IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

UutisiaPerjantai 19.09.2008 02:15

Baijerin poliisi suoritti muutama päivä sitten yllätysratsian Baijerin piraattipuolueen tiedottajan Ralph Hunderlachin yksityisiin tiloihin. Tämän vuoden alussa piraattipuolue oli paljastanut haltuunsa saamiensa Baijerin oikeusministeriön salaisten asiakirjojen perusteella, että Baijerin poliisi oli käynyt hintaneuvotteluja yksityisen vakoiluohjelmia ja -palveluja toimittavan Digitask-yrityksen kanssa Skype-käyttäjien vakoilemisesta näiden koneisiin ujutettujen troijalaisten avulla. Maan sisäministeri Wolfgang Schäuble on ajanut lainsäädäntöön muutosta, joka mahdollistaisi tällaisen valtiollisen vakoilutoiminnan, mutta lakia ei ole vielä hyväksytty, joten poliisin mahdolliset tähänastiset vakoilutoimet ovat olleet laittomia. Baijerin poliisi yrittää nyt voimatoimin identifioida dokumentit vuotaneen henkilön - mahdollisesti jonkun sisäministeriön työntekijän.

Saksan piraattipuolue katsoo omassa lehdistötiedotteessaan poliisin toimien todistavan vuodettujen dokumenttien aitouden. "Tilanne on poliittisesti virittynyt, koska ratsian kohteena on Baijerin piraattipuolueen hallituksen jäsen", puolue toteaa tiedotteessaan. "Saksan piraattipuolue on pitkään kritisoinut tällaista vakoiluohjelmien käyttöä ja vaatii nyt Saksan liittovaltion poliisin toiminnalle laajempaa parlamentaarista kontrollia. Puolue katsoo laajemman kontrollin olevan tarpeen, jotta vastaavat kansalaisoikeuksien loukkaukset voidaan jatkossa ehkäistä." Saksan piraattipuolueen varapuheenjohtaja Jens Seipenbusch toteaa puolestaan, että kyseessä on selvästi yritys tukahduttaa puolueen poliittista toimintaa. "Näyttää siltä, että jotkut valtion virkailijat haluavat pystyttää poliisivaltion ilman että ihmiset edes huomaisivat sitä." Puolue huomauttaa, että ratsian kohteena ollut Ralph Hunderlach ei edes itse tiedä dokumentit vuotaneen henkilön nimeä, joten poliisin toimet ovat pelkkää pelottelua.

Ratsian yhteydessä takavarikoitiin myös toisen Saksan piraattipuolueen jäsenen omistama, Baijerissa sijainnut palvelin. Puolue rauhoittelee kuitenkin salaisten tietojen vuotajaa sillä, että kaikki kyseisen palvelimen tiedot on suojattu vahvalla salauksella, joten poliisin mahdollisuudet selvittää vuotajan henkilöllisyys kyseisen palvelimen avulla ovat varsin pienet.

Saksan piraattipuolueen puheenjohtaja Andreas Popp summaa tilanteen seuraavasti: "Rohkea henkilö vuoti kyseiset dokumentit piraattipuolueelle, jotta me voisimme informoida suurta yleisöä siitä, kuinka Baijerin hallitus tietyillä toimillaan rikkoo suurella todennäköisyydellä maan perustuslakia. Nyt tätä henkilöä jahdataan kuin rikollista. Yksityisasuntoja ratsataan, palvelimia takavarikoidaan. Haluan kertoa kyseiselle henkilölle, että olemme tehneet toimenpiteitä, jottei hänen henkilöllisyytensä paljastaviin tietoihin päästäisi käsiksi."

Suomen piraattipuolue ottaa tapahtuneeseen myös kantaa omassa lehdistötiedotteessaan. Puolue pelkää, että lähdesuoja on pian pelkkä muisto. "Piraattipuolue pitää erityisen hälyttävänä, että Euroopan Unioniin kuuluvassa valtiossa poliisivoimat ovat valmiita loukkaamaan miltei satunnaisen henkilön yksityisyyttä löytääkseen virkavallan väärinkäytöksiä paljastaneen kansalaisen. Näin tulee kyseenalaiseksi, saako virkavallan mahdollisia rikoksia edes lainkaan paljastaa? Jäljittääkö poliisi tietolähteitä yhtä innokkaasti, kun julkisuuteen vuodetaan tietoa yritysten lainvastaisista toimista?", Piraattipuolue ihmettelee. "Lakeihimme kirjatulla lähdesuojalla ei ole mitään arvoa, mikäli se voidaan sivuuttaa sillä perusteella, että tiedot koskevat liian arvovaltaista tahoa. Tämä tapaus osoittaa hyvin, kuinka vaarallista on edes harkita kansalaisten laajamittaisen urkinnan sallimista. Saksan poliisilla ei ole vielä lupaa suunniteltuun törkeään urkintaan, vaikka se vuotaneiden dokumenttien mukaan sitä jo harjoittaakin. Piraattipuolue toivoo ettei tällaista yksityisyyttä rikkovaa lakia koskaan hyväksytä."

Lähde: http://piraattiliitto.org/uutiset/2008/09/piraattipuolueen-tiedottaja-ratsattiin-puolueen-paljastettua-poliisin-v%C3%A4%C3%A4rink%C3%A4yt%C3%B6ksi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.