IRC-Galleria

Wycked

Wycked

~We are wild~ We are like young volcanoes~

30-Day Fanfic Writing Meme, Day 6Tiistai 18.10.2011 21:11

6. When you write, do you prefer writing male or female characters?

Noh, ottaen huomioon, että kirjoitan melkein pelkästään slash-ficcejä niin vastaus lienee itsestään selvä. Eli siis kirjoitan melkein pelkästään miehistä ja miesten näkökulmasta, enkä ole ikinä nähnyt siinä mitään outoa saati kokenut sitä erityisen haastavaksi. En ole itsekään mikään naisellinen nainen ja monesti tosielämässäkin tulee huomattua, että pystyn tietyissä asioissa näkemään asiat miesten kannalta paremmin kuin naisten.

Lisäksi mun suosikkifandomit on usein sellaisia, ettei niissä juurikaan ole naishahmoja, joihin pystyisin tykästymään. Esimerkiksi Fruits Basketista puhuttaessa tulen vaan raivoihini melkein jokaisen naishenkilön kohdalla tai jos en, niin sitten ne kuitenkin ärsyttää mua kylliksi jollain tavalla niin, ettei mieleni tehnyt aikanaan kirjoittaa niistä enempää kuin oli aivan pakko.

Tykkään siis kirjoittaa ainoastaan harvoja naisia, mutta niitä joita kirjoitan, kirjoitankin kyllä sitten tosi mielelläni. Harry Potterin kohdalla on tietysti selvää, että Luna on mun suosikkinaishahmo, ja mun keskeneräisessä Drarry-ficissä (joka sijoittuu suunnilleen aikaan, kun Harry ja kumppanit on vähän alle kolmekymppisiä) olen tykännyt kirjoittaa Astoriasta, eli Dracon vaimosta. Toisaalta tätä ei ehkä lasketa, koskapa Astorian luonteesta ym. ei kerrota mitään itse kirjoissa ja ficin Astoria on siis toisin sanoen nimeään lukuunottamatta mun oman mielikuvituksen tuotetta.

Ja olen jo pitkään halunnut kirjoittaa kunnollisen Petshop of Horrors-ficin liittyen D:hen ja Leoniin. Sitten kun lopulta ficciä aloitan olen varma, että Leonin työkaveri, Jill, tulee olemaan mukana kuvioissa, koska siinä on sellainen naispuolinen mangahahmo, josta tykkään oikeasti.

jilldp1.png

Ja selventääkseni että miksi sitten tykkään? NO: vaikka on aika voimakas ja suorasanainen naishahmo, Jill ei kuitenkaan ole määräilevä kiukkupussi jollaisia mangoissa usein näkee, ja vaikka on naisellinen nainen, Jill ei kuitenkaan ole itkeskelevä nyyhky joka ei saa mitään aikaiseksi ilman miesten apua. Molemmat ääripäät olen nähnyt mangassa niin moneen kertaan, että aina kun koitan alkaa lukemaan uutta mangaa ja jompi kumpi noista stereotypioista hyppää silmille ekan volumen aikana, mun lukeminen jää kyllä siihen.

Kyllä. Meni ohi aiheen tämä postaus, mutta joskus käy näin kun on musta kyse. Antakaatten se mulle anteeksi. >>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.