IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -
Forward Control alustalle oli rakennettu paloauto, VS119 (eli Vantaa Sopimus 119 - Rajakylän VPK).
Itse auto alkoi kiinnostamaan, olenhan jo kymmenen vuotta ollut VPK-toiminnassa mukana. Auto ei kuitenkaan ollut myytävänä - omistajalla oli aikeissa rakentaa siitä matkailuauto.
Joulukuussa 2005 kävin Offivarusteessa vaihdattamassa pätkään öljyt, kun tutunnäköinen kaveri morjensti. Varusmiespalveluksen takia nimi-naamamuisti takkuili pahasti.
Kunnes herra tuli kertomaan että paloauto olisi myytävänä. AHA! nyt muistin. Ja tarkkaan!

Isäukon kanssa ollaan aina haaveiltu LR-entisöinnistä, ja sillointällöin paloautostakin. Lähtiessäni liikkeelle soitin isäukolle ja kerroin mitä olin kuullut.
Hintakaan ei ollut paha, alle tonnin. Tiedossa oli ettei autolla ollut ajettu viiteen-kymmeneen vuoteen. Päätettiin käydä katsomassa autoa, siihen piti löytyä pumppu ja rosterisäiliökin (500ltr).
Asiaa mietittiin viikko-pari, ja päätettiin hankkia auto. Tässä vaiheessa ei vielä ollut minkäänlaista ymmärrystä millaiseen projektiin ryhdyimme..
7.1.2006 lähdimme aikaisin aamulla Riihimäelle hakemaan autoa parin kaverin avustuksella. (mainittakoon että olin silloin virallisesti vielä palveluksessa, kiitos kahden HSL-päivän. ja että kotiutuminen oli edellisenä päivänä, väsytti.)
Loput voikin lukea blogista, rakentamisen kannalta.

Blogissa ei niinkään käy ilmi millaista autoa olemme korjaamassa - tai millaiseksi. Auto palveli 80-luvulle asti Vantaalaisen sopimuspalokunnan (Rajakylän VPK) sammutusautona.
Sittemmin myyty eteenpäin. Autoa ei olla museorekisteröimässä - jo yksinään taka-akselin vaihto kestävään estää sen. Samalla voimme soveltaa uudempia ratkaisuja tekniikassa ja rakenteissa.
Muutoksia tulee olemaan mm. tasavirtalaturista ja +maadoituksesta vaihtovirtalaturiin ja -maadoitukseen siirtyminen, paraboliset jouset, riittävät työvalot, "mukavat" matkustustilat ym.
Paikkoja autoon rakennetaan 1+5, kuten sammutusautossa kuuluu olla. Vesisäiliö laitetaan kyytiin ja vesipumppu saatetaan kuntoon.
Autolla tulee pystyä offroad-reissulla ajamaan levähdyspaikalle, ottaa tulentekovälineet, makkaratikut ja makkarat esille ja tulille. Sekä jälkikäteen sammuttaa varmasti nuotiopohja.
Ennen pois lähtöä autolla voi pestä auton. Aggregaatilla/invertterillä saa pienen painepesurin toimimaan - 500ltr riittää siinä pitkälle. Tai jos pääsee veden äärelle voi suoraan paloletkulla pestä.
Auton on myös tarkoitus toimia huoltoautona jos joku kaveri sattuu soittamaan että auto jäi tielle.
Tarkoitus olisi saada auto toimintakuntoisena, rekisteröitynä ja katsastettuna - sekä maalattuna - vuoden 2006 palokuntanuorten Yötön Yö -suurleirille.
Kolme kuukautta aikaa saada auto valmiiksi, jousetkin puuttuvat..
"Aika näyttää" miten sitä ehditään tehdä..

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.