IRC-Galleria

Bakacon ja Hall CosplayLauantai 24.04.2010 03:14

Bakaconin cosplaykisan tuomarointi on saanut aika paljon kritiikkiä osakseen ja on sanottava, että ei se herkkua ollut tuomareillekaan. Takana oli pitkä päivä ja kaikki olivat varmasti uuvuksissa. Sattuneesta syystä hymykään ei jaksanut oikein pysyä naamalla, kun pyrki vain keskittymään ja pysymään hereillä vielä jonkin aikaa. Pahoittelut siis kaikille kisaajille, jos tuomaristo pintapuolisesti vaikutti tylyltä - kaikki olivat vain kuolemanväsyneitä. PikminLink totesikin yhdessä välissä, että hänen on vaikea pysyä hereillä, eikä hän jaksa oikein keskittyä. Mikäli kisaajissa on vielä niitä, jotka kaipaavat palautetta ja rakentavaa kritiikkiä puvuistaan näin jälkikäteen, ottakaa vain rohkeasti yhteyttä. Itseni kohdalla tuli todettua, ettei kannata ottaa samalle päivälle muuta ohjelmaa järjestettäväksi, sillä jo pelkkä tuomarointi imee mehut aivan totaalisesti.

Mitä itse tuomaroinnin kestoon tulee, se vie sen ajan, jonka se vie. Piste. Toki, jos ihmiset haluavat vain kisoja, joissa pukua katsotaan pari sekuntia ja päätös riivitään kasaan muutamassa minuutissa, kuten vaikka viimekesän animeconin kisan kanssa kävi, se on toinen asia. Inhoan aivan kuollakseni sitä, kun vänkäri kärisee vieressä, että päättäkää jo, väliaikaohjelma loppui jo ja pitää saada päätös pian, pian, PIAN! Mieluummin pukua katsoo kunnolla joka kantilta, juttelee kisaajan kanssa siitä, miten puku on rakennettu ja millaisia salaisuuksia se kätkee sisäänsä - samalla myös varmistuu siitä, että se on omaa tuotantoa. Hall Cosplayssa hahmon luonne ja käyttäytyminen on aika hankala tuoda esiin, mutta yksilötuomarointi antaa siihen edes hieman tilaa; kisaaja voi liikkua, käyttää pukua ja ottaa poseerauksia hahmon hengen mukaisesti, vaikka tuomarit kyselisivät mitä hyvänsä.

Silloin kun kisaajat käyvät tuomarien edessä arvioitavana, siitä harvoin selviää aivan parissa minuutissa. Toki tämänkertainen aikataulu pissi, ja tilanne oli kenkku kaikille. Jos tuomarointia olisi hieman aikaistanut, tai vaikka porrastanut sen pariin eri ajankohtaan, kaikilla olisi ollut mukavampaa, eikä olisi tarvinnut odotella tuskaisen kauan hankalissa puvuissa. Jokainen kisaaja on mielestäni oikeutettu kunnon tuomarointiin ja myös palautteeseen puvustaan. Miten muutenkaan sitä voisi jatkossa parantaa tai tietää, miten voisi tehdä toisin? Ja tietenkin mikä on ollut hyvää ja missä onnistunut?

Kolmekymmentä kisaajaa oli liikaa Hall Cosplayssa, se huomattiin kantapään kautta, mutta eiköhän ensi kerraksi kaikki ovat viisastuneet sen verran, että varmaankin 15-20 kisaajaa olisi sopiva määrä. Hall cosplay on konseptina mielenkiintoinen, eikä sitä missään nimessä kannata hylätä, mutta se vaatii vielä paljon työtä sujuakseen juohevammin kaikkien kannalta.

Ongelmana on edelleen lähdekuvat. Nyt yksi agenteista kaivoi netistä referenssikuvat, joista kaikki eivät välttämättä olleet ihan niitä, mitä kisaajat olivat käyttäneet. Kuinka tätä voisi sitten parantaa? Yksi vaihtoehto voisi olla se, että jos edes epäilee pääsevänsä kisaan, kuljettaisi lähdekuvat mukanaan joko paperilla tai tikulla. Tätä ei kyllä voi odottaa kaikilta, osa nytkin kisassa olleista ei osannut arvata siihen joutuvansa.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.