IRC-Galleria

Schattenjäger

Schattenjäger

The battle for a just society is one between the morally right and the politically correct.

Rasistinen välikohtaus TampereellaSunnuntai 22.07.2012 21:53

Eilen Tampereella Bar Passionin liepeillä, suomalainen valkoinen heteromies aiheutti välikohtauksen kun joukko maahanmuuttajanuoria oli päättnyt viettää ulkona lauantai-iltaa ja tutustua paikallisiin naisiin.

Maahanmuuttajanuoret tekivät tuttavuutta ravintolan naiskauneuteen kun suomalainen mies havaitsi nuoret ja katsoi heitä rasistisesti. Rasismista huolestuneet nuoret reagoivat uhkaan ja pyysivät miestä poistumaan, johon mies vastasi huutelemalla asiattomuuksia sekä rasistisia herjoja. Nuorille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin poistua paikalta surullisin mielin.

Mies oli pukeutunut mustiin, tatuoitu ja hänellä oli yllään hihaton paita, joka tunnetaan myös naisia halventavalla ja väkivaltaa ihannoivalla nimellä vaimonhakkaaja.

Tampereella vietettiin samaan aikaan Tampereen Gay Prideä, ja YLE:n asiantuntijat ovatkin spekuloineet, että vähemmistöryhmiä juhlistava marssi oli houkutellut suvaitsemattoman miehen ulos aiheuttamaan harmia.

Kahakan aiheuttaja on tunnettu internetin vihaisista maahanmuuttokriittisitä blogeistaan, joissa hän usein viljelee vihapuhetta etnisille vähemmistöille.

Jani Toivola on tapahtuneesta syvästi huolestunut ja kommentoi uutislähteille, että tällaiset tapaukset ovat valitettavia esimerkkejä siitä, miten suvaitsevaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen on Suomessa vielä pitkä matka. Tilannetta voi verrata mm. juutalaisvainoihin ja holokaustiin.

Eurooppa onkin nyt kriittisten aikojen keskellä ja on aika kantaa vastuu.

Asiasta uutisoi YLE.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.