IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

CAD RuleSunnuntai 13.01.2013 05:53

Huh, nyt joudun irtautuu hetkeks photaristani ja pitää pienen breikin, koska on BLOGGING TIME!!

Tämä merkintä koskaa kuuluisan webbi-sarjakuvan CTRL+ALT+DEL (CAD) tekijää Tim Buckleyta a.k.a Tim Fuckley, kavereiden kesken Timppa. Se on videopelisarjis.

Lyön kiveksestä vetoo ettet ole kuulutkaa CAD:ista tai miehestä sen takana, mutta ei se mitään. Kohta tiedät.



Okei, toi on muokattu strippi, mut se ei ole kaukana totuudesta... vitusti tekstii, ei mitään järkee ja punchlineki usein puuttuu.

Tässä esimerkki hyvän ja huono stripin ero: vs
Siitä huolimatta tää jätkä on keränny itellee faniarmeijan jotenki, vaikka se "piirtää" yhtä hyvin ku simpanssi jolle oltais annettu kynä. Ihmettelet varmaa miks laitoin "piirtää" lainausmerkein? No koska täl jätkäl on koneel valmiita silmä- ja suumalleja yms. joita se vaan raahaa, okei vitut, kato ite:
Toi on jo häpeeks kaikille taiteilijoille.
Vaik pakkoha se on myöntää et Buckely on kehittyny piirtäjänä, tai mikä ikinä onkaan, viimesten 10 vuoden aikana:

2002 strippi
aikana

2013 strippi


CAD:in päähenkilö on Ethan McManus, eli toisinsanoen tekijä itse. Buckely tietty kieltää sen ite jyrkästi. Eli ei ihmekkään et Ethan on ns. Mary Sue/Gay Stu = fiktiivinen henkilö joka on paras kaikessa.
CAD:in Ethan on vitun tyhmä ja hullu, mut se rakentelee robotteja, kaikki sen ystävät puhuu kokoajan Ethanista, jopa sillon ku se ei ole ite paikalla ja se saa enemmän pesää ku sä.

Mutta vaikka Buckley on piirtämistaidoton, ei osaa rytmittää strippejään, ei osaa sijoittaa punchlineä oikein, ei osaa pysyä asiassa, niin kaiken tuon jälkeen ihailen Buckelyta aivan saatanasti.

Oon tienny CAD:sta jo pari vuotta, mut vast viime viikkoina ku intis on ollu perseenkaivamisaikaa, aloin lukee CAD:ei ja myös Ethan.. siis Buckelyn kirjottamaa blogii siel sivustol, joit en ennen ollu lukenu, ja niiden jälkeen sain selville kuinka yrittelijäs se jäbä on.
Se teki mun ikäsenä 2002 ekat luonnokset CAD:in hahmoista graafikkokurssin välitunnilla ja ja kuukautta myöhemmin alotti oman webbi-sarjiksensa, joka on sen jälkee paisunu aivan mielettömiin svääreihin. Vuosikymmenen se on noit tehny ja yhä tekee, neljä strippii viikos tahdilla. Ja se on ihan sairas työmoraali.

Vaik edellee pidän sen piirtämistaitoo häpeällisenä 10-vuoden kehityksee nähden, jopa siinä määrin et välil tuntuu et se inhoo piirtämist ja kirjottains mieluummin kirjaa, mut ei osaa sitäkää joten pysyttelee siin mitä se handlaa edes jotenkuten, mirraan ketä tahansa kuka antaa vaik sielunsa saadaksee tehä sitä mitä rakastaa. Kuten Buckely.

Täl viikol vast sain selville et se tekee tota työksee, eikä sil menny ku vuos päästä siihen pisteesee. Se lopetti päivätyönsä ton ansiosta. Ja kaikki alko ilmasist nettistripeist, joist porukka hyvää hyvyyttään teki rahalahjotuksii Buckeylle auttaakseen sitä eteenpäin unelmassaan, muttei sekään vielä riittäny, vaan sen piti raataa niska limas, reissata sinne tänne markkinoimas pelitapahtumil yms.

Vaik monet teist saattaaki pitää mua meathead bodarina, niin mun ykkösunelma on kuitenki lyödä läpi sarjakuvilla ja vaik Buckley onki mua sarjakuvatadoiltaan jäljessä ku Räikkönen Grand Prix:ssä, voin ottaa silt paljon oppia siinä miten oikeesti nähdään vaivaa unelmiensa eteen, eikä vaan istuta odottamas kunnes joku löytää sut.

Lähetin Buckelylle jopa s-postii mis kysyin miten se jaksottaa käsikirjotuksensa ja piirtämisen, ku sil on niin sekopäinen tahti.
Neljä sarjakuvaa seittemässä päivässä siimeisten kymmenen vuoden ajan ja silti sil on aikaa käyä E3:sissa yms. tapahtumis.

Voin vaa unelmoida päivästä jolloin mun ei tarvi murehtia 09:00-17:00 työpäivistä, vaan voisin herätä ku silt tuntuu, piirtää niin et mulle maksetaan siit, käydä salil, tulla vanhaks (30v) alkaa käyttää horkkaa ja kuolla 35v saunaan

Tässä muutama paska CAD- strippi

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.