IRC-Galleria

niddu

niddu

What is this place :'DD aika noloo
NIINA, Nina on ulkomaalaisperäinen naisen etunimi.

Nina on venäläinen hellittelymuoto Anninasta, joka taas tulee Annasta. Mahdollisesti sitä on käytetty myös useista feminiineistä sukunimistä, jotka päättyvät kirjaimiin -nina. Antoninakin on voinut joskus lyhentyä Ninaksi. Niña tarkoittaa myös espanjaksi pientä tyttöä.

Nimi voi myös pohjautua Niniven kaupungin kreikkalaiseen nimeen Ninos, assyrian Ninua, Nina. Babylonialaisten hedelmällisyyden jumalattaren nimi oli myös johdettu Ninivestä.

Läntisessä kristikunnassa Niinaa on pidetty Antonia- ja Christiane -nimisten pyhimysten nimien lyhentymänä. Itäinen perinne tuntee Christiana Gruusialaisen, jota on sanottu "Gruusian valistajattareksi" 300-luvun alussa. Tarina kertoo, että hän oli Jerusalemin patriarkan veljentytär, joka joutui pakenemaan Armeniaan kautta Gruusiaan, missä hän valisti kansaa.


KATRIINA on suomalainen naisen etunimi. Myös Katriinan kansainvälistä sisarnimeä Katrina käytetään Suomessa.

Katriinan ja Katrinan alkuperä on kreikkalainen nimi Aikaterine, jonka alkuperää ei tunneta varmasti. Katriina juontuu Aikaterinesta Katariina-nimen kautta, josta Katriina on lyhenne.

Vuoden 2006 loppuun mennessä Suomessa on rekisteröity noin 22 400 Katriina-nimen saanutta henkilöä. HEISTÄ YKSI ON MIES ?! Vastaavasti Katrina-nimisiä henkilöitä on rekisteröity noin 1 500, joista kaikki ovat naisia.


ELINA on suomalainen naisen etunimi. Elinan nimipäivä on 10. helmikuuta. Nimi on suomalainen muunnos nimestä Helena, joka tarkoittaa loistavaa. Nimi on tunnettu meillä jo keskiajalla.


MARIANNE on yksi Ranskan tärkeimmistä kansallissymboleista. Häntä pidetään järjen ja vapauden personifikaationa. Ranskassa hän on monesti kunniapaikalla kaupungintaloilla ja oikeusistuimissa. Mariannesta tehdään Ranskassa runsaasti muun muassa rintakuvia, joiden malleina ovat toimineet muun muassa Brigitte Bardot (vuonna 1970), Mireille Mathieu (vuonna 1978) ja Catherine Deneuve (vuonna 1985).


INKA on suomalainen naisen nimi. Inka on lyhentymä Inkeristä ja Ingridistä, mutta se voidaan yhdistää myös nimeen Inga. Inkan nimipäivää vietetään 5. lokakuuta. Kalenteriin se on otettu 1973. Suomessa nimen on saanut 4632 ihmistä, JOISTA YKSI ON MIES.


Otsikolla KRISTIN ei ole sivua. ;((((((((((((((


JONNA on suomalainen naisen etunimi.

Vuoden 2005 loppuun mennessä Väestörekisterikeskuksen mukaan etunimekseen on saanut Jonna 8953 henkilöä, JOISTA YKSI ON MIES.


ROOSA tarkoittaa latinankielessä kukkien kuningatarta.


SARI on suomalainen naisen etunimi. Se on muoto nimestä Saara, joka on yli 4000 vuotta vanha raamatullinen nimi. Saara tarkoittaa hepreaksi ruhtinatarta ja vakiintui suomalaiseen almanakkaan vuonna 1852.


AINO on Kalevalan henkilö, Joukahaisen nuori suloinen sisar.


HEIDI on naisen etunimi. Sillä on ollut Suomessa vuoteen 2006 mennessä 25 012 kantajaa. Nimi on yleinen myös Saksassa, jossa sen ääntämysasu on kuitenkin "Haidi".


Otsikolla JENNIKA ei ole sivua. ;(((((((((((((



OLLI NIMISIÄ NAISIA ON OLLUT OLEMASSA!


Vuonna 2008 on kastettu 20 Elin-nimistä naista. hahaha:DDDDDDDDDD


Ja silleen....

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.