IRC-Galleria

Marsalkka

Marsalkka

ajatus virtaa lima kalvoilla

Selaa blogimerkintöjä

GouluTorstai 13.09.2012 20:07

Jooh elikkäs vikana tehtävänä oli keskiä mikä tahansa aihe, asia, esine tai olio, josta piti kirjoittaa kuusi kappaletta tekstiä. Näiden kuuden kappaleen ydinajatuksina oli:
  • Kuvailu
  • Vertailu
  • Yhdistely
  • Analysointi
  • Sovellus
  • Argumentointi

Jokaista ydinajatusta kohden oli noin kolme minuuttia aikaa kirjoittaa tekstiä, elikkä siis ensimmäisenä piti kuvailla asiaa, sitten vertailla sitä muihin olemassa oleviin asioihin, sen jälkeen tuli yhdistellä asian olemassaoloa mielessä ja etsiä mihin ajatuksiin se kytkeytyy/liittyy ja niin edelleen..


Tässäpä minun tekstini:

Neliulotteinen mielikuvituskuutio

Kuvailu
Neliulotteinen mielikuvituskuutio on tällä hetkellä mielessäni sininen, mutta saattaa esiintyä sinun mielessäsi minkä tahansa valon aallonpituuden värissä, vaikka ultraviolettina. Muodoltaa se on kolmiulotteisessa tilavuusmaailmassa kaksi toistensa sisällä olevaa, toisiinsa yhdistynyttä kolmiulotteista kuutiota. Kuution sisällä saattaa esiintyä, tai olla esiintymättä muita universumeja.

Vertailu
Tässä maailmassa mikään ei vastaa kyseistä kuutiota. Nähdäksesi kuution, sinun on vapautettava mielesi tämän maailman näkyvän geometrian kahleista. Unohda käsityksesi näkyvästä tilasta ja anna mielikuvituksesi luoda usi universumi uusilla fysiikan ja todellisuuden säännöillä.

Yhdistely
Kuutio yhdistyy mielessäni mahdottomuuden mahdollisuuteen. On helppo ajatella kuution neljättä tilaulottuvuutta, kun kyseenalaistaa oman vallitsevan käsityksen ympäröivästä maailmasta, ja miksi et kyseenalaistaisi? Mitä varmaa oikeasti tiedät tästä maailmasta?

Analysointi
Kuutio rakentuisi tähän maailmaan sijoitettuna atomeista, jotka voivat sijaita neljässä eri tilaulottuvuudessa, mutta tarvitseeko meidän sitoa kuution rakenne atomeihin? Mielestäni ei. Kuutio voi koostua ihan mistä tahansa, tai olla koostumatta mistään.

Sovellus
Kuutiota on hyvä soveltaa oman mielikuvituksen ruokkimiseen ja kehittämiseen. Kuutiota miettimällä voidaan irtautua maallisista murheista ja lievittää stressiä. Kuutiolla voi jutella, kertoa murheita, tai vaikka vitsejä, ja oikeanlaisella korvalla voit kuulla vastauksen.

Argumentaatio
Kuutio on ehdottomasti edellisessä kappaleessa esitettyjen seikkojen perusteella hyödyllinen osa ihmisen hyvinvointia, sillä sen olemassaolo perustuu kykyyn ajatella ja luoda ajatuksia itse.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.