IRC-Galleria

MUAH purr<33Maanantai 12.05.2008 01:32

HEVONEN

Hevoset (latinaksi: konimus kaakkimus) ovat isokokoisia, kauramoottorilla toimivia työ- ja kuljetuskoneita. Hevonen kuuluu insinööritaidon ensimmäisiin saavutuksiin, koska se on eräs varhaisimmista monitoimikoneista. Hevonen oli keksintönä niin perustavanlaatuinen, että sitä käytettiin vuosituhansia ratsuina, vetoeläiminä ja maatalous- ja metsätöissä. (Eikä unohdeta kaikken rakastamaa meetwurstia!) Hevonen tunnetaan myös nimellä hevoinen.

Hevosia on erilaisia rotytyyppejä, niihin kuuluu kuraveriset, typöveriset, leivän päällä olevat ja lämpoveriset (+ ponit). Kuraverisiä, jotka ovat kaikista raskaimpia, käytettiin pakkotyökoneina ennen traktoreita, typöverisiä laukka-ajoneuvoina ja lämpöverisiä kärryjen edessä. Rakeenteeltaan nämä ovat samanlaisia, vaikkakin ovat eri tarkoituksiin käytettäviä juhtia. Lämpöverisen hevosen keksiminen oli ehdoton edellytys ritarien valmistamiselle. Jostakin syystä muita kuin lämpöverisiä hevosia kutsutaan kylmäverisiksi, vaikka ne eivät olekaan matelijoiden tapaan vaihtolämpöisiä.

Hevosilla käytetään suitsia. Ne laitetaan hevosien päähän, jotta näitä olisi helpompi käsitellä. Suitsissa on nahkaisia osia sekä rautaiset/muoviset kuolaimet, jotka laitetaan hevosen suuhun. Kuolaimia on saatavilla myös erimakuja kuten omenaa ja porkkanaa (Niistähän hevoset pitävät). Kuolaimista kun vetää, niin se tuntuu hevosen suussa ja sen ainakin pitäisi pysähtyä. Joillakin hevosilla saattaa kuitenkin olla virityksessä vikaa, joten vihjeet toivotusta kulkusuunnasta eivät välttämättä mene perille.

Hevonen on suosittu kulkuväline, koska sen ajamiseen ei tarvitse korttia, paitsi jos haluaa kisata, joka onkin hyvää bisnestä.

Lista hevosen synonyymeistä: kaakki, poni, koni, polle, humma, hepo, heppa, kauraturpa, juokseva meetwursti, karva-Opel... joskus kullaan myös käytettävän ilmauksia söpis, höpöturpa ja pallero.


PONI

Ponit ovat olleet ennen hevosia, mutta ne ovat asuneet sademetsissä ja kutistuneet kosteuden ja lämmön seurauksena (loogista, vaatteetkin kutistuvat pesussa). Ruokahalu on kuitenkin säilynyt entisen tasolla, eli edelleen ne syövät kuin hevonen. Ponit ovat luonteeltaan hyvin itsepäisiä ja niiden kanssa työskentelyä ei suositella lyhytpinnaisille henkilöille. Ponit ovat oivaa ruokaa ja niitä voi myös käyttää kulkuvälineenä, mutta kutistuminen on myös kutistanut niiden moottoria, joka ei tänäpäivänä riitä edes yhteen hevosvoimaan. Poneja käytetäänkin usein ruohonleikkurina, sillä siihen sillä on kokonsa, ruokahalunsa ja tehonsa puolesta loistavat edellytykset.


:''DDD kiitän ihmisii jotka jaksaa lukee x>>

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.