IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Jaffan keittiössä: Munaruokaa!Keskiviikko 21.07.2010 02:07

Ollessani kaupungilla kävelemässä päädyin siihen lopputulokseen että tänään en osta ruokaa. Pitää improvisoida niistä tarveaineista mitä jääkaapista löytyy. Muistelinkin että minulla on 4 kananmunaa jäljellä, joihin ei nyt taas kerran kasvissyöjäksi alkamisen jälkeen ole tullut koskettua ja menivät eilen vanhoiksi. Ei se mitään, näistä varmaan saa jotain aikaiseksi.

Monesti on tullut syötyä nepalilaisessa ravintolassa ja tullut huomattua että ruuan seassa on myös keitetyn kananmunan paloja, joten nyt piti päästä sitä kokeilemaan. Harmi vaan sipuli oli jo ehtinyt loppua, mutta kukkakaalia oli yllinkyllin! :)

Hetken pohdittuani tulin seuraavaan lopputulokseen:

Alkuruoka: Ruisleipää tomaatilla, sulatejuustolla, jäävuorisalaatilla ja paistetulla munalla.
- 1 Kananmuna
- Puolikas tomaatti
- Sulatejuustoa
- Reissumies
- Jäävuorisalaattia
- Ripaus suolaa

Pääruoka: Kukkakaali-Muna-Curry-kastike ja basmatiriisiä.
- Kukkakaalia
- 2 Kananmunaa
- Oliiviöljyä
- 1/2 L Kulutusmaitoa
- 1 RKL Vehnäjauhoja
- 1 RKL Currya
- 1/4 TL Jauhettua chiliä

Jälkiruoka: Räiskäleitä ja mansikkahilloa :).
- 1 Kananmuna
- 1/4 TL Suolaa
- 1 TL Hedelmäsokeria
- 1 DL (reilu) Vehnäjauhoja
- 2,5 DL Kulutusmaitoa
- Mansikkahilloa

Homma meni jokseenkin tässä järjestyksessä: Kananmuna rikki kulhoon ja haistelin onko vielä tuoretta, ja tuoreeltahan se vielä tuntui. Vatkain päälle ja vatkaamaan kananmunaa. Päälle 2,5dl kulutusmaitoa ja reilu 1dl vehnäjauhoja. Joukkoon vielä 1/4 tl suolaa ja 1 tl hedelmäsokeria (satuin ostamaan niin pakko päästä kokeilemaan :)).

Kaksi vesikattilaa kiehumaan. Molempiin 1/2 tl suolaa. Kun vesi kiehuu niin toiseen 2 kananmunaa ja toiseen 1,5dl riisiä.

Pannu kuumenemaan. Kaadoin kulhosta räiskäletaikinan desimittaan ja se näytti 4,5dl. Oliiviöljyä (en minä muuta rasvaa enää käytäkään) pannulle ja 2,25dl (noin puolet) taikinasta pannulle. Levy on jo ollut nelosella hyvän aikaa kaikilla kolmella liedellä. Paistetaan kaksi räiskälettä tasaisesti molemmilta puolilta ja laitetaan lautaselle odottamaan.



Tämän jälkeen paistoin vielä yhden munan. Olisin halunnut sunny side uppina, mutta en nyt ottanut terveysriskiä vaan paistoin reilusti molemmilta puolilta.



Sitten itse kohokohtaan: Hyvin silputtu kukkakaali pannulle ja lisää oliiviöljyä joukkoon. Kukkakaali tulee ruskistaa hyvin, niin siitä saa paljon makua irti. Kun riisi oli keittinyt sekoitin sen ja pistin kannen päälle. Ja pois hellalta. Sen jälkeen keitetyt kananmunat silpuksi ja paistinpannulle. Näitä ei kannata ruskistaa hirveästi, hieman vaan väriä pintaan.



Suuruste valmistui normaalisti, lykätään kukkakaali-muna seos pannun toiselle puolelle, jauhot pannulle, oliiviöljyt päälle ja sekoittamaan jauhot öljyihin.



Kun jauho-öljyseos oli ruskistunut niin maustamisen vuoro. Sekoitetaan ensin kaikki pannulla hyvin ja päälle n. ruokalusikallinen curryä.



Sekoitetaan jälleen kaikki hyvin ja kaadetaan päälle puoli litraa kulutusmaitoa. Otetaan levy kokonaan pois päältä ja heitetään vielä punaista chiliä joukkoon antamaan väriä :). Kastike näyttää aika värittömältä ja vaalealta,



mutta keittyy hyvin nopeasti kasaan, muuttuen kauniin kellertäväksi. Päälle vielä ripaus chiliä.



Sitten leipien vuoro. Jääkaapista löytyi puolikas jäävuorisalaatti ja puolikas tomaatti ja yksi reissumies. Näistä sai loistavan ja tukevan alkuruuan kun lisäsi vielä olympia sulatejuustoa alle.

Lopputulos oli aivan loistava! Tästä olisi varmasti saanut 2 ihmistä itsensä täyteen, koska en itsekään jaksanut syödä loppuun, vaan ähkyhän tästä tuli :). Currykastikkeessa maistui loistavasti paistettu kukkakaali ja muutenkin se oli sopivan tulista :).

Ja ai että räiskäleet olivat hyviä! Melkein kyyneleet valuivat silmästä kun ne kruunasivat täydellisen aterian niin loistokkaasti :).

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.