IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Helpoin tie ulkomailta suomalaiseksi on pakolaisuus. Miksi pakolaisia suositaan? 1. Halutaan auttaa kehitysmaalaisia 2. Suomen väestö vanhenee, ja suomeen kaivataan lisää työikäisiä.

Miksi perustelut ovat täyttä paskaa?

1. Pakolaisuuden vaikutus kehitysmaihin on hyvin marginaalista. Näiden yksilöiden elämään sillä on tietysti suuri vaikutus. Mutta jos oikeasti halutaan auttaa kehitysmaalaisia kokonaisuudessaan, niin tehdään se tehokkaammin kehitysavun tai markkinataloudellisten valintojen kautta.

2. Suomen väestön vanhetessa pelätään työvoima pulaa. Kuitenkin jokainen työnhakija voi todeta että töitä on hankala saada. Tällä hetkellä työntekijöistä on ennemminkin ylitarjontaa. Tästä hyötyy toki työnantaja, joka voi valita parhaat päältä. Automatisoinnin lisääntyessä työntekijöiden tarve pienenee entisestään. Mitenkähän mahtaa käydä. Tuleekohan joskus oikeasti työvoimapula? Jos sitten näyttää siltä, että siihen ollaan menossa, niin eivät pakolaiset ole mikään ratkaisu siihen. Monet heistä ovat täysin kouluttamattomia ja työllistyminen vaikeaa. Sen sijaan Suomeen kyllä olisi tulossa nuoria töitä etsimään. Mutta se onkin vaikein tie Suomeen. He ovat täysin oman onnensa nojassa. Täytyy olla työpaikka valmiina, muuten ei saa ruokaa, ei asuntoa, eikä lisäkoulutusta. Heillä ei ole täällä mitään, mitä he eivät tuoneet mukanaan. Ja vaikka olisi työskennellyt Suomessa vuosikausia, ei silti saa kansalaisuutta. Se alku on aina vaikein, mutta heidän työllistymispotentiaalinsa on selvästi pakolaisia korkeampi. Olisikohan tässä muutoksen paikka? Mitäs jos karsittaisiin pakolaiset pois, ja sen sijaan valikoitaisiin halukkaita työllistymispotentiaalin mukaan ja tarjottaisiin heille tukea uran alulle?

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.