IRC-Galleria

Nallenpentu

Nallenpentu

Cuando Me Enamoro ❤

EROON NUORISORASISMISTA!Maanantai 12.11.2012 15:18

"Tapasin vähän aikaa sitten hurmaavan, jo hieman ikääntyneen leidin, jonka mielestä nuoriso on suorastaan sieltä minne aurinko ei paista. Hänen mielestään nuorista ei ole mihinkään.

Kyseinen rouva innostui ottamaan tuon tapaamisillan aikana hieman runsaasti virvokkeita, ja loppuillasta hänen matkansa päättyi lätäkköön.
Tuo "ikininuori neitokainen" ei päässyt omin avuin lätäköstä ylös. Onneksi paikalle sattui nuoris tyttö, joka auttoi häntä ja saattoi kotiin.

Tuo tasapainohäiriöinen leidi ei ole ainoa kovaääninen nuorison kritisoija.
Mielestäni nuorisoa väheksytään ja mollataaan muutenkin liikaa. Erityisesti jo keski-ikään tai sitä vanhemmiksi ehtineet aikuiset väheksyvät nuoria. Käsittääkseni kuitenkin kaikennäköinen rasismi ja väheksyminen ovat paheksuttavaa käytöstä, joten miksi nuorten aliarvionti ja sättiminen tuntuu silti olevan sallittua?
Muistakaam hyvät vanhemmat ihmiset, että me olemme nimenomaan teidän kasvatuksen jälkeä! Ymmärrän kyllä välillä vanhempienikäluokkian tuohtumuksen nuoria kohtaan.
Itsekkään en pidä esimerkiksi ympäriinsä päristelevistä mopopojista, mutta joidenkin nuorten ärsyttävä tai huono käytös ei silti tarkoita, että kaikki olisivat samanlaisia.

Pyydän vain, etteivät vanehmmat ihmiset kehitä meistä nuorista stereotypioita, vaan muodostavat jokaisesta nuoresta oman käsityksensä ja kohtelevat nuorta sen mukaan.

Tasapuolisuuden nimissä, minunkin on pakko myöntää, etteivät nämä nuoriin kohdistuvat ennakkoluulot, koske kaikkia aikuisia, mutta ne tuntuvat, ikäväkyllä, koskevan enemmistöä.

Me kunnioitamme vanhempia ja tottelemme heitä (useimmiten).

Saisimmeko me nuoret siis heiltä edes pienen määrän arvostusta ja kunnioitusta?"


Näin kirjoitta eräs lukioilais poika Tervakoskelta, Janakkalasta, Helsingin sanomille.

Yhdyn tähän tarinaan henkilökohtaisella mielipiteellä, molemmissa "puolissa" on vikaa.

Nuoret voisivat käyttäytyä paremmin ja asiallisemmin

Vanhempi ikäluokka voisi arvostaa nuoria enemmän, eikä suhtautua niin ankarasti.

Eivät nuoret tajua vielä kaikkea mitä aikuiset tajuavat, mutta me olemme kasvavassa iässä, käytös muuttuu ja asenne elämää ja ihmisiä kohtaan.

Vanhempien tulisi silti muistaa, että kaikki heidän ikäluokkkansa ihmiset tuskin ovat olleen yhtä "etikettimaisia" nuorina, ja se kanssa, että me olemme tosiaankin teidän kasvatuksen tuloksia.

Vaikka opimmekin lähestulkoon 50% kaikesta ominnokkimimme, niin se toinen puolisko tulee vanhemmilta, josta taas puolet heidän vanhemmiltaan jnejne.

Itse käyttäydyn vieläkin aina välillä kuin pahainen kakara, mutta olen oppinut jo sen että tarpeen tullen, käyttäyminen on kohdillaan.

Jos vertaan nykyistä itseäni ja itseäni kahden vuoden takaa, käyttäydyn nyt PALJON paremmin ja asiallisemmin.
Toki jos minua ärsytetään ja minulle saarnataan koko ajan, niin kilahdan ja kunnolla, koska me nuoret emme halua kuulla päivittäin samaa saarnaa mm. siivouksesta ja koulusta.

ME MUISTAMME NE KYLLÄ, eri asia välittämmekö niin paljon kuin aikuiset välittävät.

Ja tiedoksi tämäkin kaikille ikäihmisille, on osasyynä nuorten "kieroon kavsamiseen" se, että vanhemmat ikäluokat kohtelevat meitä ala-arvoisesti. Se vaikuttaa jokaisen meidän mielialaan ja käytökseen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.