IRC-Galleria

Blogimerkintä

« Uudempi -

[Ei aihetta]Sunnuntai 05.07.2009 18:43

Kahdelle

Ajatellaan että on tie - puut ja tuuli ja aurinko - siis kaunis tie. Tiellä kulkee kaksi ihmistä, on onnellista, jos he tarttuvat toisiaan kädestä. Jos toinen jää jälkeen, toinen odottaa, toinen puhuu, niin toinen haluaa kuunnella, toinen on vaiti, toinen hiljenee ja auttaa toista löytämään sanat. Toisella on painava reppu, toinen ottaa sen kantaakseen, toisella on nälkä, niin toinen löytää taskustaan leivän, he istuvat tienrummun kaiteelle ja panevat sen tasan. Tulee hämärää: toinen kompastuu, niin toinen auttaa ylös, toinen eksyy tieltä, toinen huutaa ja menee etsimään, toinen väsyy, toinen puhuu väsymyksen ohi. Tulee ilta eikä ole taloja, katto harva kuin puun oksisto, toinen painautuu toista vasten ja heillä on lämmin. Tulee ilta, illat, yö, yöt, aamu, aamut...
Jonakin päivänä toisella on sylissään kolmas, joka huutaa ja he oppivat yhdessä olemaan neuvottomat.
Tämä kertomus on tosi, kuten kaikki tosikertomukset ja tarkoittaa teidän aviollista matkaanne. Aina voi tietysti epäillä ja aiheesta, sillä lisääntyvätkö rahat, jos kaksi pennitöntä panee rahansa yhteen ja onko Jumalan siunaus kuin kertolaskuvirhe, että kaksi kertaa kaksi olisikin kymmenen.
Mutta yhden asian te tiedätte, jollette tiedä, opitte kai tietämään: maailma ei ole hyvä ja ihminen olemassaolossaan on kovin paljon yksin. On hän tuhannesti yksin toisesta huolimatta, mutta paljon on se, että hän on yksin toisen kanssa, joka myös on yksin, sillä sen suurempaa onnea ei ihmisellä ole, kuin toinen ihminen. Ja sen vallan Jumala on ihmislapsille antanut, että he voivat päästää toisensa kaikkiin niihin taivaisiin joita on.

Leo Ilkka Vuotila


Yksin toistemme kanssa 20.2.2010 <3

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.