IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

Olenko orja?Tiistai 29.05.2012 19:09

Katsoin juuri tämän Kaija Pavun tekemän videonja tajusin entistä voimakkaammin että orjatyö on edelleen täysissä voimissaan. Wikipedian artikkelissa orjuus kerrotaan että orjuutta oli yleisesti 1800 - luvulla. Orjuus on kielletty YK:n ihmisoikeuksien julistuksessa vuonna 1948. Hyvin tätä lakia ihmisen arjessa kuitenkin kierretään, vai kierretäänkö edes? Orjuuuden määritelmä on että ihminen joka ei voi vapaaehtoisesti poistua työstään on orja. Ja jos tätä määritelmää sovelletaan nykypäivään niin kuinka monella on käytännössä mahdollisuus poistua työstään johtuen taloudellisesta tilanteestaan. Olemme RAHAN ORJIA. Olemme orjia yhteiskunnalle ja yhtiöille jotka tekevät rahaa kustannuksellamme. Sanotaan että aika on rahaa, mutta onko todella niin että on reilu vaihtokauppa vaihtaa aikamme paperilappusiin tässä ainutkertaisessa elämässä.

Näistä asioista ei paljon ole ihmisiltä kyselty.
Asia vain on näin ja ihmiset hiljaisesti sen hyväksyvät koska tilanne on tämä.
Vaihtoehdot ovat koko ajan käytettävissä mutta ne vaativat hiukan enemmän vaivaa.
Odotan sitä onnen päivää kun muutos alkaa näkyä ja tuntua. En odota sitä epätoivoa, itkua ja parkua jonka se aiheuttaa monelle kun hommat alkaa luhistua, vaan odotan uuden mahdollisuuden syntyä tämän vanhan systeemin tilalle jonka tuleva mullistus luo.

Näin tiivissä yhteiskunta kompleksissa kuin tämä vallitseva länsimaalainen maailma, ei oikein jää vaihtoehtoja, jos ei sitten esimerkiksi halua muuttaa metsään ja ryhtyä metsästäjä keräilijäksi joka kerii oman lankansakin itse. Sellainen urhoollinen mieskin tästä maasta löytyy. Yritin etsiä artikkelia tästä miehestä mutta en enää sitä löytänyt. Löysin kuitenkin monia artikkeleita ulkomailla ilman rahaa elävistä ihmisistä. Sitä paitsi ILMAN RAHAA eläviä ihmisiä on maailma pullollaan. 20 % maailmanväestöstä elää äärimmäisessä köyhyydessä alle 70sentin päivätuloilla. Elämme vuotta 2012 katselemme maailmanmenoa SIVISTYSvaltiosta käsin ja luemme tuollaisia lukemia tosiasioina. Kuka maksaa hinnan toisten elintasosta? Rahaa ei taida olla tarpeeksi maailman jokaiselle kansalaiselle, taikka sitten se aiheuttaa niin suurta riippuvuutta ja ahneutta että voimme katsoa lajitoverin kuolemaa vierestä antamatta lanttiakaan omistamme.

Tämä ei ole kenenkään syy ja kaikkien.
Tuemme yhdessä kaikki tätä vallitsevaa systeemiä joka ei selvästikään toimi.

Minä koen että kaikkien ihmisten elämällä on samanlainen arvo, näyttipä se pankkitili minkälaista lukemaa tahansa. Pankkitilin suuruudella ei juurikaan ole merkitystä, koska suurimmalla osalla ihmisistä ei ole pankkitiliä koskaan ollut eikä tule olemaankaan. Sydän meillä kaikilla kuitenkin on ja minun mielestä kaikkein tärkeintä elämässä on sen laajentaminen.

Avataan sydämemme yhdistymään ja katsotaan mitä sillä saa aikaan. <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.