IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat -

Saga of Tanya the EvilSunnuntai 22.09.2019 12:54

Mitä jos Jumala päättäisi rankaista sinua koska olet ateisti ja heittäisi sinut rinnakkaistodellisuuteen maailmansodan keskelle? Entä jos hän päättäisi että synnyt pikkutytön kehoon ja tekisi elämästäsi helvettiä kunnes suostut julistamaan hänet kaikkivaltiaaksi?

Tanya on nuori maagi maailmassa joka muistuttaa omaamme. Hän taistelee "imperiumin" riveissä joka on tuon maailman versio ensimmäisen maailmansodan Saksasta.

Käyttäen taikuutta/teknologiaa sekä omaa viekkauttaan hän päättää selviytyä sodasta ja uhmata "olentoa X" joka hänet tähän maailmaan vangitsi. Tanyan häikäilemätön ja välillä julma taktikointi ansaitsee hänelle ylennyksiä armeiassa nuoresta iästään huolimatta.


Asetelma on tosi omaperäinen ja päähenkilö ihastuttava (Pidän anti-sankareista ja pahiksista.) Tykästyin myöskin maailman ulkonäköön: Univormut, aseet ja maailmansotien estetiikka toi heti ilmi että tekijät pitävät historiasta <3

Opening <3

Code Geass <3Perjantai 19.10.2018 21:56

Kirjoitan tässä alkuperäisestä sarjasta Lelouch of the Rebellion R1 ja R2. Yksi parhaimmista sarjoista mitä tiedän sekä totta kai yksi suurimmista suosikeistani.


Britannian suurvalta on valloittanut yli kolmanneksen maailmasta. Sota Japanista päättyi nopeasti kun Britannian uudet "Knightmare" -koneet dominoivat taistelukentät ylivoimaisuudellaan.

Täten valloitettu Japani menettää itsenäisyytensä, kulttuurinsa ja jopa nimensä. Uudelleen-nimetty "Alue 11" kärsii Britannian vallan alla.

Päähenkilö Lelouch saa voiman nimeltä Geass; hän voi antaa kenelle tahansa yhden käskyn jota ei voi olla tottelematta oli käsky sitten mikä tahansa.

Tämän taikavoiman ja oman älykkyytensä avulla Lelouch aikoo kaataa Britannian supervallan, sekä tämän yksinvaltiaan: isänsä keisari Charlesin. Tämän aikomuksen tavoitteena on kostaa hänen äitinsä kuolema sekä luoda maailma jossa hänen rakas pikkusiskonsa Nunnally voisi elää onnellisena ja turvassa.


Mukaansatempaava juoni, kaunis ja juonitteleva antisankari, sekä mecha-taisteluja. Tämä sarja tarjoaa niin paljon herkkua.

Opening <3
Call of Duty trailer with Code Geass... perfection achieved!

Happy Sugar Life<3Perjantai 05.10.2018 16:33

Loved it <3 ^A^


Satou Matsuzaka ei ole koskaan ollut rakastunut. Itse asiassa hän ei koe ymmärtävänsä rakkaudesta mitään. Treffailtuaan lukemattomia poikia hän eräänä päivänä löytää vihdoinkin elämänsä rakkauden. Mutta rakkauden kohde onkin pikkutyttö nimeltään Shio Koube.

Elettyään ilman tunteita kitkerässä maailmassa Satou on vihdoinkin löytänyt sen mitä hän on etsinyt: hänen oma "happy sugar life" Shion kanssa.

Mutta maailma on kurja paikka täynnä pahoja ihmisiä. Satou aikoo hinnalla millä hyvänsä suojella Shioa maailman likaisuudelta. Täten kaikki keinot ovat sallittuja rikoksista murhaan asti.


Täytyy heti sanoa että tempaisi jo ensimmäisestä jaksosta mukaansa. Satoun psyyke oli mielenkiintoinen ja hänen sosiopaattinen maailmankuvansa oli visualisoitu hienosti. Aina kun hän napsahti tai oli napsahtamassa "yandere" moodiin hänen silmiensä muutos oli vaikuttava.

Sarjassa oli muitakin hahmoja joista useampi joko oli jo valmiiksi mielenvikainen tai sitten menettivät järkensä sarjan aikana. Myönnän olevani tällaisten tarinoiden fani jo pelkästään sen vuoksi miten mielenkiintoista on tutkiskella erilaisten henkilöiden psyykettä.

Sisältää jonkin verran perheväkivaltaa, seksuaalista ahdistelua, murhia, pahoinpitelyä, kidutusta, pakkomielteitä, hulluutta ja kaikkea muuta kivaa. Alkutunnari oli oikein sopiva; pirteä ja iloinen mutta toi ilmi sen että jotakin on vialla. Miten söpön ulkokuoren alla piilee jotakin pimeää.

Blackberry HoneySunnuntai 30.09.2018 01:28

Visuaaliset novellit ovat uusi kokemus minulle. Kukka osti minulle steamista pari lahjaksi joten sukelsin heti tähän uuteen, minulle ennalta tuntemattomaan maailmaan.

"Blackberry Honey" sijoittuu 1800-luvun Englantiin. Tarinan päähenkilö on piika nimeltään Lorina Waugh.

Saatuaan potkut edellisestä työpaikastaan hyvin epämiellyttävissä olosuhteissa, Lorina aloittaa elämänsä Lennard-perheen piikana kaukana kotoa. Raskaat työpäivät, sateinen sää, kiusaavat senioripiiat ja Lennardien ärsyttävä 12-vuotias tytär tekevät Lorinan elämästä vaikeaa.

Kaiken lisäksi Lorinaa häiritsee/kiehtoo eksoottinen ja kaunis sisäkkö nimeltään Taohua.


Lukeminen oli kevyttä ja hauskaa. Musiikki, kuvat ja äänet tehostivat kokemusta ja tarina oli hemaiseva.

Kimi No Na Wa (Your Name) <3Tiistai 18.09.2018 01:35

Mitä tekisit jos heräisit toisen henkilön kehossa?

Mitsuha on koulutyttö joka elää kaukaisessa Itomorin pikkukaupungissa. Tylsistyneenä maalais-elämäänsä hän toivoo että voisi seuraavassa elämässään syntyä komeaksi pojaksi ja elää Tokiossa. Pian hän alkaa ajoittain vaihtamaan kehoja Taki-nimisen pojan kanssa aina kun he heräävät aamulla. He alkavat jättämään toisilleen viestejä puhelimiinsa ja tutustumaan toistensa elämään.


Uskomattoman kaunis elokuva kaikin tavoin. Tarina oli mukaansatempaava ja juoni onnistui yllättämään jopa minut. Animaatio oli älyttömän huolellisesti tehty; Hahmojen liikkeissä oli "painoa" mitä ei aina animessa näe. Muutenkin koko elokuva oli visuaalista herkkua silmille.

Upea elokuva <3Death Note<3Lauantai 15.09.2018 05:13

Klassikko.


Kuolemanjumala (Shinigami) nimeltään Ryuk on tylsistynyt. Hän pudottaa "vahingossa" vihkonsa maan päälle.

Light Yagami on 17-vuotias huippuoppilas joka löytää kyseisen vihon. Käy ilmi että kyseinen vihko on Death Note, ja että ihminen jonka nimi kirjoitetaan tuohon vihkoon kuolee. Light huomaa myös että hän on täysin ok ihmisten murhaamisen kanssa kunhan se edistää hänen visiotaan maailmasta ilman pahoja ihmisiä. Maailmasta mitä hän hallitsisi jumalana nimeltä Kira.


Luin tämän manga-sarjan joskus lapsuudessani mutta minun täytyy häpeäkseni myöntää että katsoin tämän animen vasta nyt ensimmäistä kertaa. Kadun nyt sitten etten katsonut aikaisemmin koska huh huh miten paljon tästä nautinkaan!

Ensinnäkin sarja tarjoaa heti moraalisen dilemman: Onko ihmisten tappaminen suuremman hyvän nimissä oikeutettua? Light Yagami rankaisee rikollisia, raiskaajia ja murhaajia. Täten sarjan kuluessa käy ilmi että maailmassa ei enää käydä sotia ja rikollisuus laskee 70% koska pahat ihmiset pelkäävät "Kiran" rankaisevan heitä.

Mutta Kira on loppujen lopuksi sarjamurhaaja kuka ei epäröi raivata tieltään myös ihmisiä jotka käyvät hänen tielleen tai yrittävät napata hänet.

Sarja tarjosi oikein paljon jännitystä sekä herkkua aivoille. Oli kiehtovaa nähdä miten lähelle poliisit ja etsivät pääsivät totuutta, ja miten etevästi Light juonitteli itsensä pois pinteestä. Fiksut henkilöt aina jaksavat innostaa minua... ^^;

Manga ja anime saavat minulta molemmat 10/10. Anime saa plussapisteitä myös musiikista ja ääninäyttelijöiden mainiosta suorituksesta. Light Yagamin ääni sai minut kehräämään<3 (Oh yeah I like them sexy villains)


Maria-sama ga MiteruPerjantai 07.09.2018 21:22

Tyttörakkautta parhaimmillaan.

Yumi Fukuzawa opiskelee ensimmäistä vuottaan katolilaisessa Lillianin tyttöjen akatemiassa. Eräänä päivänä sattumusten sarja tuo hänet yhteen kylmän mutta kauniin Sachiko Ogasawaran kanssa, joka tarjoutuu ottamaan hänet "pikkusiskokseen" (Vähän niin kuin kummi-systeemi peruskoulussa.) Tämä ajaa Yumin koko koulun huomion keskipisteeksi.


Sarja seuraa Lillianin tyttökoulun oppilaita ja näiden päivittäistä elämää. Slice of Life ilman sen suurempaa juonta. Sisältää draamaa, viatonta romantiikkaa sekä onee-samailua<3Violet Evergarden<3Keskiviikko 05.09.2018 00:16

Surullinen ja kaunis.


Sota on ohi ja täten Violet joka on monien mielestä pelkkä ase, jää ilman tarkoitusta. Taisteltuaan kauan hänen on löydettävä oma paikkansa maailmassa.

Hän päättää kouluttautua "Auto Memory Doll" virkaan; Henkilöksi joka tulkitsee ihmisten tunteita ja kirjoittaa kirjeitä heidän puolestaan. Hän haluaa oppia tulkitsemaan myös omiakin tunteitaan elettyään koko elämänsä ilman.

Eniten häntä mietityttää lauseen "Minä rakastan sinua" -merkitys, kuultuaan sen Majuri Gilbert Bougainvillealta ennen kun he joutuivat erilleen toisistaan viimeisen taistelun aikana.


Sarja on älyttömän kaunis.

Ensinnäkin jo pelkkä animaatio ansaitsee tässä kyllä maininnan; en ole expertti mutta mielestäni todella elävää sekä visuaalisesti kiehtovaa jälkeä.

Toisekseen musiikki (aina tärkeä osa mitä tahansa sarjaa/elokuvaa) oli oikein ilo korville.

Kolmanneksi tarina ja teemat ovat todellakin traagisia mutta kauniita. Miltei jokainen jakso nappasi minua sielusta. Sanoisin että sarjan suurin sanoma on toivo. En voi kehua tätä tarpeeksi, nousi heti suosikiksi. <3AmanchuPerjantai 24.08.2018 12:27

Pidin ihan.

Futaba Ooki on ujo tyttö joka muuttaa Shizuoka-nimiseen pikkukaupunkiin meren rannalla. Hän tutustuu "energiseen" Hikari Kohinataan (Lempinimeltään Pikari) joka on innostunut laitesukelluksesta. Pikari suostuttelee Tekoksi ristimänsä Futaban liittymään koulunsa sukelluskerhoon. Yhdessä he rupeavat tutkimaan meren salaisia ihmeitä.


Slice of life, school life, comedy. Täytyy heti sanoa että merenalaisissa kohtauksissa animaatio oli todella huolellisesti tehty. Hahmoilla tosin oli useaan otteeseen oudot chibi naamat, mihin meni hetki tottua. Pikarin sekopäinen hymy kuvaa hyvin mielenterveyttäni.

Sarja oli enimmäkseen slice of life joten sen suurempaa juonta ei ole. Huomasin kuitenkin pitäväni hahmoista ja sarjan positiivisesta asenteesta. Toinen tuotantokausi oli suosikkini ja varsinkin kolmijaksoinen "Peter"-arkki.


Yksi kritiikki tähän loppuun:

Ne vitun kissat. Onko niitä pakko tunkea kaikkialle? Joo kissat ovat söpöjä mutta kun niillä ei ole mitään funktiota koko tarinassa. Oli vain pakko tunkea naamalle koko ajan niin alkoi jo tokan seasonin aikana kyrsimään.

"Hei katsokaa tuota kissaa! Eikö olekin hauskaa kun on hyödytön osa koko sarjaa mutta tungettu joka kohtaukseen ärsyttämään katsojaa!" Jotenkin meni maku noihin maskotteihin kun se vanhempi kissa on periaatteessa pedofiili.


Tuota lukuunottamatta sarja oli kivaa ajankulua. Shippaan muuten Tekoa ja Pikaria. It wouldn't make sense otherwise. They totally have feelings for eachother and nothing anyone tells me will convince me otherwise.Akame Ga Kill<3Torstai 16.08.2018 14:41

Yksi suosikeistani <3

Tuli katsottua taas kerran pitkästä aikaa. Akame Ga Kill kertoo nuoresta pojasta nimeltä Tatsumi, joka lähtee köyhästä kotikylästään kohti imperiumin pääkaupunkia. Hän tahtoo löytää töitä pelastaakseen kylänsä nälänhädästä.

Saavuttuaan pääkaupunkiin hän oppii nopeasti että imperiumi on korruptoitunut ja pahan pääministerin vallassa. Joukko salamurhaajia nimeltä Night Raid vastustavat imperiumia. Tatsumin tulee löytää oma paikkansa kasvavassa vallankumouksessa, sekä selvittää minkä puolesta hän taistelee.


Genreltään toiminta, seikkailu ja fantasia. Sarja tarjoaa mielestäni parhainta mahdollista toimintaa mitä animesta löytyy; jokainen taistelu ja yhteenotto on visuaalisesti näyttävä että oleellinen juonen ja hahmojen kannalta.

Väkivalta eskaloituu sarjan viimeisessä jaksossa yhteen parhaimmista kaksintaisteluista mitä olen koskaan nähnyt.


Erityisesti annan plussaa siitä että sodan asetelma ei ole mustavalkoinen; Imperiumi on pääasiassa korruptoitunut ja paha, mutta sarjan aikana tutkaillaan myös henkilöitä jotka taistelevat sen puolesta. Ihmisiä jotka uskovat asiaansa ja ovat valmiita kuolemaan periaatteidensa vuoksi.

Kapinalliset eivät myöskään ole putipuhtaita hyviksiä. Koko sarjahan kerrotaankin salamurhaajien näkökulmasta. Heidän jotka myöntävät olevansa tappajia ja tekevänsä sen mitä kukaan muu ei halua tehdä.

Sodassa ei ole "hyvää" ja "pahaa" puolta. Molemmat osapuolet uskovat olevansa oikeassa. Tämä on mielestäni hyvin tärkeää ja siksi Akame Ga Kill nousikin hyvin nopeasti suosiooni.
« Uudemmat -