IRC-Galleria

Sa[n]na

Sa[n]na

The foundation to Decrease Worldsuck

Selaa blogimerkintöjä

En yleensä jaa eläinaktivismia. Maanantai 11.05.2009 17:07

En koe tarvetta vahtia omia toimiani, selkäytimeni tietää mitä "varoa" ja välttää, elän luonnostaa aika ekologista arkea. Kuvittelen että muutkin, vaikka se onkin kukkua... Mutta keskitän aktiivisuuttani muihin asioihin; ajan eläinten oikeuksia jos niitä eteen tulee, mutten aktiivisesti niitä bongaile. Ja ne on kumminkin "vain" eläimiä... Ihmisoikeudet eka, eläinoikeudet sit. Ja niin kauan kun sitä lihaa omalta lautaselta löytyy, ja nahkatakki kaapista, mitä olen sanomaan.

MUTTA:

"Kyseessä on Pohjoismaita järkyttänyt video siitä, kuinka esimerkiksi [huom. siis muillakin todennäköisesti...] IKEAn, Jyskin ja Fjällrevenin tuotteissa käytetyt höyhenet on kynitty eläviltä linnuilta. Linnut kärsivät suunnattomasti ja menevät shokkiin. Pahinta on se, että linnut kokevat tämän kidutuksen monta kertaa, sillä niille kasvaa poisrevittyjen untuvien tilalle uusi peite, joka taas kynitään väkivalloin irti [!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jos ne edes kuolis sit heti sen jälkeen, en liikauttaisi eviäni kovin vimmatusti].

Näitä rassuja joudutaan toimenpiteen jälkeen pitämään elossa pakkoruokinnalla, koska monet linnut ovat liian shokissa syödäkseen. Letkua kurkusta alas ja sitä rataa [pst; "eläin ei ole kone"]."

Eli ei helvetti.

Mutta arvatenkin itse nukun untuvapeiton alla... Koska tässä talossa (joka ei ole omani ja johon en juuri voi vaikuttaa) ei ole muuta. Kotona olen tottunut nukkumaan kylminä talviöinä vällyjen, eli lampaan nahan alla ("mulla on päällä kokonainen lammaslauma"), jos on ollut syytä. Ovat muuten sitten olleet ihan kotona teurastettuja, pitkän hyvän elämän eläneitä villapalloja. Tykkään lampaista, ps.

En tule koskaan ostamaan untuvapeittoa. Ikinä. Jos sellaisen päälleni aion jatkuvasti vetää, kynin kanat itse. Ja tapan kans. (Eli ei liene pelkoa.)

Mitta se on minunkin lasissani.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.