IRC-Galleria

Arvostelussa: Donnie Darko (2001)Perjantai 01.08.2008 16:29

"28 days, 6 hours, 42 minutes, and 12 seconds."

Juonta en pysty hyvin täällä selittämään, koska siihen menisi luultavasti liikaa aikaa. Lyhykäisyydessään: Donnie Darko (Jake Gyllenhaal) elää ihan omassa maailmassaan, jossa häntä käskee jättiläiskaniini. Kaniini kertoo Donnylle, milloin maailmanloppu tulee ja elokuva etenee seuraten viimeisiä päiviä ja minuutteja, mitä maailmalla on jäljellä. Kaniini käskee häntä tekemään kaikkea, mitä voisi kutsua luontevasti vandalismiksi, mutta jokaisella käskyllä ja teolla on elokuvan ratkaisun kannalta merkittävä osansa. Enempää juonta en lähde teille avaamaan, koska haluan, että käsitätte sen itse, jos päätätte tämän kulttimestariteoksen katsastaa. Leffa sisältää aikamatkailua, ihmissuhdeseurantaa ja psykologista jännitystä, mutta kaikella on merkitys.

Upeeta. Tästä elokuvasta ei pysty sanoin kuvailemaan oikeeta tunnetta, minkä se aiheuttaa, kun sen oikeasti ymmärtää. Iteltä meni sen 4 kertaa, että pääsin jyvälle, mitä leffassa ylipäätänsä tapahtuu. Tarpeeks kun uskaltaa antaa leffan viedä mukanaan sen syvimmän tarkotuksen pystyy poimimaan, sieltä vihjeitten kirjon seasta. En suosittele leffaa keveäksi popkorni-ilta katseltavaksi..jos tämän meinaa katsoa, niin mieluiten selvässä ja avoimessa mielentilassa, koska se tunne minkä toivottavasti koet elokuvan lopputekstien pyöriessä, on mitä parhain.

Ehdottomasti oman elokuvakokemushistorian mieleenpainuvin ja syvältä tunteiden koukeroista asti mukaansatempaavin tuotos, mitä olen nähnyt, kuullut tai ymmärtänyt, sitten "the Departedin".

*****

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.