IRC-Galleria

Marishka_H

Marishka_H

böö, olen kukkiva ruukkupeewo

CosplayGaala 2010Maanantai 08.02.2010 19:20

Tulipahan taas reissua tehtyä. Tajusin muuten vasta nyt, että CosplayGaala kirjotetaan yhteen.

Lauantaiaamuna heräsin kaikkea muut kuin pirteänä, junamatka Yaminan, hänen siskonsa ja hänen siskonsa ystävän kanssa oli ihan hauska, kun meillä oli oma eristyskoppi. Bleachiä katseltiin ja yritettiin päästä hahmoihin.

Hotelli Aleksanteri oli pettymys, huone oli ihan älyttömän ruma ja niitä ovia inhosin. Vessan ovi oli melkein mahdoton saada kiinni ja avaaminenkin oli onglmallista.

Stadissa shoppailu oli ihan ok, ihmisiäkin tuli nähtyä. Kaikki vain harrastivat feidausta ja vaihtoivat porukkaa jatkuvasti. Joihinkin ihmisiin meinasin hermostua totaalisesti, jotenkin en vain tule toimeen helsinkiläisten kanssa. Tyydyin kuitenkin olemaan hiljaa sivussa sen sijaan, että olisin alkanut vittuilla. Kerrankin olin viisas.

Hotellissa sitten Yaminan kanssa meni ilta mukavasti, kun dissattiin hotellia ja ihmisiä. Cossia oli tarkoitus ruveta tekemään, mutta kaikki aika menikin sitten ihan muuhun. Päätettin cossin viimeiselyn sijan tupeerata hiukset pystyyn, meikata ja laittaa naama täyteen tyhmiä tekstejä. Samalla nauraessa lauottiin mahdollisimman alhaista huumoria, kaikki liittyivät jotenkin siihen miten saisimme Byakuyan vittuuntuman, jos tapaisimme hänet. Fiksut kuvat meidän meiningistä voin lisätä joskus.

Sunnuntaiaamuna heräsin jo viideltä, kerrankin ajoissa. Puoli seitsemän herätin Yaminan ja alettiin tapella korsetteja päälle. Ei onnistunut lopulta kovin hyvin, mutta niillä oli pakko mennä. Seuraava episode olivat minun hiukseni, en tajua miten Bakuyan pötköt saa näyttämään luonnollisilta. Koko gaalan ajan jouduin tappelemaan, että ne eivät harottaisi joka suuntaan.

Välissä kävimme aamupalalla ja sitten tulimme takaisin laittamaan loput cossistamme päälle. Hakaneuloja jouduttiin kiinnittelemään siinä vaiheessa ja myös gaalan aikana ympäriinsä, kun puku meinasi repsottaa. Kenseikaneihin (hiushommat) en ollut tyytyväinen ollenkaan, olis tehnyt mieli vetää pussi päähän.

Seuraavana pitikin karttaa lukien kahlata Helsingin paskaisten katujen läpi Glorialle. Oli muuten aika mukava yllätys kun joka puolella pääkaupungisa on hirveät paskavuoret teiden reunalla ja kaduillakin parhaimmillaan nilkkoihin asti. Jopa meillä Kuopiossa on paremmin auratut kadut.

Gloria oli, kuten olin jo etukäteen kuullutkin, ahdas. Onneksi tällä kertaa edes sisäänpääsijöiden määrää oli rajoitettu. Silti meinasi olla ahdasta. Ekat pari tuntia olivat äärimmäisen tylsät, muutamia tuttuja näin. Liikkuminen oli niin vaikeaa (osaksi raivostuttavan kaulahuivini takia), että uusiin ihmisiin en jaksanut tutustua.

Bleachin cossareita oli tällä kertaa vähän, yhden Yachirun ja kaksi Hisagia taisin nähdä. Sasukeja taisi olla taas ainakin kolme, akatsukeja oli yllättävän vähän. Hetalioitakin vain pari. Massacosseilta oltiin siis tällä kertaa vältytty. Suurimmalla osalla ihmisistä oli todella taidokkaasti tehdyt puvut, varsinkin cosplay kisan osaanottajista.

Ekan parin tunni jälkeen olin alistunut ensimmäistä kertaa seuraamaan tapahtuman oikeaa ohjelmaa, joka oli ihan pirteää loppujen lopuksi. Varsinkin yksilökilpailua ja ryhmäkilpailua oli hauska seurata. Ryhmäkilpailun aikana istuimme eturivistä. Välillä se oli suunnaton plussa, valitettavasti kuitenkin tiettyjen esitysten kohdalla tunsin vain suunnatonta myötähäpeää, kun olin eturivissä yksi ainoista, joka kuuli mitä lavalla tapahtui.

Mieleeni jäi kisasta erityisesti W.I.T.C.H ryhmä, asut olivat upeita ja ryhmän esittämä kohtaus on yksi suosikeistani kyseisessä sarjakuvassa. Phobos oli varsinkin upea, olen aina palvonut kyseist hahmoa. Myös Päivin ja Sadun Mortal Combat paricossi oli hieno, taistelukoreaografiaa oli mukava katsoa. Voittajaparin asut olivat hienot, oikea ilo silmälle.

Loppujen lopuksi tapahtumassa oli todella hauskaa ja onnistuin lopussa tutustumaan myös yhteen mahtavaan tyyppiin, joka cossasi Sephirothia. Todella iloinen ja nauravainen tyyppi. Näytti vain aika oudolta, kun Byakuya ja Sephiroth kikattavat psykosti, todella hyvin olimme taas hahmoissa.

Matka oli kokemisen arvoinen, voisinpa lähteä ensi vuonna uudestaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.