IRC-Galleria

Goodnight, travel wellTorstai 20.08.2009 15:21

Ensimmäistä kertaa nähtyäni tämän videon en tiennyt sen olevan Unicefin kampanjavideo. Alku on hyvinkin kliseinen musiikkivideomainen leikkauksineen ja väreineen. Oikeastaan mistään muusta kuin kohtaukseen valitusta epätavallisesta musiikista (tai kyseiseen kappaleeseen epätavallisen näköisestä kohtauksesta) heräsi epäilykset ja samalla myös mielenkiinto.

The Killersien kappale on synkkä, ahdistavan uhkaava, tikittävä kello. Myös iloiset pusuttelukohtaukset ja huultenmaalaukset vaihtuvat kuitenkin pikku hiljaa vastaamaan tätä tunnelmaa.

Pian selviää, että nopeahkot leikkaukset eivät olekaan välittäneet tapahtuneesta katsojalle ihan kaikkea. Ideallisesti oivaltava toteutus toistaa videossa samaa kohtausta yhä uudelleen, mutta ajassamatkustavat kohtaukset kertovat kerta kerran jälkeen yhä enemmän. Sama kohtaus esittäytyy uudessa valossa, kun katsoja huomaa pala palalta, ettei kaikki olekaan miltä alkujaan näytti.

Ahdistuneet mikroilmeet naisen kasvoilla kielivät jo jotain. Harmaa sävytteisen maailman kurjalta näyttävät ihmiset ja karu betonihuone astuvat kuvaan, ja tarinan todellinen puoli on kaunista rakkauskohtausta järkyttävämpää.

Tässä kyse ei ole juurikaan rakkaudesta. Some things cost more than you realise. Istulause herättää niin sanomallaan kuin tavalla, jolla se ilmaistaan. Musiikin huippu on vaikuttavimmillaan ja yksitellen, takaperoisesti ilmestyvät lauseen sanat ovat kuin takaumat videossa. Joskus vain lopun näkeminen ei ole koko totuus.

http://www.youtube.com/watch?v=IoTBclI22Dk

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.