IRC-Galleria

niksudaa-

niksudaa-

zizizizigigigiiii tutustuukaaa (:

[Ei aihetta]Perjantai 11.03.2011 23:08

Haista vittu on perinteinen suomalainen toivotus. Sen pohjasävy on täysin positiivinen, ja kertoo siitä että toivottaja tahtoo kohteelle pelkkää hyvää. Englanniksi käännettynä se voisi tarkoittaa jotakuinkin seuraavaa "Have your life filled with fornication." :D

"Haista itte" - Tämä versio korostaa kaksisuuntaisuutta. Että toivotuksen saanut toivoo samaa myös toiselle. Tämä on kohteliain tapa, ja siksi käytetyin. Tosin kohteliaisuuden vuoksi tätä voidaan myös ylikäyttää niin, että itse asiassa joskus toivottaja ei toivokaan samaa, vaan noudattaa ainoastaan etikettiä.
"Mielelläni" - Tämä versio korostaa sitä, että henkilö on kiitollinen saamastaan toivotuksesta. Tämä on edellistä lievempi, yhä kohtelias mutta jo hieman töykeä vastaus. Siksi tätä vastausta ei käytetä niin paljon kuin edellistä.
"Enkä haista" - Tämä versio korostaa vastaanottajan siveyttä - tai sitä että hän ei vain saa. Tämäkin versio on periaatteessa kohtelias, joskaan siitä puuttuvat ensimmäisen version vastavuoroisuus ja toisen version toivotuksen miellyttävyys. Tämän lausuja sen sijaan ymmärtää, että itse toivotus on tullut täydestä sydämestä, ja on hyvillään vaikka asia onkin hänen aatteidensa tai kykyjensä ulkopuolella.
"Haista vittu" - Tämä versio on kaksisuuntainen, mutta jättää silti tilanteen astetta epäsosiaalisemmaksi, ja tämä osoitetaan käyttämällä redundanssia tehokeinona. Sen lausuja ikään kuin osoittaa että hän ei olisi kuullut lainkaan edellisen toivotusta, eikä siis itse asiassa vastaa siihen. Tämä vastaamistapa on tämän vuoksi hieman provosoiva ja epäkunnioittava.
"Vittu" - Tämä versio on edellisen redundanssista, mutta nojautuu enemmänkin epäuskoon. Tämän vastauksen esittäjä korostaa kokemattomuuttaan asian tiimoilta, koska normaalisti jos joku sanoo että "Hae pultinväännin" ja vastaus on "pultinväännin" jokainen tajuaa että edestä on vain tipautettu sanoja, kuten esimerkiksi "mikä on".
Perkele - Tämä versio osoittaa että henkilö ei pidä toivotuksen esittäjästä ja haluaa turvautua aggressioon. Tämä vastaustapa on epäkohtelias ja etikettisääntöjen mukaan tämän lausumisen jälkeen toivottaja ja toivotettava lyövät toisiaan avokämmenellä korville.
"Haista vittu" - Helpot ensimmäiset suomen kielen alkeet ulkomaalaiselle ystävällemme joka tulee Suomeen ensimmäistä kertaa: kättely - "Haista vittu" - kumarrus. Kaikki yhdessä iloitsemme tästä toivotuksesta ! Ja päivä jatkuu mukavasti edeten tietäen että ulkomaalainen ystävämme on panostanut maahamme tuloa varten !

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.