IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Blogimerkintä

« Uudempi -

Hyvä tyyppiTorstai 14.04.2016 20:18

Kerron nyt salaisuuden niille, joilla on harhakuvitelma, että toisille vain on jaettu hyvät kortit ja toiset on tuomittu epäonnistumaan.
Näin ajattelijoilla on yleensä yksi näkyvästi esillä oleva ajattelutapa: seurustelukumppani hinnalla millä hyvänsä! Nämä ihmiset elävät suhdetta varten, eikä heillä useinkaan ole mitään intohimoja.
Tällaisessa skenaariossa on se vaara, että kun rakennat koko onnesi toisen ihmisten (ihmisten ylipäätään) varaan, niin jos ja kun se suhde kuolee, sinulle ei jää enää mitään.
Mutta jos sinulla on edes jokin henkilökohtainen tavoite elämässäsi, niin jää sinulle edes jotakin, jonka vuoksi pitää mieli kirkkaana.
Elämän tarkoitus ei ole löytää seurustelukumppania tai mitään, joka liittyy vastakkaiseen sukupuoleen.
Elämän tarkoitus on löytää asia, joka tekee itsensä onnelliseksi ja työstää sitä.
Moni myös tuppaa ajattelemaan, että jos olet ruma, on elämä hankalampaa. Väärin. Työnantajia yms ihmisiä, joilla on valta päättää tulevaisuudestasi, ei kiinnosta ootko ruma vai komea. Näitä ihmisiä kiinnostaa vain, oletko hyvä tyyppi ja osaatko asiasi.
Jos olet hyvä tyyppi, saat jo anteeksi paljon. Esim. töppäilyt työpaikalla. Jos esimiehesi pitää valita irtisanooko sinut, eli karismaattinen ja sympaattisen tyypin, vai tuppisuun, mutta joka hoitaa työnsä hyvin, hän valitsee tuppisuun. Koska kukaan ei välitä tylsistä tyypeistä.
Jos olet hyvä tyyppi, pääset eteenpäin elämässäsi.
Jos et ole hyvä tyyppi, harjoittele sitä. Se hoituu vain ja ainoastaan antautumalla sosiaalisille tilanteille. Älä ole oma itsesi. Ole kohtelias ja itsevarma. Kaikki mitä sanot, on hauskaa ja mielenkiintoista.
Opi tunnistamaan ihmistyypit, ja miten heille puhutaan.
Bilettäjille puhutaan ryyppäämisestä ja kännisekoilusta, yliopistopojille ja -tytöille puhutaan Mozartista ja Van Goghista, taviksille puhutaan työelämästä ja opiskeluista, nörteille star trekistä ja sarjakuvista.
Etkö tiedä näistä asioista tarpeeksi? Ota selvää. Käy joskus klubittamassa, katso pari jaksoa star trekiä tai etsi wikipediasta Mozart. Opettele kokonaiskuva, jotta et jää ulkopuolelle missään tilanteessa. Kokeile kaikkea, mikä ei vaaranna terveyttäsi. Ja Jälleen: älä missään nimessä ole oma itsesi. Et ole hakemassa läpi elämän kestäviä ystävyýssuhteita, vaan ihmiskontakteja, joiden kustannuksella voit harjoittaa hyvänä tyyppinä olemista.
Ei ole viisasta heti ensimmäisen tutustumisen yhteydessä kertoa miten paskoit housuusi 2. luokalla.
Opettele turhanpäiväinen jutustelu ja läpänheitto. Muista hymyillä. Muista elekieli. Älä ole suolapatsas.
Jokaisella meistä on 1-2 ylintä ystävää, joiden seurassa voimme olla keitä oikeasti olemme. Loput ovat vain statisteja, joiden kanssa harjoitellaan sosiaalisuutta.
Älä takkuile, reagoi nopeasti, älä jää miettimään mitä sanot, vaan miten sanot.
Jos hymyilet, katsot silmiin ja osaat olla eloisa, olet jo tehnyt tarpeeksi asioita oikein. Se mitä suustasi sitten oikeasti tulee ulos sanoina, on merkityksetöntä.
Sosiaaliset taidot ovat kaikki kaikessa. Ja muista: se on vain harjoittelun tulos.
Eivät ne teidän yläasteella kadehtimatkaan koulun sählyalfat vain syntyneet miellyttäviksi persooniksi. He valitsivat jo esikoulussa, että menevät mieluummin sinne, missä suurin ihmismassa on, eikä sinne, missä ei ole ketään. He ovat harjoitelleet.

Sitten kun olet hyvä tyyppi ja osaat puhua ihmisille, ja tiedät, mitkä jutut kuuluvat nettiin ja mitkä oikeaan elämään ja kannattaako autonrassaaja-amikselle puhua muista peleistä kuin NHL:tä ja FIFA:sta, sitten olet sinut itsesi kanssa ja valmis menemään eteenpäin elämässä.
Pidä mielesi avoinna uudelle tiedolle, etsi uutta tietoa, kehitä älykkyyttäsi, sillä älykkyyden mukana tulee taito osata puhua monesta eri aihepiiristä.
Seuraa monenlaista eri viihdettä, jotta huumorintajusi ei jää yksipuoliseksi.
Älä ole tuomitseva narsisti ja ajattele, että heti jos jollain ihmisellä ei ole täysin samat intressit sinun kanssa, hän ei ole aikasi väärti.
Jokainen ei-kusipää on aikasi arvoinen ja ansaitsee aikaasi. Muista se.

Älä ikinä käännä toista poskea, vaan anna aina samalla mitalla.
Älä ikinä niele aiheetonta arvostelua.
Älä stressaa asioista, joihin et voi itse vaikuttaa, esim. tykkääköhän se susta/miksei se tykkää susta. Keskity ainoastaan ihmisiin, jotka tykkää sust ja myös osaa näyttää sen.
Älä stressaa asioista, joita ei ole vielä tapahtunu.
Myönnä aina virheesi, mutta älä pyydä anteeksi. Anteeksi pyydetään vain, kun on satuttanut toista henkisesti tai fyysisesti.

Nyt olet löytänyt oman päämääräsi elämässä. Nyt on aika keskittyä suhteisiin.
Ne teidän seurustelu-unelmanne ovat vain sivumauste polulla henkilökohtaisia tavoitteitanne kohti. Ja uskokaa pois, sitten kun olette keksineet sen oman juttunne ja etenette sitä kohden, miehet/naiset kyllä tulevat.
Varsinkin muijat kyllä haistavat miehestä sen, jos elää vain heitä varten. Eikä kukaan nainen tahdo miestä vailla intohimoja.

Haluatko olla oma itsesi? Etkö viitsi edes muutamaa tuntia päivästä sopeutua ympäristöösi ja olla "normaali"? Ole sitten yksin. Jos se tekee sinut onnelliseksi, niin se on tärkeintä. Kukaan ei pakota olemaan sosiaalinen tai menestynyt elämässä, mutta kukaan ei myöskään pakota yksinäisyyteen.
Mutta muista: on typerää valittaa olevansa yksinäinen, kun on yksinäisyytensä itse valinnut...vain koska ei ole viitsinyt harjoitella ihmisille puhumista.

Aivan kuten urheilussakaan, ei sosiaalisuudessakaan kehity, jos ei heittäydy tilanteisiin, nolaa itseään pari kertaa, jotta voi tulla mestariksi. Pelkurit syödään tässä maailmassa elävältä.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.