IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Keskiviikko 17.06.2009 02:44

Kävin tosiaan ensimmäistä kertaa moneen vuoteen kesäteatterissa. Shakespearen Kesäyön unelma on niitä näytelmiä jonka kaikki tuntevat vaikka eivät olisi ikinä nähneet. Kaipa se vain on palanen ihmiskunnan kollektiivista tietoisuutta, kuten kaikki tutut sadut ja tarinat, kirjallisuuden ja elokuvien klassikot, sekä uudelle sukupolvelle pelien ja internetin meemit.(IDDQD?)

Mutta asiaan. Näytelmä oli todella upea. Tämä oli ensimmäinen kerta kun näen Kesäyön unelman, mutta juoni oli silti tuttu jollain hämärällä tavalla. Suurin osa näyttelijöistä oli nuoria, yläasteikäisiä, pari vanhempaakin konkaria oli joukossa. Saumattomasti silti pelasivat yhteen.

Ainakin luulisin niin, en nimittäin kiinnittänyt hirveästi huomiota keneenkään muuhun silloin kun Puck oli näyttämöllä, tai kun hän kurkki lavasteiden takaa. Voi jumalat! Ihastuin jo heti alussa, kun hän ennen näytöksen alkamista tanssahteli yleisön eteen ja pyysi sulkemaan matkapuhelimet. Hän olisi voinut pyytää meitä luovuttamaan lompakkomme ja arvoesineemme, ja olisin totellut.

Puckin näyttelijä oli siis naispuoleinen, en tiedä johtuiko tämä miesten vähäisestä lukumäärästä, vai siitä että kyseinen näyttelijä oli vain äärimmäisen lahjakas ja tuohon rooliin sopiva. Jälkimmäistä veikkaan.
Totisesti, hyvän näyttelijän tavoin hän ei ainoastaan kantanut roolivaatteita ja lausunut valmiita sanoja, hän kantoi itse HAHMOA yllään ja puhui tämän suulla. Rahtunen tuota vanhaa kiusanhenkeä leijaili näyttämöllä hänen varjonaan, vain aavistus, enempi olisi ollut liiaksi meille ihmisille.
Muutkin näyttelijät olivat erinomaisia, mutta Puck vei huomioni niin täysivaltaisesti etten osaa heistä kertoa sen yksityiskohtaisemmin.

Väliajalla nautimme kahvia ja pullaa Viertolan upeassa rakennuksessa. Olisi hauska päästä tutkimaan tuota taloa ihan kunnolla, mutta yleisöä ei kaikkialle päästetä. Pitäisi kai pestautua itse teatteriin. Se on käynyt muutenkin mielessä kyllä. Ei näyttelijäksi tietenkään, minun paikkani ei ole näyttämöllä. Tykkään hiippailla lavasteissa.

Menen varmaan katsomaan tuon näytelmän uudestaan jos tulee taas yhtä hyvä sää.(viileää ja sateista siis!)

http://www.laukaanteatteri.info/

Ainiin, olin unohtaa, tästä pääsemmekin tämän viikon obsessiooni: naispuoleiset narrihahmot. Pidän narreista muutenkin, olen aina pitänyt, mutta ne kuvataan masentavan usein miehinä.
Kertokaa oi hyvät kansalaiset jos tiedätte mitään populaarikulttuurin paloja jotka sisältävät narrityttöjä. Kirjoja, elokuvia, tv-sarjoja, piirrettyjä, sarjakuvia, pelejä, ihan mitä tahansa!
Itselleni ei tule mieleen kuin Batmanin Harley Quinn ja Flipsides sarjakuvan Maytag.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.