IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

[Ei aihetta]Perjantai 19.03.2010 17:04

Kävin tänään keski-suomen museossa. Oli inspiroiva reissu, harmi vain että kaikkea on siellä niin vähän. Museorakennus kun on sellainen "modernin" typerä, että vaikka tilaa olisi periaatteessa ihan vitusti, suurin osa siitä on mennyt hukkaan tyhmän arkkitehtuurin takia. Harmi, sillä paikallishistoriasta olisi riittänyt enemmänkin esitettävää.

Ehkä kiinnostavin oli Jyväskylän keskustan pienoismalli, jonka yllä oli valkokangas josta sai katsoa vanhoja videoita. Sellaisia minkä ääreen meitä piti väkisin istuttaa kouluaikoina kun ei kiinnostanut, mutta nyt kiinnosti. :)

Koko rakennuksen turhin osa oli tietysti taideosasto. Minimaalisella vaivalla taululle läiskittyjä värejä, tai päällekäin leikattuja ja liimattuja printtejä(!), jotka "asiantuntijatkin" tunnistavat taiteeksi vain sen perusteella kuka ne on tehnyt. Siis: kun keskiverto peruskoululainen tekee kuviksentunnilla saman tasoisen sotkun, se on viitosen kouluarvosanan arvoinen tuherrus. Taiteeksi vastaava paska muuttuu vasta jos tekijällä on jostain syystä nimeä taidepiireissä.
Sokkotestissä asiantuntijat eivät erota koululaisen ja "taiteilijan" työtä toisistaan.
Voisin mennä deviantartiin ja valita viisi satunnaista käyttäjää, ja olen varma että jokaisen työt olisivat puhuttelevampia ja hienompia kuin nuo museon suttaukset.

Mutta hyvä maku jäi reissusta. Tai oikeastaan jäi tosi paha maku, museon kahvilassa join pahimman espressoni ikinä. Hyi! (ding, no nyt täytin tosi taidehomon kriteerit itkemällä espressosta.)
Vaan hyvä reissu se oli taide-elämystä lukuunottamatta. Harmittaa ettei tullut otettua kameraa mukaan.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.