IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara
Jeesuksen ylösnousemusta on todella hyvä tarkastella lähemmin. On monia, jotka ovat oikeasti lähteneet sitä kumoamaan, mutta ovatkin tulleet tässä prosessissa uskoon. Ylösnousemuksen kumoaminen ei olekaan niiin yksinkertaista kuin voisi luulla.

Aloitetaanpa käymään kohtia lävitse.
1) Tyhjä hauta
Tiesitkö, että kaikki antiikin ajan lähteet myöntävät, että Jeesuksen hauta oli tyhjä. Kukaan aikalaisista ei lähde kieltämään sitä.

2) Raamattu kertoo, että tyhjän haudan ensimmäiset todistajat olivat naisia
Tuohon aikaan juutalaiset eivät pitäneet naisten todistusta lainvoimaisena. Jos joku olisi halunnut luoda tyhjästä tarinan, hän ei olisi missään tapauksessa sijoittanut kertomukseensa todistajiksi naisia ja siten tuhonnut todistuksen lainvoimaisuutta tuona ajankohtana. Jos tarina olisi kuvitteellinen, siihen olisi sijoitettu todistajiksi miehet.

3) Apostolit kuolivat lähes kaikki todistaessaan tyhjästä haudasta.
11 apostolia kahdestatoista kuoli marttyyrikuoleman ja on todella mahdotonta ajatella, että he kaikki olisivat halunneet julistaa valhetta saaden siitä tyhjät taskut. Kukaan ei mene kuolemaan tietäen kuolevansa valheen vuoksi.

4) Yli 500 henkilöä kohtasi ylösnousseen Jeesuksen
Näiden todistajien joukossa oli mukana myös skeptikkoja. Nämä skeptikot (esim. Paavali, Jaakob) muuttuivat radikaalisti kohdatessaan ylösnousseen Jeesuksen. Sekä Paavali että Jaakob olivat valmiita kuolemaan tässä todistustehtävässään.

5) Usko vastaan näkeminen
Monet terroristit ovat valmiita kuolemaan asiansa tähden. Kuitenkin he vain uskovat, että pääsevät taivaaseen kuollessaan. Toisin oli apostolien laita, he näkivät ylössnousseen Jeesuksen, he koskivat ylössnousseeseen Jeesukseen, he kuulivat ylösnoussutta Jeesusta.

6) Mikä tuomio tulisi oikeudessa Jeesuksen hauta on tyhjä tapauksesta?
Sir Lionel Luckhoo, joka on maailman menestyksellisin lakimies (mm. 245 putkeen voitettua murhaoikeudenkäyntiä) Guinnesin ennätystenkirjan mukaan, tutustui Jeesuksen ylösnousemuksen todistusaineistoon. Tutustuttuaan asiaan vuoden ajan hän lausui "Sanon yksiselitteisesti , että todistusaineisto Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuksesta on niin ylitsevuotava, että se vakuuttaa todistuksellaan niin ettei jää absoluuttisesti mitään epäilemistä.".

7) Jeesuksen ylösnousemuksesta valehtelu ei olisi ollut kenenkään etu
Roomalaiset saivat siitä päänsärkyä ja lopulta joutuivat antautumaan kristinuskon edessä.
Apostolit olisivat turhaan raataneet ja tuleet tapetuiksi, jos Jeesus ei olisi ylösnnoussut.
Alkukristityistä olisi turhaan mennyt tapettaviksi tuhansittain, jos Jeesus ei olisi ylösnnoussut.
Varsinkin juutalaisille koko ylösnousemus oli tuska ja tappio.

Monet ovat sitä mieltä, että Jeesuksen ylösnousemus on antiikin ajan historian perustelluin tapahtuma. Joka tapauksessa se antaa niin paljon perusteita, että jokaisen kannattaa lähteä etsimään tätä ylösnoussutta Jeesusta, koska Hänellä on ikuisen elämän sanat (Joh.6:68). Tämä Jeesus haluaa tulla sinunkin elämään antamaan sinulle täyteläisen elämän, joka kestää kuoleman tuolle puolelle.

Jeesus sanoo: "Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä. (Ilm.22:17)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.