IRC-Galleria

Sorin

Sorin

Kaikkien puolustaja

Selaa blogimerkintöjä

Se oli jotain uutta. Aivan merkittävää. Jotain mitä en ennen ole kokenut. Edes leireillä. Uskomaton hyväksynnän ja yhteyden tunne. Kuin tuhat lonkeroa olisi tarrannut kiinni vetäen syvyyksiin. Säikähdin ja ripuilun vastaan, kunnes huomasin kuinka kellun lämmössä ja hyvässä olossa. Hämmentyneenä ja peloissaan odotin tikarin iskuna. Se tuntui liian hyvältä, kuin seireenin laulun viemänä seurasin peloissani. Vaikka olin varuillani niin väkisinkin hellivä magma sulatti jään ja raudan ympäriltäni. Panssarini hajotessa jokainen tikku ja töytäisy tuntui, palauttaen tietoisuuteni hetkittäin kylmään maailmaan euforisesta leijailustani. Se oli epätodellista satua, hetki jonka tuntuisi kestävän ikuisuuden. Aika jolloin tunnet itsesi täydeksi ja kokonaiseksi. Sinusta pidetään, sinä pidät heistä. Tunne, tila joka jättää mennessään tyhjäksi. Aika joka on tunkeutunut sisääni ja vallannut minut täysin. Ja kun se viedään pois jäljelle jää haikea tyhjyys. Muisto, jota kaivata. Kun mikään muu ei enää merkitse ja sinulta viedään kaikki.

Raukea olo.
Intin helppous verrattuna sivariin on aika suhteellista. Hankitko ensin 1kk mielenkiintoista tietoa ja taitoja kurssikeskuksella, joka on pitkälti puoliksi ohjatun lomakeskuksen kaltainen. Sitten seuraavat 11kk teet mukavaa ja mielekästä työtä hankkimassasi työpaikassa. Työharjoittelua muistuttavassa ympäristössä saat alankokemusta käytännön hommissa. Palkaksi saat 3,8€ päivärahaa ja maksimissaan 12€ ruokarahaa. Yhteensä siis 474€/kk joka maksetaan kahden viikon välein täysin verottomana. Opiskelijan saama vastaava rahasumma on vajaa 300€/kk, josta täytyy suurin osa maksaa pankille myöhemmin takaisin. Sivarin päivärahan noustessa summa nousee jopa 630€/kk. Jos syöt järkevästi, eli et käy ravintoloissa vaan haet kaupasta eineksiä tai valmistat itse ruokasi, pärjäät n. 6€/päivä. Loppu raha jää vapaasti käytettäväksesi haluamiisi mukavuuksiin. Palveluspaikka nimittäin tarjoaa sinulle matkalipun jos asut sopivan matkan päässä (esim. Helsingin sisäinen kausikortti). Lisäksi jokainen palveluspaikka saa 200€ asuinkustannuksiin. Asua voit kuitenkin jopa omassa asunnossasi, jos olet muuttanut sinne vähintään 3kk ennen palvelukseen alkamista. Tällöin jos työpalvelupaikka ei tarjoa asuntoa, eikä se pysty maksamaan asumiskulujasi, kela maksaa asuntosi vuokran. Työpalvelus ei vie elämästäsikään enempää aikaa kuin 7-8tuntia joka arkipäivä. Sinulle jää siis runsaasti vapaa-aikaa töiden jälkeen ja viikonloppuisin käyttää haluamallasi tavalla. Jokainen sivari on myös oikeutettu 18 lomapäivään palvelusajalta. Lisäksi työpalveluspaikka voi antaa maksimissaan 20 kuntoisuuslomapäivää. Vapaatakin riittää siis runsaasti vaikka kesälomalle, jolloin monet paikat pitävät ovensa kiinni ja muukin henkilöstö lomailee. Siviilipalvelus on (tietysti paikasta riippuen) rentoa ja joustavaa vapaiden ja poissa olojen suhteen, jos vain itse olet vastuullinen ja hoidat työsi kunnolla. Siviilipalvelusmies on myös oikeutettu 39 edestakaiseen ilmaiseen matkaan Suomen sisällä. Mikä on melkein joka viikonloppu. Finnkinoonkin pääsee leffoja katsomaan varusmiesalennuksella. Jos nyt verrataan tätä kuuden kuukauden täysipäiväiseen rämpimiseen metsässä hammasta purren 114€/kk aloituspalkalla, niin kumpaankohan sitä vankkaa aatteellista vakaumusta enemmän vaaditaan?

...ja sitten seuraavana aamunaPerjantai 26.09.2008 16:47

Heräsin 8:40 eli yli puoltoista tuntii myöhemmin ku mitä olin kellon laittanu soimaan :D mietin et meenkö suihkuu vai suoraa töihin. Haistelin itteeni. Outoo ku en haissu pahalta. Ni päätin vetästä vaan puhtaat vaatteet niskaan ja suoraan duuniin. Lähetin viestin et myöhästyn. Mut sit ei vitsi ku pääsin bussi pysäkille x) ni sielt tuli joku dokuakka koittaa iskee mua xD "mul on rahaa voisin ostaa sulle tuopin *kaivaalompsan. näyttää rahoi. sit henkkareist syntymävuoden* 69 tiiäks mikä asento se on sängys? sit ollaan sillee" xD semmone vitun hampaaton spurgu xD sanoin et ei meen töihin :D se selitti perään kui se on työtön ja kui se oksens verta ja ambulanssimiehet laitto lisää :D sit se koitti viel vetoo muhun sanomal kui nätit hiukset mul on xD pääsin siit eroo ku bussi tuli :D sit menin istuu nii et laitoin laukun toiselle penkille xP
Vitsi tänään menin jälleen club anviliin lady mooniin ^^ täytyy vaan sanoa että kyllä taas kannatti :) olin ihan SAIRAAN upeeta ^^ krisse tuli myöhäs ja aluks tuntu vähän laimeelt. Mut ku saapu ni piristy. Mentiin sisään alko vähä jänskättää...ja sitten meiltä kysyttiin paperit :D näytetään kai nii nuorilt xD oon vaa 20 ja kris 18. Tampereel se yks tyyppi vaa sano et k näyttäs vanhemmalt ku mä:P juteltii aluks niitä näitä. istumapaikkoja ei enää ollu vaik kello oli jotai vajaa kymmen vast. Sit alettii ottaa drinkkei ;) kokeilla kaikkii. Ja ihan hyviä löytykyn :) caprioshgsiogjf jotain, mangoshot ja mansikkashot oli ihania<3 ja tietty takuuvarma marianne ^^ aluks lähti yhel. sit käytiinkin hakemassa ja kaks. ja sit aika nopeesti peräkkäin haet kahet ja taas kahet :D et ehtii ennen klo 23 ostaa. xD oltii vähä kännis xD mut oli kivaa :) sitä uskals olla enemmän :) mietittii kui pitkä se portsari on :D sanoin 2M ja krisse 2,10M ja ku lopult uskallettiin kysyy se oli 2,06M :D eli K arvas paremmin ^^ ku Juhaki on 2cm ;D vitsi se pelipöydänpitäjä nainen oli kyl ihan hullu :o se oli niin älyttömän näppärä sormistaa. se vaan jotai selas lehtii ja samal leikki niil pelimerkeil. Niinku vaan naps joku ihme liike ja ne kaks erillistä merkkikasaa oli lomittain :o aivan sika taitavaa! krisse näytti kans hyvält ^^ lopult oltii nii kännis et mul alko sormetki puutuu ja päätettii olla ottamat lisää :D K kävi röökil ja sit mentiin tanssii ^^ ja vitsi se UPEETA! ^^ vaik ne ei täl kertaa soittanu electroo, vaan kasari diskoo ^^ arvatkaa vaa ne soitti YOU SPIN ME RIGHT ROUND BABY RIGHT ROUND! ^^ just upee<3 just se biisi mitä ain laileskeltiin ^^ sen lisäks tainted love :) tanssii oli vitsin kivaa :) krisse oli hyvä ^^ välil tuntu et rupeen kangistuu ja väsyy. Aluks tuntu et on niin sika notkee ja rasvattu, parkettien partaveitsi tai jotain :D oli oikeesti niin joustava ja rento. Johtu kai viinast ;D ihme vaikutus silläki. tanssittii vitsi pari tuntii ainaki ^^ oli nii siistii! ^^ krisse oli vitsin hyvä. lopult piti lähtee et pääsis kotiinki viel :D aamulla työt klo 9:00 alkaen xD ja krissellä vika ajotunti klo 8 tjs xP saa nähä mite onnistuu huomen :D uhkailevat lady moonin sivuilla ettei maksa kuin seuraavan työpäivän ;) Mut joo niinku ekal kerral pyysin niiin oon löytäny mun kanta paikan :) ja vaik eka kerta oli ja on aina UPEE. Niin toka kerta oli VIELÄ parempi ! ;):)^^ ens kuussa taas uudestaa pakkopakko :) oi vitsi<3 ehittii sit lähtee sielt just vikal bussil :) Kn oli alunpeirn tarkotus lähtee klo 24 jälkee mut meni klo 01 ;D ehittii just hyvin vikoilla busseilla :) vaik Kn kuski olki kyl aika ikävä ja meinas jättää sen pysäkille ku ei voinu oottaa ees 2sekkaa :( mut se pääs bussii ja toivottavasti kotiin ja mäki pääsin kotiin :) jeee vitsi upeeta ^^<3

http://www.youtube.com/watch?v=CMwdAc1Dzfg kasari disko :D

http://www.youtube.com/watch?v=oEh5pWjcWCg lisää xD

http://www.youtube.com/watch?v=xvlVv4syPtc tää on ehk eniten mun musaa :)
http://www.youtube.com/watch?v=odlXKe2fENM ja tää kans :)
Ongelma: Jos Jeesukseen uskominen on tie pelastukseen, miten käy niille, jotka ovat hyviä ihmisiä, mutta eivät usko Jeesukseen tiedon tai uskon puutteesta, kun äärimmäisen pahakin ihminen voi pelastua?

Ensinnäkin täytyy muistaa, että Jeesus oli kapinallinen ja äärimmäisen käytännöllinen ihminen, jonka mielestä oli silkkaa typeryyttä vaikka jättää aasi kaivoon koko sunnuntaiksi, jos se sinne sattui silloin putoamaan. Myöskin hän vastusti kaikkea syrjintää, paremmuus ajattelua ja ylhäisten pöyhkeilyä. Hänen mielestään arvokkaampaa oli se, mitä tekee sydämmestään, kuin se minkä tekee vain muodon vuoksi. Tämä itsessään jo kertoo siitä, mitä Jeesus tarkoitti, sillä että se pelastuu, joka sydämmessään häneen uskoo. Ettei kyseessä ole niinkään uskon harjoittaminen vaan hänen tiensä seuraaminen sydämmessään, jota oikeastaan itse uskon harjoittamisen pitäisi olla, ainakin pohjimmiltaan. Sillä siitä, että seuraa Jeesuksen tietä sydämmessään, seuraa tietynlainen toiminta, että vaikka ihminen olisi kuinka virheellinen, niin hän on hyvä pohjimmiltaan, sillä hän pyrkii aina hyvyyteen.

Siis mikä tällainen toimintamalli olisi? Mikä olisi tämän kaiken pohjalla? Joka olisi Jeesuksen tie ja keskeisin opetus? Tietenkin rakkaus. Rakkaus kaikkia, kaikkein vähäisintäkin kohtaan. Sillä kun pitää rakkauden sydämmessään, niin tahtoo kaikille pelkkää hyvää. Ja vaikka horjahtaisikin tai joskus vahingossa saisi aikaan pahaa, pysyisi kuitenkin mahdollisimman hyvänä, kun pitäisi rakkauden sydämmessään, sillä tahtoisi kuitenkin muille vain hyvää. Tämä on Jeesuksen tie, jota meidän tulee kulkea.

Entäpä Jumala? Jota tulee rakastaa yli kaiken ja jonka yhteyteen pääsemme seuraamalla Jeesuksen tietä. Perinteisesti Jumalan on ajateltu olevan mies, joka istuu korkeuksissa, tai taivaallinen olento. Mikä on inhimillistä, sillä pyrkiihän ihminen inhimillistämään ja samankaltaistamaan kaiken, jotta sitä olisi helpompi käsitellä. Ihmiskeskeisyys on ihmisille hyvin tavallista ja inhimillistäminen auttaa meitä tuntemaan paremmin yhteyden ajattelun kohteeseen. Meidän on helpompi käsitellä konkreettisia asioita, jotka muistuttavat meitä, kuin abstrakteha asioita, jotka ovat meille tuntemattomia. Kuten teidän on helpompi ymmärtää ajatukseni jos konkretisoin sen esimerkein, sen sijaan että vain puhun abstraktein käsittein. Esimerkiksi ihmisen on helpompi ymmärtää kosketettava, olevainen kynä, kuin vaikka ilma, jota ei voi havaita näkemällä, kuulemalla tai muutenkaan.

Mitä Jeesus siis oikeastaan kertoo meille Jumalasta? Hän kertoo taivaallisesta isästä, ja ymmärtäkää taivas paratiisina, joka kertoo ajasta jolloin ihminen eli pyyteettömästi rakastaen, kuin pieni lapsi joka ei ymmärrä kärsimystä, tai taivaana, josta vesi ja aurinko lankeaa raviten ja synnyttäen elämän. Ja ymmärtäkää isä huoltajana, joka pyrkii huolehtimaan lastensa parhaasta. Jeesus kertoo ettei Jumalaa tarvitse kirkosta etsiä, vaan Jumala on jokaisella kukkulalla, jokaisen kiven alla. Jeesus on myös Jumalan poika, mutta kuitenkin veljemme ja vain yksi meistä. Jumala onkin siis meidän kaikkien isä ja äiti, jonka lapsia olemme ja jonka osa olemme. Jumala on siis kaikkeus, joka on meissä kaikissa. Jeesuksen tie on rakkaus, joka yhdistää meidät kaikki, joka on yhteytemme Jumalaan, joka on tie paratiisiin eli täydelliseen maailmaan. Tie jonka seuraaja ei tule olemaan koskaan vailla rakkautta. Jumalan tie, joka on rakkaus kaikkea, koko luomakuntaa kohtaan.

I am a vampire ;)Torstai 01.11.2007 18:16

You Are A Vampire
You have a real thirst for bliss, and you consider yourself a true hedonist.
And you're not afraid to walk alone in life, if it means getting what you truly crave.
You truly enjoy entrancing people. Not to mention the ensuing pleasures of the flesh.
Your tastes have been called decadent and bizarre. You usually give in to your temptations, no matter how primal

Your greatest power: Your flawless ability to seduce and charm

Your greatest weakness: Human flesh

You play well with: Werewolves

http://www.blogthings.com/whatkindofmonsterareyouquiz
24.09.07 11:52 <gothicfly> Container oli aivan paska...siinä on henkilö johon on koottu ikäviä/vaikeita asioita. Transsukupuolinen jakomielitaitinen. Kuvaustapa henkilöstä on karu ja iljettä. Elokuva koostuu siitä kun naisen monotoninen ääni puhuu läpi filmin. Melkeempä muuta äänimaailmaa ei elokuvasta löydy. Elokuvassa kuvataan kaljuuntuvaa keski-ikäistä miestä joka tekee kaikkea hölmöjä juttuja, likaa/roskaa ja joskus nuorta naista. Heti elokuvan alettua tuli sellanen fiilis että "eikai..eihän...EI!"
24.09.07 11:58 <gothicfly> elokuvan aikana fiilikset oli että "hohhoijaa" ja "ei hitto" sekä "anteeksi kulta kun vein sut tänne". Elokuvan jälkeen "tätä ei kenenkään pitäisi joutua näkemään" ja "onneksi tämä ei varmasti päädy laajempaan levitykseen". Niin tekotaiteellisen paska elokuva oli että olisin katsonut mielummin vaikka amerikkalaisen teinikomedian tai tuojottanut seinää. Ainoa mikä esti ihmisiä lähtemästä kesken pois ole se ettei uskaltanut kun elokuvan äänimaailma oli niin hiljanen eikä mitään "taukoja"
24.09.07 12:00 <gothicfly> ollut jolloin oisi hyvin voinut livahtaa pois. Todellinen pohjanoteeraus tältä ohjaajalta. Jos ette halua pilata käsitystänne hänestä älkää katsoko tätä elokuvaa!
Lukas Moodysson - Uudet kommentit:
24.09.07 12:04 <gothicfly> Jos haluatte kiduttaa itseänne saw tyylisillä elokuvilla tai pidättä hidastempoisista mitään erikoista tapahtumattomista elokuvista tämä ei silti ole teitävarten. Vain jos mitäänsanomaton, äärimmäisen tylsä, tekotaiteellinen paska kiinnostaa niin kannattaa käydä katsomassa. Toki elokuvassa tuli esille erilaisia teemoja mutta ne oli niin huonisti esitettyjä että parempaa antia tarjoaa lähes mikä tahansa elokuva.

Aurasi pääväri:LilaTorstai 06.09.2007 21:00

Lila ihminen on täynnä unelmia, fantasioita, enkeleitä, keijuja ja muita satujen ja tarujen ihmeolentoja. Lila ihminen elää unelmien maailmassa ja saattaa seikkailla internetin ja tosielämänkin roolipeleissä paljon sujuvamin kuin arjen askareissa. Hänen sisällään elää mahtava taikuri tai uljas ritari, eikä todellinen elämä tunnu tarjoavan hänelle mahdollisuuksia näyttää toisille todellista kauneuttaan.

Lilan ihmisen mielikuvitusmaailma on todellisuutta paljon kauniimpi ja puhtaampi. Siksipä hän mieluummin elääkin mielikuvissaan kuin oikeasti omassa arkisessa ja kalpeassa ruumiissaan.

Herkkä lila on unelmoija ja tuulihattu, jonka on vaikea tarttua arjen rutiineihin. Hän mieluummin pakenee päiväuniin kuin ottaa vastuuta sen enempää itsestään kuin toisistakaan. Rahan ansaitseminen ja säännöllinen töissä käyminen on vastenmielistä tälle kauneuden palvojalle, joka mieluummin yrittää löytää viimeisiä viattomuuden rippeitä unelmistaan. Niistä voi tehdä runoja ja lauluja, mutta sekään ei ole lilalle niin kovin tärkeää - hänen ei tarvitse saavuttaa mitään konkreettista ollakseen onnellinen. Hän haluaa vain olla rauhassa ja seikkailla mielikuvituksensa loputtomissa aarreaitoissa ja satujen lumotuilla saarilla.

Yhteentörmäys todellisuuden kanssa onkin lilalle joskus väistämätön, sillä toisten on vaikea ymmärtää tätä ²haihattelijaa², joka ei osoita minkäänlaisia vastuuntunnon merkkejä. Lilaa on kuitenkin turha yrittää muuttaa, tai edes ymmärtää. Hän kulkee omia polkujaan ja saattaa tiputtaa jälkeensä hyppysellisen tähtipölyä, jonka ansiosta toisetkin hetken aikaa oivaltavat elämän todellisen kauneuden.

Aurassasi voimakkaita:
sininen;indigo;

http://www.mtv3.fi/helmi/kuudesaisti/vari.shtml

Olet 7 % Introvertti
Olet 20 % Intuitiivinen
Olet 33 % Tuntija
Olet 73 % Impulsiivinen


Vastaustesi perusteella seuraava luonnehdinta kuvaa persoonallisuuttasi
Olet rauhallinen, luova ja huomaavainen henkilö. Saatat usein vaikuttaa ujolta, varautuneelta tai viileältä. Sinulla on harvinainen kyky omistautua syvästi sekä ihmisille että asioille. Ihmistyyppisi ohjaa käyttäytymistään vahvoilla sisäisillä arvoilla, eikä niinkään logiikalla tai järkisyillä. Jos sinut pakotetaan toimimaan faktojen ja logiikan tasolla, sinusta syntyy vaikutelma toiselta planeetalta tulleesta olennosta. Sovellut ammatteihin, joissa voi ihmisten kanssa soveltaa empatiaa ja keskustelua. Kaltaisesi ihmiset ovat usein uskonnollisia, hengellisiä tai filosofisia, ja näkevätkin oman elämänsä matkana tai tehtävänä. Järkeilyyn taipuvaiset ihmiset saattavat pitää sinua mystikkona tai haihattelijana. Ihmistyyppisi elämää leimaa usein puolison, ”sielunkumppanin” etsintä. Etsit kaiken aikaa tasapainoa, koska kaipaat yhtä aikaa rauhaa ja yksityisyyttä, sekä kontaktia toisiin ihmisiin. Tästä syystä sinulla on taipumus vaipua alakuloisuuteen.

http://www.netello.com/viihde/persoonallisuustesti.php
Kirjoitan kirjettäni äärimmäisen ahdistuksen vallassa. Olen ollut lukittautuneena tähän kiviseinäiseen kellariin ties kuinka kauan. Ajantajuni on heikentynyt, ja voi kuinka tämä kolkko ympäristö raastaakaan hermojani. Äänet ylhäältä lakkasivat jo ajat sitten, ja hiljaisuuden rikkoo vain omat puuhani. Tiedän olevani yksin tässä kosteassa loukossa, mutta silti joskus näyttää, kuin jokin vilahtaisi silmäkulmastani. Joskus kävellessäni kuulen kuin ylimääräiset askeleet, ja kun olen aivan hiljaa, tuntuu kuin joku hengittäisi lähelläni, ikään kuin itse varjot eläisivät. Olenkin alkanut pelätä pimeitä nurkkia ja poistun harvoin pöytäni ääreltä, jonka päällä palava kynttilä suo minulle hieman lohtua.

Tämä kaikki alkoi, kun aivan yllättäen julistettiin sotatila tuntematonta vihollista vastaan. Pian osastomme lähetettiin kentälle torjumaan tätä tuntematonta hyökkääjää. Ja mitä näimmekään, laumoittain huojuvia, öriseviä, likaisia ja äärimmäisen pahan hajuisia olentoja etsimässä ravintoa. Pystyimme pitämään linjamme suhteellisen pitkään niitä vastaan, mutta meitä oli liian vähän. Yksi toisensa jälkeen omat miehemme lankesivat hulluudelle ja heistä tuli yksi niistä. Kun tilanne alkoi näyttää toivottomalta katsoin parhaakseni paeta, ja käydä koppaamassa muonavaroja lähimmästä Siwasta, jota edemmäs ei kannata mennä grillaamaan. Jatkoin pakoani kaupungin läpi ne oliot kintereilläni, kunnes löysin tämän kellarin, jossa olen piileksinyt siitä asti.

Voi kumpa vain ne kaikki homot eivät olisi menneet sivariin, jolloin armeijallamme olisi varmasti ollut riittävä iskuvoima niiden hirviöiden torjumiseen. Muonavarani alkavat hiipua, eikä minulla ole enää kuin pari pakettia makkaraa ja puoli korillista kaljaa, joita ne oliot ilmeisesti himoitsevat. Olen yrittänyt ahmia ja litkiä niin paljon kuin olen kyennyt, sillä näitähän ne paskiaiset eivät saa!