IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Märkä paratiisiSunnuntai 14.08.2011 05:16

Lämmin tunne ympäröi minut ja muu maailma katoaa. Kuohunta peittää kaiken. Se on oma maailmani ja voin tehdä mitä haluan. Rentoudun fyysisesti, mutta varsinkin henkisesti. Silti mieleni ei ole tyhjä, vaan vapaa, täynnä ajatuksia. Voin nautiskella siellä tuntikausia. Kaikki murheet tuntuvat sen jälkeen pienemmiltä ja maailma tuntuu ylipäätään paremmalta paikalta.

Sellainen on minun suihkuni. Ja siksi viivyn siellä kauan. Se ylipäätään on sellainen rentouttava ympäristö, jossa kiirehtiminen on vaikeaa. Pelkkä peseytyminen ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan varsinaista rentoutumista, istahtamista alas tai makuulle menoa.

Jos joku tahtoisi saada mielikuvauksellisen vertauksen, niin sanoisin sitä suihku meditaatioksi. Kuvitelkaa kirkas lampi keskellä vehreää metsää. Pieni vesiputous kohisee ja sinä istut kivellä siellä keskellä mietiskelemässä. Tai eksoottinen kuuma lähde. En kyllä ole itse kokenut kumpaakaan näistä, enkä ole koskaan kuullut keltään omaani vastaavaa kokemusta. Jos joku kuitenkin haluaa yrittää, koitan kuvailla metodini mahdollisimman tarkasti ja miettiä sen toimintaperiaatteita.

Ensiksi on mentävä suihkuun ja säädettävä vesi sopivan lämpimäksi. Veden tulee antaa valua tauotta. Jos ihanteellinen lämpö tila on sinulle viileä, niin en usko tämän toimivan. Oletetaan siis että vesi on lämmintä. Ensin usein pesen hiukset ja naaman. Saatan tehdä muutakin. Jossain vaiheessa kuitenkin istahdan lattialle ja suihkutan itseäni mukavasti, tai istun suihkun alle. Tärkeintä on mukavuus ja se ettei ole kiire minnekkään. Kiire pilaa rentoutumisen.

On lämmintä, kosteaa ja veden kohina peittää muun maailman. Tilaa voisi ehkä karkeasti verrata kohtuun, jos se tuntuu valaisevalta. Vesihöyry yleensä sumentaa kaikki peilit. Luulen myös että aikanaan ilman kosteus voi vähentää happipitoisuutta, mikä väsyttää ihmistä. Se onki hyväksi rentoutumiselle. Suihkussa voi istua tai maata. Varmistakaa ettei viemäri ole tukossa tai että lattia on niin puhdas ettei se inhota.

Kokoajan suihkussa olessa ei kannata keskittyä peseytymiseen, vaan on annettava ajusten vapautua. Saa ajatella juuri sitä mitää tulee mieleen. Kieltettyä on ajatusten syrjään työntäminen. Ellei tule mieleen muita ajatuksia. Rentouttava ympäristö auttaa ajatuksia virtaamaan ja silloin saa käsiteltyä vaikeatkin asiat.

Sitten jos tekee mieli runkata niin silloin pitää runkata. Sekin rentouttaa kehoa. Antaa ajatusten virrata. Tärkeintä on henkinen vapaus. Sitten hetki jolloin on saanut tarpeeksi tulee ihan itsestään, kun tuntuu siltä ettei enää jaksa miettiä asioita. Silloin yleensä on sellainen virkeä olo ja sisäinen halu, että haluaisi mennä tekemään asioita.

Jos joku on saanu vastaavia kokemuksia, niin ilmoittautukoon. Ja toivottavasti muut ihmiset kykenisivät löytämään yhtä hyviä rentoutumisen muotoja.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.