IRC-Galleria

omia ajatuksiani nettikiusaamisesta.Keskiviikko 04.06.2008 05:26

päätin lähteä tutkimaan nettikiusaamista ja kuinka yleistä se on. sain hieman tietoa mm.nuorten netistä.pari tilasto tietoa näin aluksi:mll:n tekemän kyselyn mukaan 4% vastaajista on kärsinyt netti kiusaamisesta.mutta eihän neljä prosenttia paljon ole,ajattelin ensiksi,mutta sitten huvikseni lähdin laskemaan seuraavalla tavalla:oletetaan että tähän kyselyyn vastasi 10 000 nuorta(luultavasti vastaajia on enemmän) jopa 400 nuorta kärsii netti kiusaamista.

mutta kuitenkin 18% kyselyyn vastanneista kertoi tulleensa netti kiusatuksi,mutta tämä ei heitä mitenkään vaivannut. oletetaan taas,että kyselyn vastasi 10 000 nuorta,ja lähdetään laskemaan kuinka monta nuorta on todellisuudessa kokenut netti kiusaamista.1800 nuorta on kiusattu netiss
ä niin,että tämä ei heihin vaikuta.jos otetaan kummatkin ryhmät(ne jotka kärsivät netti kiusaamisesta ja ne jotka ovat olleet netti kiusattuja,mutta tämä ei heihin mitenkään vaikuttanut)
ja taas oletetaan että kyselyyn vastasi 10 000 nuorta,ja näistä 10 000 nuoresta 2200 nuorta on joutunut jonkun tyyppisen netti kiusaamisen uhriksi.eli noin 22% nuoria on kiusattu netissä.mutta kuiteskin 88% nuorista ei ole joutunut kokemaan netti kiusaamista.PYRITÄÄN estämän netti kiusaamista ja YRITETÄÄN VAIKUTTAA POSITIIVISESTI netti kiusaamisen vähenemiseen.jos huomaat että jota kuta kiusataan netissä pyri estämään se.


Kiusaamista netissä ovat esimerkiksi
• pilkkaavat tai uhkaavat viestit
• juorujen tai henkilökohtaisten tietojen levittäminen
• valokuvien manipulointi ja levittäminen
• toisen nimellä esiintyminen
• sulkeminen ryhmän ulkopuolelle
• salasanojen huijaaminen

JOS SINUA KIUSATAAN NETISSÄ:

älä vastaa viestiin:kiusaajat luultavammin yltyvät kun huomaavat että sinä tulet surulliseksi

blokkaa viestien lähettäjät/lisää heidät mustalle listallesi.

tallenna viestit,joita kiusaaja on lähettänyt:näin saat todisteita.mutta muista myös tallentaa kaikki itsesi kirjoittamat viestit kiusaajalle,tämä on sinulle eduksi mahdollisessa selvittämisessä.

kirjaa ylös mm: kiusaajan ip-osoite,kiusaajan nick,päivämäärät ja kellon ajat.

_______________________________________________________________________________

nyt kun olen kertonut näin paljon ajatuksiani niin tuskinpa pari riviä mitään haittaa.


löysin mml:n nuorten sivuilta myös jutun jossa eräs henkilö on tutkinut kiusaamista erilaisilla palstoilla. hän kertoo jutussaan että mm. demi.fi sivun keskustelu palstalla haukutaan usein esim. sellaista henkilöä joka on kommentoinut asiaa eri kannalta mitä muut..myös jos joku henkilö kertoo ongelmistaan mm.paino ongelmistaan tai mielenterveys ongelmistaan,siitä kun hänellä ei ole kavereita,tai ketään kenelle hän voisi uskoutua..hän joutuu usein myös kiusaamisen kohteeksi ja monet ivaavat tyliin "haista sä kuule pitkä paska" "voi että mikä no life" "hanki ny elämä".

mutta nämä henkilöt,jotka arvostelevat toisen mielipidettä,asiaa ei varmaankaan ole tullut ajatelleeksi että miltä hänestä tuntuisi jos häntä kiusattaisiin..jos olet joskus ollut KIUSAAMISEN UHRI ETKÄ SEN TAKIA USKALLA KERTOA OMAA MIELI PIDETTÄSI,ASIAA JOTA POHDIT,käänny jonkun tuttavasi puoleen,ja kerro asiastasi,sillä et jaksa kovinkaan pitkään jos padot asioita itsesi sisällä.
_______________________________________________________________________________

KULUTIN TÄHÄN AIKAA,JOTEN JOS SINULLA OLISI EDES 5 MINUUTTIA AIKAA,LUKISIT TÄMÄN AJATUKSEN KANSSA,JA MIETI SAMALLA OLETKO KIUSANNUT JOTA KUTA JA JOS OLET,MITEN VOISIT MUUTTAA ITSEÄSI...


JA HUOM! TEKSTI EI OLE KOPIOITU MISTÄÄN VAAN OLEN SEN KIRJOITTANUT ITSE,NETISTÄ LÖYTYVÄN TIEDON PERUSTEELLA(MLL:N SIVULTA) JA ASIANI JOTA TÄLLÄ AJAN TAKAA ON YRITTÄÄ VÄHENTÄÄ NETTI KIUSAAMISTA JOTTA JOKAISELLA OLISI NETISSÄ HYVÄ OLLA,ILMAN PELKOA ETTÄ TAAS SE YKS OLISI LAITTANUT MINULLE KOMMENTTIA

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.