IRC-Galleria

Quatermass

Quatermass

This is not a beak, my lovely child. It is a claw! For I am the finger!

Selaa blogimerkintöjä

Sucker PunchMaanantai 23.01.2012 01:09

(kommenteissa spoilereita)

Katsoin vihdoin ja viimein Sucker Punchin. Ja hämmästys: se oli hyvä. Katselukokemusta tosin varjosti se, että joka ikinen lukemani arvostelu oli ollut negatiivinen, totisesti, jotkut haukkuivat sen jo etukäteen pelkän trailerin perusteella. Odotin koko leffan ajan että milloin se muuttuu paskaksi, mutta ei muuttunut. Mitä helvettiä?

Yritän nyt samaistua niiden mieliin jotka eivät leffasta tykänneet (= vihasivat sitä intohimoisesti ja äänekkäästi.) Missä vika?
Ilmeisin syy taitaa olla että Sucker Punch kosiskeli häpeämättömästi meitä videopelien kasvattaman sukupolven edustajia tarjoamalla jatkuvalla syötöllä yliampuvaa fantasiakrääsää ja vähäpukeisia nuoria naisia. Tämä uskoakseni ärsytti kahta eri ihmisryhmää melkein samoista syistä. Toinen oli leffan varsinainen kohderyhmä, jotka tunnistivat että heidän aivojaan yritetään manipuloida, ja kapinoivat automaattisesti vastaan päättämällä olla tykkäämättä siitä. Ihan terve reaktio, mutta hei, joskus on kivempaa vain hellittää ja antautua sokerihuurrettavaksi. (vaikkakin steampunk-zombit koettelivat jo minunkin kestävyyttäni, mutta kohautin olkiani ja sain nieltyä.)

Toinen, laajempi ärsyyntynyt ryhmä olivat ne, jotka eivät kuuluneet elokuvan kohderyhmään (ne surulliset sielut jotka ovat antaneet itsensä aikuistua), mutta tunnistivat kenelle leffa on tarkoitettu. ("Jumanvittu, tämähän on tehty NÖRTEILLE, eli niille rillipäille jotka eivät ikinä saa naista(insert muu nörttimyytti ja unohda että puolet nörteistä on naisia), joten tämä on tietysti ihan paskaa.")

Mahdollisesti on vielä kolmas ryhmä joka sekoittuu ensimmäiseen, ne, jotka periaatteessa ovat kohderyhmää ja saattaisivat nauttia leffan annista, mutta eivät saata tehdä sitä, koska se tekisi heistä liian mainstreamia. Heitä kutsutaan hipstereiksi, ja hekin pitäisivät tästä elokuvasta jos se olisi tehty minimibudjetilla, näyttäisi sysirumalta, ja olisi niin sekava ettei siitä saa mitään selvää.

Yksinkertaisesti kieltäydyn uskomasta että joku ei olisi muka tajunnut juonta. Se ei ollut lähellekään niin omituinen ja sekava että donniedarkolaiset voisivat piiloutua sen taakse lällättelemään miten muut "eivät tajua". Jos joku ei tajunnut, hän odotti juonen olevan monimutkaisempi kuin se onkaan.

JA EN VITUSSA VÄITÄ että kaikki, jotka eivät pitäneet tästä leffasta kuuluisivat johonkin edellämainituista ryhmistä. Ymmärrän täysin että jotkut eivät vain tykänneet tästä, enkä koe että se kertoisi pahaa kyseisten henkilöiden kulttuurintajusta. Kaikki eivät tykkää samoista jutuista. Tämänkertainen vihainen paasaukseni vain käsitteli niitä, jotka tuntuivat ottavan Sucker Punchin henkilökohtaisena loukkauksena, jonkinlaisena pyhäinhäväistyksenä. Pistäkää peukalo suuhun ja menkää lohduttautumaan Kauhean kankkusen pariin.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.