IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara
Jumala itse takaa Raamatun luotettavuuden.
Raamattu on Jumalan sanoma ihmiselle. Se kertoo mitä Jumala on tehnyt, tekee nyt ja tulevaisuudessa. Raamattu on tarkoitettu viestiksi Jumalalta jokaiselle ihmiselle henkilökohtaisesti. Raamatusta tekee luotettavan se, että ainoa, elävä Jumala on sen takana ja sen tekstin sanelijana.

Jumalan teot on talletettu Raamattuun
Jumalan olennaiset teot ovat talletettuna Raamattuun. Kun Jumala tekee jotain, se on merkityksellistä ja siihen voi luottaa. Ihmisen teot ovat epäluotettavia, ihmisen tutkimustulokset ovat epäluotettavia, Jumalan sana ja teot ovat luotettavia.

Jumala on vahvistanut Raamatun ihmeillä ja merkeillä
Jumala on vahvistanut sen, että Raamattu on Jumalasta peräisin monilla ihmeillä ja merkeillä. Mitä suurempia ihmeitä enää tarvitaan? Meri avautui Mooseksen edessä, aurinko pysähtyi taivaalle, sokeat ovat saaneet näkönsä, sairaudet ovat parantuneet. Jeesus osoitti valtansa yli luonnonvoimien, sairauksien, puutteen ja Saatanan eikä kuolema voinut pitää Häntä hallussaan. Ihmeet ja merkit on annettu, nyt on meidän vuoromme antaa aikaamme Jumalalle ja antaa Jumalalle Jumalan asema omassa elämässämme.

Jumala osoitti ihmeensä suurelle joukolle katsojia ja vastaavaa eivät muut uskontojen perustajat tai uskonnot ole pystyneet. Laajalle joukolle esitettäviä ihmeitä ei tapahtunut Mohammedin (Islam), ei Joseph Smithin (Mormonit), ei Siddhārtha Gautaman (buddhalaisuus), ei Kungfutsen (kungfutselaisuus) kautta. Monimiljoonaisen kansan johdattaminen Mooseksen johdolla meren lävitse lienee ihme, joka on kohdannut suurinta joukkoa ihmisiä yhdellä kertaa. Koko kansaa kohtaavan ihmeen tekaiseminen ja saaminen sen kansan pyhiin kirjoituksiin, olisi vastaavan kokoluokan ihme kun otetaan huomioon miten tarkka Israelilaiset ovat aina olleet omista pyhistä kirjoituksistaan.

Raamatun profetiat ovat toteutuneet ja sen kertoma tulevaisuus toteutuu
Vahna Testamentti on täynnä erilaisia profetioita, jotka ennustavat tulevaisuuden tapahtumia. Jeesus toteutti eläessään yli 300 Vanhan Testamentin Messias profetiaa. Näiden joukossa oli Danielin profetia, jossa ennustettiin Messiaan tuho vuodelleen ja mahdolisesti tarkemminkin. Tämä profetia toteutui Jeesuksen osalle ilmoittaen Jeesuksen ristinkuoleman hetken. Tähän mennessä profetiat ovat toteutuneet ja ne, jotka odottavat vielä toteutumistaan, toteutuvat vastaavasti. Tämän vuoksi on viisasta tutkia Raamattua ja etsiä Raamatun Jumalaa tänä päivänä.

Raamatun sana toimii
Jos noudatat Raamatun antamia ohjeita, saat sen mitä Raamatussa luvataan. Ja Jumalan antamat lupaukset ovat huikeita. Lupaus syntien anteeksiannosta on voimassa kaikille, jotka tunnustavat syntinsä ja tekevät parannuksen. Jumala toimii Raamatun sanan tavoilla uskovien elämässä ja uskovien kautta, kyse ei ole tiedosta, vaan aktiivisesti vaikuttavasta Jumalasta ja Hänen voimastaan. Raamatun sana toimii nyt ja jatkossa, anna sille mahdollisuus. Miksi? Siksi, että Jumala vaikuttaa sanansa kautta ja valvoo, että se toteutuu ja toteuttaa sen elämässämme "sanoi Herra, "minä itse valvon, että sanani toteutuu." (Jer.1.12). Raamatun tarkoitus ei ole tarjota kirjaviisautta vaan sen kautta Jumala toimii tässä ja nyt.

Raamatun sana luo elämää
Uskovan sisimpään on annettu Pyhä Henki. Se on uutta elämää sisimmässäsi. "Joka uskoo minuun, 'hänen sisimmästään kumpuavat elävän veden virrat', niin kuin kirjoituksissa sanotaan." (Joh.7:38) Raamatun sanan kautta saat voiman antaa Pyhälle Hengelle enemmän tilaa antaa "elävän veden virtojen" virrata sisimpäsi lävitse. Tämä tarkoittaa sitä, että saat elää yhä yltäkylläisempää elämää.

Raamatun sanasta voi päästä selville
Jeesus haastaa sinua: "Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani." (Joh.7:17). Jos haluat, pääset selville puhuiko Jeesus omiaan vai Jumalan sanoja. Tämä tapahtuu esim. seuraavasti: Kun aloitat elämään Raamatun ohjeiden mukaan, huomaat olevasi syntinen. Tunnusta nämä syntisi Jumalalle, käänny niistä pois Jumalaan päin, tee parannus ja pyydä ne anteeksi, saat ne anteeksi. Jumala uudestisynnyttää sinut uudeksi luomukseksi ja pelastut sekä saat Pyhän Hengen. Näin pääset näkemään sen, että Jeesus puhui Jumalan sanoja ja voit päästä perille Raamatun luotettavuudesta.

Raamatun sana ratkaisee ihmisen syyllisyyden, rauhattomuuden ja toivottomuuden
Jumalalla on antaa meille loistavia lahjoja, joita et saa rahalla. Vain Hänellä on lahjoittaa meille ratkaisu syyllisyyteen, rauhattomuuteen ja toivottomuuteen.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että syyllisyys ratkeaa vain turvautumalla Jeesuksen ristillä hankittuun syntien sovitukseen ja sen, että Golgatan ristillä vuotanut veri puhdistaa kaikesta synnistä ja sitä kautta syyllisyydestä.
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että ihminen saa rauhan vain saamalla rauhan Jumalan kanssa. Saat rauhan Jumalan kanssa kun saat syntisi anteeksi. Luonnostaan ihminen ion kapinallinen ja Jumalan vihollinen ja rauhan saaminen edellyttää täydellistä antautumista Jumalalle. "Oman rauhani minä annan teille, en sellaista jonka maailma antaa." (Joh.14:28)
  • Raamatun sanan kautta Jumala osoittaa, että toivottomuus häviää kun Jumala antaa ihmiselle toivon ikuisesta elämästä.

Jeesus oli Jumala ja Raamattu kertoo hänestä
Jeesus on Jumala, joka tuli meidän keskellemme. Kun Jeesus tuli maailmaan, ihmiset saivat katsoa ensimmäisen kerran Jumalaa silmästä silmään. Kukaan ei pystynyt osoittamaan Jeesusta syntiseksi eikä valehtelijaksi. Se, mitä Hän puhui, oli totta ja tapahtui. Hän on luotettava ja Hänen sanansa on luotettava. "Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme. Me saimme katsella hänen kirkkauttaan, kirkkautta, jonka Isä ainoalle Pojalle antaa. Hän oli täynnä armoa ja totuutta." (Joh.1:14)
Ihminen ei voi omilla kyvyillään saada täyttä varmuutta kaikesta, eikä varsinkaan Jumalasta. Tarvitsemme Jumalan itsensä antamaa ilmoitusta Jumalasta, jotta voisimme tunteä Hänet. Jeesus itse on tarkin kuva Jumalasta "Hän on näkymättömän Jumalan kuva, esikoinen, ennen koko luomakuntaa syntynyt." (Kol.1:15) ja Hän opetti meitä tuntemaan Jumalan "Jumalaa ei kukaan ole koskaan nähnyt. Ainoa Poika, joka itse on Jumala ja joka aina on Isän vierellä, on opettanut meidät tuntemaan hänet." (Joh.1:18).

Jumalalle ei ole vaikuksia kirjoituttaa Raamattua sanelemalla se ihmisille
Joku sanoo, että Raamattu on ihmisen kirjoittama. Niin se onkin. Mutta Raamatun teksti ei ole ihmisestä lähtöisen. Siinä on merkittävä ero. Jumala oli sanelija, ihminen kirjuri. Ei Jumala ole jotenkin kummallisesti menettänyt jossain vaiheessa kykyään puhua ihmiselle. Eräs merkittävimmistä tavoista, jolla Jumala tänään puhuu ihmiselle on se, että Hän avaa Raamatun sanaa kun ihminen lukee sitä avoimin mielin ja mieluiten rukouksen hengessä. Raamatun sanan avaamisessa keskeinen rooli on Pyhälle Hengellä. Jeesus sanoi: "Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä minun nimessäni lähettää, opettaa teille kaiken ja palauttaa mieleenne kaiken, mitä olen teille puhunut." (Joh.14:26)

Raamattu avaa henkilökohtaisen yhteyden Jumalaan
Raamatun sana opastaa ihmisen elävän, ainoan Jumalan luokse. Tämä on juuri sitä mitä Jumala sinulta haluaa, että käännyt ja tulet Hänen luokseen, jolla ainoana on sinulle tarjottavana elämä ja ikuinen, täyteläinen sellainen. ""Tule!" Joka on janoissaan, tulkoon. Joka haluaa, saa lahjaksi elämän vettä." (Ilm.22:17) Tule Jeesuksen luo, niin saat elämän.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.