IRC-Galleria

Remonttireiskan raportti vol 1Maanantai 21.06.2010 02:20

Vaihtelu virkistää ja sen huomasi taas viikonloppuna, kun piti vetää remonttihaalarit niskaan ja ruvettava hommiin. Tässä vaiheessa on pakko tunnustaa, että rakastan nikkarointia ja remonttihommia yleensäkin. Seinän maalaaminen on yksi parhaita juttuja, joita tiedän. Sitä kun on arkena normaalisti niin toisenlaisissa hommissa kiinni, pyörittää kaavoja ja kankaita, niin tällaiset äijäilyjutut ovat todella mukavaa vastapainoa. Terapeuttista, sanoisin.

Operaationa oli siis aloittaa Belle Modesten uuden liiketilan kunnostaminen kämäisestä antikvariaatista desingvaateliikkeeksi. Tila on ollut 60 vuotta aikalailla sellaisenaan, joten voi kuvitella, että hommaa riittää, eikä tätä tosiaan yhdellä istumalla valmiiksi saada. Avajaiset pidetään näillä näkymin heinä-elokuun vaihteessa.

Aloitimme siis ihan sillä, että purettiin viimeiset hyllyt ja kiikutettiin ne takahuoneeseen säilöön. (heh, meillä on melkein 50 neliöinen maakellari ja takahuoneessa sellainen pieni perunakellari!) Seinät olivat kertakaikkisen hirveät ja lattia ihan pelkkää betonia. Käytännössä räkäinen luukku. Mari-Pilvi ja First Crushin Mari olivat käyneet siivoamassa suurimmat liat jo alkuviikossa, joten neljän hengen tehopartiomme (allekirjoittanut, Murdoch, Genrewearin Sera ja Celestinus) pääsi saman tien hommiin.

Täytyy samantien hehkuttaa meitä vähän. Sekä perjantaina ja lauantaina lopeteltiin vasta puolenyön tuolla puolella, joten hommia tosiaan paiskittiin olan takaa. Tuloksena oli tupakan ja ajan inhottavan kellertävien seinien ja katon peittäminen pohjamaalilla ja lauantaina seinille saatiin varsinaista väriäkin ensimmäinen kerros. Maalia sai myös ovi, patterit, yksi hyllykkö ja ehdin aloitella ja vessan takaseinää. Näyteikkunarakenteita tuli myös laiteltua ja purettua yksi kokonaisen seinä pois. Myös karmeaksi pinttynyt pönttö saatiin hohkaamaan valkoista.

Hommahan ei tähän lopu. Vielä pitäisi rakentaa näyteikkunarakenteet loppuun ja maalata ne. Uusi väliseinä ja sovituskoppi pitää rakentaa, seinään saada seinärekkijärjestelmät kiinni, muuttaa koko tilan valaistus ja vetää uudet sähköjohdot ja asentaa laminaatti betonin päälle. Yksi kovimmista jutuista on vessan rakentaminen. Jeps. Pönttö, check. Lavuaari... eh, pakko vaihtaa. Juttu on vaan se, ettei vessassa ole ollenkaan seiniä, eikä ovea. Nekin täytyy jostain taikoa - kattokin olisi ihan jees.

Juhannuksen jälkeen mennään vetämään seiniin vielä yhdet maalipinnat. Lisää raporttia ja ehkä jokunen kuvakin sen jälkeen. Aikaansaanut ja tyytyväinen, sekä hyvin maalitahrainen tyyppi. :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.