IRC-Galleria

ollip1

ollip1

http://ask.fm/ollipekkajalovaara

Miksi Jeesuksen piti kuolla?Lauantai 03.04.2010 02:42

Jumala on Pyhä, Pyhä, Pyhä. Tämä on ylin Jumalan ominaisuus, mitään muuta Jumalan ominaisuutta ei ole osoitettu näin vahvasti. Ilm.4:8 ' "Pyhä, pyhä, pyhä on Herra Jumala, Kaikkivaltias, joka oli ja joka on ja joka tuleva on".' Pyhää Jumalaa vastaan ei ole kenelläkään varaa tehdä pienintäkään kädennostoa tai rikettä.

Jumala vihaa syntiä. ' Minä, Herra, rakastan oikeutta ja vihaan riistoa ja vääryyttä.' Jes.61:8
Koska tilanne on siis tällainen, niin ihminen pitää välttää kaikessa ensiksi vääryyden tekemistä, välttää sitä ettei tee syntiä Pyhää Jumalaa vastaan. Olemme menetelleet näin?

Emme. Ihmiset tekevät syntiä yötä päivää hullun lailla. Moderni ihminen on poistanut synnin tekemisen rajat ja synnin valtaväylä on avattu joka kotiin. On tapahtunut juuri se millä käärme houkutteli ihmisen syntiin 'sinä päivänä, jona te siitä syötte, aukenevat teidän silmänne, ja te tulette niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan'. Nyt me todella tiedämme pahan. Oletko sinä sitten hyvä vai paha? Tutki itsesi Jumalan sanan valossa.

Listaan muutamia arviointikriteerejä Jumalan edessä:
Älä käytä väärin Herran, Jumalasi, nimeä, sillä Herra ei jätä rankaisematta sitä, joka käyttää väärin hänen nimeään. Oletko koskaan käyttänyt turhaan Jumalan nimeä? Et kiroillessasikaan? Joka on niin tehnyt on syyllistynyt Jumalan pilkkaan.
Älä tapa Avataan hiukan: Matt.5 'Mutta minä sanon teille: jokainen, joka vihastuu veljeensä, on ansainnut oikeuden tuomion; ja joka sanoo veljelleen: 'Sinä tyhjänpäiväinen', on ansainnut suuren neuvoston tuomion; ja joka sanoo: 'Sinä hullu', on ansainnut helvetin tulen.'
Älä tee huorin: Avataan hiukan: Matt.5 'Te olette kuulleet sanotuksi: 'Älä tee huorin'.
28 Mutta minä sanon teille: jokainen, joka katsoo naista himoiten häntä, on jo sydämessään tehnyt huorin hänen kanssansa.'
Älä varasta. Oletko koskaan varastanut. Joka on varastanut, on varas.
Älä sano väärää todistusta. Kun henkilö ei ole läsnä (huom kahvitauot), oletko aina puhunut totta hänestä, muuttelematta ja muistaen puolustaa häntä jos hänestä puhutaan pahasti kun hän ei ole paikalla?
Kunnioita isääsi ja äitiäsi.
Alä petä Oletko koskaan huijannut? Jos olet, olet huijari.
Joka siis ymmärtää tehdä sitä, mikä hyvää on, eikä tee, hänelle se on synniksi.
    Matt.5 'Olkaa siis te täydelliset, niinkuin teidän taivaallinen Isänne täydellinen on.'

Kaikki nämä käskyt voidaan laittaa yhden otsikon alle ja se on:
Mark.12:Herra, meidän Jumalamme, Herra on yksi ainoa;
30 ja rakasta Herraa, sinun Jumalaasi, kaikesta sydämestäsi ja kaikesta sielustasi ja kaikesta mielestäsi ja kaikesta voimastasi'.
31 Toinen on tämä: 'Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi'. Ei ole mitään käskyä, suurempaa kuin nämä."
Joka nämä pitää on kelvollinen Jumalalle.

Miten sitten käy yhden synnin tehneelle Jumalan edessä?
Room.6:23 synnin palkka on kuolema ja 2.Tess.1:9 9 'Heitä kohtaa silloin rangaistukseksi iankaikkinen kadotus Herran kasvoista ja hänen voimansa kirkkaudesta'. Jumalan viha vääryyttä kohtaan kohtaa syntisiä ja Jumala osoittaa miten paljon hän vihaa vääryyttä: ikuinen tuomio Helvetissä.

Siksi Jeesus tuli.
Että kadotettu syntinen voisi tehdä parannuksen synneistään ja uskoa Jeesukseen. Siksi itse Jumalan piti mennä syljettäväksi, häväistäväksi, ruoskittavaksi, pilkattavaksi ja lopulta ristille naulattavaksi, jotta syntimme rangaistus maksettaisiin. Hän otti vapaaehtoisesti rangaistuksemme kantaakseen, jotta ruttosyntinen saisi anteeksi. Siksi synnittömän, Pyhän Jumalan, Jeesuksen Kristuksen veri vuosi Golgatan ristillä, jotta se voisi puhdistaa meidät kaikesta synnistä.

Mitä Jumala vaatii nyt sinulta?
Että teet parannuksen, uskot Jeesukseen ja saat anteeksi. Ilman parannusta ei Jeesus tule elämääsi. Että seuraat Jeesusta tästä edes ja kirkastat häntä elämälläsi jo täällä maan päällä ja olet yhtenä päivänä iloitsemassa hänen kirkkaudessaan. Sitä Jumala haluaa sinulta.
Ap. t. 17:30 "Tällaista tietämättömyyttä Jumala on pitkään sietänyt, mutta NYT sen aika on ohi: hän vaatii kaikkia ihmisiä kaikkialla tekemään parannuksen.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.