IRC-Galleria

Wycked

Wycked

~We are wild~ We are like young volcanoes~

30-Day Fanfic Writing Meme, Day 13Torstai 27.10.2011 00:11

13. Do you prefer canon or fanon when you write? Has writing fanfic for a fandom changed the way you see some or even all of the original source material?

(VAROITUS: Postaus sisältää spoilereita liittyen Petshop of Horrors-mangaan [koska en osaa pysyä tiukasti aiheessa...], eli jos on aikeissa lukea sen joskus eikä halua tietää miten manga loppuu, skipatkoon tämän merkinnän suosiolla.)

No kun nyt katsoo noita mun aiempia postauksianikin niin eiköhän se ole selvää, etten mä pahemmin liputa canonin puolesta. Fanoniahan mä kirjoitan.

Vaikkakin jos oikein haluaisin tähän alkaa vängätä, niin voisin toki sanoa, että tietystä vinkkelistä tarkasteltuna jotkut mun suosikkiparituksistani on melkeinpä canonia. Esimerkiksi Snarry voisi periaatteessa olla canonia mun mielestäni, vaikka tiedän kyllä että moni joka ei slashista tai kyseisestä parituksesta perusta kommentoinee tässä kohtaa mielessään "Joo, jos on sokea idiootti."

Ja vaikka en ole vielä aikomuksistani huolimatta kirjoittanut Petshop of Horrors-ficciä, niin sitten kun kirjoitan, Leon/D on lähestulkoon canon-paritus.
Todisteet: D vihaa sokeasti kaikkia ihmisiä, mutta sarjan aikana tykästyy kuitenkin Leoniin niin paljon, että itkee viimeisessä volumessa kun joutuu jättämään Leonin lähtiessään maasta. Ja sarja siis loppuu siihen, että Leonin kerrotaan lähteneen etsimään D:tä kaksikymmentä vuotta takaperin ja jääneen sille tielleen. Hmm. Canonia, sanon minä.

Mutta noin yleisesti; jos paritus on jo valmiiksi olemassa, en välitä kirjoittaa siitä. Suurin hauskuus slashissakin mielestäni on siinä, että saa kirjoittaa, miten ficin päähenkilöt päätyy keskenään yhteen. Ja sitähän varten fanfiction paljolti muutenkin on: kirjoitetaan asioista, jotka eivät tapahdu itse canonissa.

Ja ei, mulle ei ole käynyt kyllä vielä koskaan niin, että joku kirjoittamani fic olisi muuttanut mun koko käsityksen alkuperäisestä lähteestä. Kyllä se lähtee jo ihan oman pään sisältä miten asiat näen, en tarvi siihen mustaa valkoisella.

380883.jpg

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.