IRC-Galleria

Mia

Mia

Parhaat päiväni täällä ovat jo eletty.
Jos sinulla on ruokaa jääkaapissa, vaatteet ylläsi, katto pääsi päällä ja paikka, missä nukkua, olet rikkaampi kuin 75% maapallon ihmisistä.

Jos sinulla on rahaa pankkitilillä ja kukkarossa, sekämuutama ylimääräinen kolikko lippaassa, kuulut maailmanväestön 8% rikkaan joukkoon.

Jos heräsit tänä aamuna terveempänä kuin sairaampana, olet onnekkaampi kuin ne miljoona ihmistä, jotka eivät selviä tästä viikosta hengissä.

Jos et koskaan ole kokenut pelkoa sota-alueella, vankilan yksinäisyyttä, kidutuksen kamaluutta tai nähnyt nälkää, olet saanut enemmän kuin 500 miljoonaa muuta ihmistä maailmassa.

Jos voit mennä kirkkoon tai hengelliseen kokoukseen ilman pelkoa häirinnästä, pidätyksestä tai kuolemasta, olet onnekkaampi kuin kolme miljardia muuta ihmistä.

Jos luet tämän viestin, olet saanut yltäkylläisesti, sillä kaksi miljardia ihmistä maailmassa ei osaa lukea.



Välttämättä liioiteltu ketjuviesti, jonka löysin entisiltä kotisivuiltani, jota ylläpidin pari vuotta sitten. ( http://www.webbisivu.com/miannnnn-/ )



Mutta asia on näin, että maailma on julma, epäreilu ja eriarvoinen. Samaan aikaan, kun mulla ja sulla on vaatteet päällä, katto pään päällä, tietokone kourassa, pehmeä sänky jossa nukkua ja vähäsen (edes vaikkapa se 20 centtiä, mistä siinä Popedan kappaleessa soitetaan) rahaa, olet onnellisempi kuin ne jotka; eivät pääse kouluun, sairastuvat ruokapulan takia, nukkuvat savimajan lattialla, eivät edes tiedä elektroniikasta lähes tulkoon yhtään mitään eivätkä omista niitä uusimpia eivätkä ehjimpiä kuteita.

Vaikka Punainen Risti ynnä muu rahanavustus on keksitty, niin maailmassa kuolee vähintään 10000-20000 ihmistä per päivä. Ja mikä pahin, tyttöjä syrjitään eivätkä he pääse kouluun. Siksi kehitysmaissa syntyy enemmän lapsia kuin hyvinvointivaltiossa. Ja laihoja meiltä saa vain karppaamalla. >:D

Ja mikä pahin, pelkästään Afrikassa ja Aasiassa ei kärsitä köyhyydessä. Myös muualla on köyhiä. Esimerkiksi Jenkeissä ja myös täällä Suomessa. Tosin meillä ei ole onneksi paljon kodittomia, kuin Jenkeissä. Silti kodittomia on täälläkin 8000. Suurin osa täällä asuvista kodittomista tosin yöpyvät tutuilla ja asuntoloissa.

Miksemme vaan hoidettaisi ensiksi omat asiat kuntoon? :)

http://yle.fi/alueet/helsinki/helsinki/2010/02/asunnottomien_maara_kasvussa_1414558.htm
~ Miude kuittaa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.