IRC-Galleria

Blogi

« Uudemmat - Vanhemmat »
Radio Olotilan narsismi-lähetys siirtyy sairastumisen vuoksi sunnuntaille 20. 12, ja ohjelman alkamisaika on klo 14:00. Kysymyksiä ja kommentteja ehtii näin ollen vielä lähettämään osoitteeseen radio@olotila.net.

Pahoittelut viime hetken muutoksesta!

- Jyri

Heräämö luotaa narsismin, itsekeskeisyyden ja itsetunnon merkitystä minäkuvan, ihmissuhteiden ja henkisen kasvun kannalta. Mitä narsismi on ja miten sen tunnistaa? Miltä narsistiset luonteenpiirteet tuntuvat narsistista itsestään? Miten narsismi näkyy parisuhteessa tai työpaikalla? Miten tulla toimeen narsistisista piirteistä kärsivän henkilön kanssa, ja voiko narsismista parantua?

Narsismi käsitetään usein räikeän korostuneeksi, jumala-kompleksin sävyttämäksi itseriittoisuudeksi. Kysymys on kuitenkin paljon moniulotteisemmasta minäkuvan, ajattelun ja tunteiden umpisolmusta, joka on paljon yleisempää kuin moni uskookaan, ja joka esiintyy ehkä jopa useammin itsetunnon heikkoutena kuin ylilyövänä egoismina.

Narsisti ei useinkaan pysty tunnistamaan itseään narsistiksi; se kun käsitetään yleensä ylikorostuneeksi itseihailuksi. Todellisuudessa (ja varsinkin narsismista kärsivän näkökulmasta katsottuna) kysymys on kuitenkin nimen omaan itsetunnon puutteesta ja tämän puutteen suojaksi rakennetusta ajattelu- ja tunnemallista. Lievätkin narsistiset taipumukset aiheuttavat usein jatkuvaa henkistä kärsimystä sekä narsistille itselleen että hänen lähipiirilleen, ja tekevät tilanteen hahmottamisen ja "maanpinnan löytämisen" hyvin vaikeaksi.

Heräämömäiseen tapaan aihetta lähestytään rakentavassa, ei syyttelevässä tai tuomitsevassa hengessä. Heräämössä narsismia ei käsitellä yksioikoisena diagnosoituna "häiriönä", joka voidaan sitten lokeroida pois päiväjärjestyksestä psyykkisenä ongelmana. Ohjelman toimittaja on itsekin kärsinyt pitkään narsistisista luonteenpiirteistä. Narsismista on mahdollista päästä yli, ja tämä prosessi saattaa toimia voimakkaana henkisen kasvun katalysaattorina.

Voit lähettää toimitukselle aihetta koskevia kysymyksiä, ajatuksia ja kommentteja etukäteen osoitteeseen radio@olotila.net. Lähetyksen aikana voit antaa palautetta olotila.netin kahvihuoneessa osoitteessa http://www.olotila.net/kahvihuone/

Ohjelma tulee ulos livenä sunnuntaina 13. 12. klo 13:12 alkaen ja sen voi kuunnella (sekä livenä että myöhemmin äänitteenä) osoitteessa http://radio.olotila.net/

Kuuntele!
Heräämö palaa jälleen ääneen sunnuntaina 22. marraskuuta!

Lähetys alkaa kello 13:13 ja jatkuu tunnin-pari. Teemoina tulee olemaan yhtä ja toista ajankohtaista. ;) Äänessä ainakin Jyri ja Konsta.

Kuuntele!
Radio Olotilan syyskausi lähtee käyntiin sunnuntaina 1. 11. klo 11:11, jolloin luvassa on musiikkia ja ajatuksia monista kesän ja syksyn aikana esille nousseista teemoista. Käsittelyyn joutuvat (tai pääsevät) ainakin kotimainen korruptio, suomalaisen demokratian kriisi, sikainfluenssa(rokotteet), murros, herääminen ja koko joukko muita moniulotteisia aiheita.

Voit kuunnella lähetystä Radio Olotilan sivuilla osoitteessa http://radio.olotila.net

Ja jatkoa seuraa: Radio Tietoiseen, Heräämö ja luultavasti jokunen uusikin projekti käynnistyvät loka-marraskuun aikana. Tietoa näistä tulee Radio Olotilan kotisivuille sitä mukaa kun aikataulu varmistuu.
Tutuista ajatus- ja toimintamalleista vapautuminen.

Käsittelyssä mm. Suomalaisen ja globaalin demokratian, tiedonvälityksen ja yhteiskunnallisen keskustelun nykytila ja tulevaisuus. Ovatko kaikki yrittäjät roistoja? Onko liberaali kapitalismi kaiken pahan alku ja juuri? Mikä on faktaa, mikä mielikuvaa?

Lisäksi ajatuksia itsensä löytämisestä, rakkaudesta, ihmissuhteista ja kaikesta.

Kuuntele!

http://radio.olotila.net/

Seuraava Heräämö 2. 5. klo 14!Keskiviikko 29.04.2009 14:55

Heräämö on Radio Olotilan viikottainen poliittis-taloudellis-henkinen ajankohtaisohjelma.

Toisin kuin voisi äkkiseltään luulla, politiikalla, taloudella ja henkisillä asioilla on yllättävän läheiset siteet toisiinsa. Aidosti hyvinvointia edistävän yhteiskunnan syntymisen, toimivan talousjärjestelmän ja henkilökohtaisen henkisen kasvun esteenä tai hidasteena ovat keskenään lähes identtiset syyt, joista ehkä merkittävin on taipumuksemme roikkua kiinni vakiintuneissa käsityksissä, teorioissa ja ennakkoluuloissa.

Heräämö penkoo ja pohdiskelee näitä aiheita joka lauantai klo 14:00 alkaen Radio Olotilassa.

Seuraavan lähetyksen (2. 5.) aiheina ovat kriittisyys, skeptisyys, pessimismi, passiivisuus, nihilismi ja niin pois päin — positiivisessa hengessä tietysti!

http://radio.olotila.net/
« Uudemmat - Vanhemmat »