IRC-Galleria

YleX_Aamu

YleX_Aamu

YleX Aamu on palannut joululomilta.
YleX:n ikioma festaribussi Kumikiituri lähtee ensimmäistä kertaa reissun päälle lauantaina. (Bussin reissua voi seurata TÄÄLTÄ ja osallistua samalla bongauskilpailuun!) Ensin oli bussi, sitten tuli YleX:n bussi, sitten tuli Kumikiituri! Nimi hulppealle mustalle ajovälineelle valikoitui YleX:n kuulijoiden nimiehdotuksista. Valtavasta ehdotussaaliista päätellen kuulijamme ovat tottuneet nimeämään elottomia esineitä...

Esineetkin voivat olla rakkaita ja saada siksi nimen. Oletko sinä antanut jollekin elottomalle nimen: autolle, moottoripyörälle, soittimelle, kattilalle, saksille, kynälle...? Mille muulle? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Tänään se pärähtää käyntiin: vuoden 2012 Euroviisukilpailut! Azerbaidzanin Bakussa järjestettävässä ensimmäisessä semifinaalissa on mukana myös suomen Pernilla Karlsson, joka esittää herkän När Jag Blundar -kappaleensa. Mutta miten Suomen herkkä esitys pärjää sirkusesitysten joukossa? Tässäkin erässä on mukana friikimpiä esityksiä, jotka vievät ääniä pelkällä olemuksellaan. Esimerkkinä mainittakoon Venäjän laulavat mummot sekä Irlannin poikakaksikko Jedward, jolla on tunnetusti erikoiset hiukset ja vaatteet...

Kerro meille, pärjääkö viisuissa hyvillä biiseillä vai friikkimeiningillä! Veikkaa myös, miten Pernilla Karlsson pärjää kisoissa. Erotutaanko slovarilla hyvässä vai pahassa?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän artikkeliin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
Kevään puhutuin look on Juhani "Don Tami" Tammisen kisapukeutuminen. Räväkät kisatakit tekenevät moneen penkkiurheilijaan niin suuren vaikutuksen, että kesän aikana aikana nähdään kaduilla Don jos toinenkin.

Vaatteet puhuttavat tänään muutenkin, sillä edesmenneen Michael Jacksonin vaatekokoelma lähtee maailmanlaajuiselle kiertueelle. Jacko-fanit voivat lähteä katsomaan mallia siitä, millaiset kristallihansikkaat kannattaa hankkia näyttääkseen idoliltaan.

YleX Aamu tahtoo nyt kysyä: kenen tyyliä olet kopioinut ja miten se onnistui? Oletko halunnut olla kyläsi Slash, mutta permanentti ja paapan vanha lakki eivät luoneetkaan samanlaista fiilistä? Värjäsitkö hennalla hiuksesi näyttääksesi porkkanapäiseltä Lindsay Lohanilta ja päädyi näyttämään Conan O'Brienilta? Oletko hakenut inspiraatiota Lady Gagasta ja... noh... se vaan ei toiminut yläasteen discossa? Mitä muuta? Kerro oma tai ystäväsi tarina meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.
YleX Aamun vieraaksi saapuu tänään painija Petra Olli. Vuoden Nuori Urheilija -palkinnon tänä vuonna napannut Olli on lahjakas painija, jolla on vyönsä alla jo kaksi Suomen mestaruuta ja neljä SM-mitalia. 17-vuotias urheilija jäi lisäksi vain yhtä voittoa vaille paikasta Lontoon olympialaisiin.

Sinnikäs Olli on rohkea nuori nainen, joka on päässyt tähän pisteeseen pistämällä itsensä likoon sataprosenttisesti. Se tarkoittaa kääntämistä, vääntämistä, hikeä ja mustelmia.

Tähän liittyen YleX Aamu tahtoo tietää, milloin sinä olet vääntänyt hampaat irvessä? Oletko jäänyt autosi kanssa jumiin ja vääntänyt naama irvistyksen kiemuroissa? Oletko joutunut talkoissa kampeamaan kivenmurikoita pois tontilta? Oletko sinnitellyt maratonjuoksun läpi? Mitä muuta? Kerro meille, milloin olet vääntänyt hampaat irveessä!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.

Aamun kysymys: Mihin urheilu-urasi kaatui?Perjantai 04.05.2012 10:28

YleX Aamussa puhutaan tänään urheilusta. Jääkiekon MM-kisoja kommentoimaan ja ennustamaan saapuu jo lähes legendaarinen urheilutoimittaja Bror-Erik "Bubi" Wallenius. Lisäksi vieraaksi saapuu lahjakas, vasta 17-vuotias jalkapalloilija Joel Pohjanpalo, josta povataan jalkapallon seuraavaa suurta nimeä. HJK:ssa pelaavaa nuorukaista on kosiskeltu jo Liverpooliin pelaamaan, mutta Pohjanpalo kieltäytyi.

Pohjanpalolla lienee edessään huikea urheilu-ura, mutta miten on käynyt meidän kuuntelijoiden?

YleX Aamu tahtoo tietää, mihin sinun urheilu-ura tyssäsi? Vietitkö aikaa liikaa tyttöystäväsi kanssa ja jalistreenit unohtuivat? Maistuivatko sokeriset herkut enemmän kuin juoksulenkki korttelin ympäri? Mokasitko moukarinheitossa niin pahasti, että päätit heittää hanskat tiskiin? Mitä muuta? Kerro meille!

Rahan puute, pullan mussutus, tyttöystävä, mokaaminen... Mihin tyssäsi orastava urheilu-urasi?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

Aamun kysymys: Tarkemmin ajateltuna..?Torstai 03.05.2012 10:50

Edvard Munchin teos Huuto myytiin kaikkien aikojen ennätyshintaan. Sothebyn huutokauppakamarissa myyty taideteos huudettiin huikealla lähes 120 miljoonalla dollarilla eli 91,3 miljoonalla eurolla. Nimettömänä pysynyt huutaja osti siis tarkemmin ajateltuna taulun, jossa mies huutaa päätään pidellen sillalla. Jep (lue lisää aiheesta TÄÄLTÄ).

Tarkemmin ajateltuna monet asiat ovat yllättävän yksinkertaisia ja hassuja asioita. Hanne osti itselleen muutama viikko sitten upean, keinuvan, banaanikuitutuolin. Tarkemmin ajateltuna siis keinutuolin.

Onko sinun mielestäsi synkänhienot Batman-elokuvat tarkemmin ajateltuna vain kertomuksia miehestä kumisessa lepakkopuvussa? Löytyykö kotoasi "upea" design-valaisin, joka on tarkemmin ajateltuna vain kasa ruuveja? Kerro meille omat huomiosi tarkemmin ajateltuna! Mikä arvostamasi tai ihailemasi asia on tarkemmin ajateltuna vain jotain yksinkertaista?

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne

Aamun kysymys: Mikä tuliainen ihmetytti?Keskiviikko 18.04.2012 10:51

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili vaimonsa Jenni Haukion kanssa Ruotsissa. Tyhjin käsin ensimmäiselle valtiovierailulle ei menty, vaan mukana oli tietenkin suomalaisia tulisia. YleX Aamu tahtoo nyt antaa tuomiot tuliaisten onnistumisesta.

- Kruununprinsessapari Victoria ja Daniel saivat Lumia-puhelimet = kallista ja käytännöllistä, jes!

- Kuningas Kaarle Kustaa ja kuningatar Silvia saivat lahjaksi Aalto-kukan sekä suomalaista kuvataidetta käsittelevän kirjan = eleganttia ja arvokasta, pariskunnan iälle sopivaa, jes!

- Kaarle Kustaa ja Silvia saivat myös presidenttiparin kuvan = ihan ymmärrettävää, pitäähän valtionpäämieskuvasarjaan saada uusin otos. Varsinkin kun Saulin uuden virallisen kuvan eteen on nähty niin paljon vaivaa...

- Prinsessa Estelle sai Minna Parikan suunnitteleman vaaleanpunaisen minilaukun = ...ööö, mitä? Kaksi kuukautta "vanha" vauva sai itselleen käyttöön laukun! Vau, Estelle voi varmasti arvostaa tätä parikymppisenä, kun laukku on vintagedesignia, mutta mitä sillä nyt tekee?

Kaikenkaikkiaan kuitenkin hyvät suomalaistuliaiset, sillä kyllähän täältä voisi hullumpiakin asioita viedä mennessään: Mämmiä, poronsarvijauhetta, kävelysauvat...

YleX Aamu tahtoo nyt tietää, milloin sinä olet hämmentänyt tuliaisilla tai saanut hämmentäviä tuliaisia? Oletko saanut keraamisen sormustimen Prahasta? Lasiin upotetun skorpionin Etelä-Amerikasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hyvää pääsiäisenaikaa kaikille! Tänään vietetään kiirastorstaita, joka on katolisen kirkon piirissä erityinen ripittäytymispäivä. Kiirastorstain suomalainen nimi tulee ruotsin sanasta skära, joka tarkoittaa 'puhdistaa'. Kansanperinteen mukaan kiirastorstaina kannattaa ajaa kiira, pahansuopa henkiolento pois pihapiiristä.

Nyt me haluamme ajaa pahat henget ja ajatukset pois teidän mielistänne ja siihen auttaa ripittäytyminen YleX Aamulle! Kerro meille, mitä arkipäivän syntiä olet tällä viikolla tehnyt? Tämä synti ei estä sinua pääsemästä taivaaseen, mutta se ei välttämättä ole oikein itseäsi tai muita kohtaan...

Oletko kipannut osan kolaamistasi lumista naapurin tontille? Oletko nukkunut pommiin koulusta? Oletko syönyt yksin koko tuokon mämmiä (kuten Hanne)? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 (0,40€/viesti) tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
YleX Aamun vieraaksi saapuvat tänään Iron Sky -elokuvan ohjaaja Timo Vuorensola sekä tuottaja Samuli Torssonen. Samat miehet ovat myös Star Wreck: In the Pirkinning -elokuvan taustalla. Amatöörivoimin tehty tieteisparodia nousi yllättävään suosioon ja sitä on ladattu netistä noin yhdeksän miljoonaa kertaa.

Meillä muillakin on parodiaelokuvia vyön alla. YleX Aamun Hanne on tehnyt teini-ikäisenä naispuoleisten ystäviensä kanssa sotaelokuvaparodian. Elokuvassa on vain miesrooleja ja kaikkia näytteli naiset... On se kumma, ettei "Räikkönen"-elokuva menestynyt kummoisesti...

Mistä olisi voinut tulla sinun menestystarinasi? Oletko skeitannut ja tehnyt skeittileffoja kavereiden kanssa? Onko pöytälaatikkosi täynnä runoja? Muhiiko päässäsi menestyselokuvan käsikirjoitus? Oletko harrastanut luistelua ja haaveillut NHL-tähden urasta? Mitä muuta? Kerro meille!

Vastaa Aamun kysymykseen tähän blogiin, sähköpostilla ylex.aamu@yle.fi, tekstiviestillä 17176 tai soittamalla studioon 09 148 2822.
Hanne
Sisäministeri Päivi Räsänen haluaisi kieltää jengiliivit. Turun Sanomien mukaan Räsänen (kd) kokee että liivien pitäminen on tietynlainen uhkaus ilman sanoja ja rikollisen toiminnan mainontaa (lue lisää TÄÄLTÄ). Brittiläinen muotisuunnittelija Vivienne Westwood on hieman samoilla linjoilla ja haluaa tuomita ihmisten pukeutumista. Muotisuunnittelijan mukaan ihmiset näyttävät kaikki samalta, eivätkä koskaan ole olleet näin rumia kuin nyt.

Tuntuu että näinä päivinä KAIKKI vaatteet ja asusteet ovat muodikkaita ja trendikkäitä. Päällensä voi heittää mitä tahansa, eikä kukaan pidä sitä mitenkään ihmeellisenä. Kaduilla näkee vaikutteita jokaiselta viime vuosisadan vuosikymmeneltä.

Mikä sinua ärsyttää nykyajan pukeutumisessa? Mitä sinä et haluaisi nähdä enää? Etkö pidä ylisuurista aurinkolaseista? Risooko haaremihousut? Tökkiikö puuterinväriset aluvaatteet? Mitä muuta? Kerro meille, minkä vaatekappaleen kieltäisit lailla!
YleX Aamu: Hanne, Matti, Ile ja Aleksi.