IRC-Galleria

raudantakoja

raudantakoja

lunta tulvillaan...

Hyviä uutisiaSunnuntai 25.01.2009 22:17

Samalla kun kansalaisoikeudet ovat Suomessa kaupan ja maatamme terrorisoivat poliittiset idiootit kasvattavat suosiotaan, on suorastaan ihana kuulla, miten maailmalla tapahtuu myös hyviä asioita. Uppoutukaamme siis hetkeksi niihin ja jättäkäämme täkäläiset huolemme hetkeksi taka-alalle.

***

Yhdysvaltojen presidentti Barack Obama on aloittanut uudistustyönsä vauhdilla. Keskiviikkona virkavalansa vannonut Obama on tarttunut kiinni hetkeen ja siivonnut Bushin hallinnon sotkuja tahtiin, jollaista kukaan ei etukäteen osannut odottaa. Obama on jo aloittanut Guantanamon vankileirin sulkemisen, hylännyt kantasoluhoidon kehittämistä estävät säädökset, jäädyttänyt valkoisen talon palkat ja tarttunut puheissaan maan demokratian uskottavuutta pahasti romuttavaan lobbaus-ongelmaan. Suurimmat haasteet, talous ja Irakin sota ovat vielä edessä, mutta jo nyt Obama on lunastanut osan lupauksistaan olla maan kipeästi kaipaama muutosvoima. Jos tämän miehen myötä maailma saa vihdoin rauhan ja ihmiskasvoisemman kapitalismin, on Obama kiistatta maansa kaikkien aikojen paras presidentti. Kukapa olisi uskonut?

Mutta eipä nuolaista ennen kuin tipahtaa...

***

Kastijärjestelmä ja myötäjäiset ovat historiaa Nepalissa. Vuoteen 2006 asti jatkuneen hindulaisteokratian viimeisimmätkin rippeet tullaan poistamaan, kun maan pääministeri, entinen maolaississi ja vallankumouksen sankari Prachanda aloittaa kauan kaivatut uudistustyöt äärimmäisen köyhässä ja kehittymättömässä vuoristomaassa. Erityisesti tyttölasten vanhemmille taloudellisesti kohtalokkaat myötäjäiset ovat olleet maan riesa vuosisatoja, ja johtaneet niin heitteillejättöön kuin murhiinkin. Kastijärjestelmä taas on ollut piikki maan tasa-arvokehityksen lihassa, jonka eliminoiminen on kansalaisille ratkaisevan tärkeää. Luonnollisesti ylemmät kastit ovat vastustaneet päätöstä, mutta onneksi edes jossain päin maailmaa löytyy suoraselkäisyyttä vastustaa yläluokan ylivaltaa.

***

Rikkaat ovat saaneet takaiskun myös Boliviassa, jossa äänestetään parhaillaan uudesta perustuslaista, joka parantaisi erityisesti maan alkuperäisasukkaiden asemaa. Vasemmistoradikaalin presidentin Evo Moralesin hallinnon muotoileman uuden perustuslain odotetaan menevän läpi, sillä suurin osa kansasta on uudistusten kannalla. Uus perustuslaki takaisi maan köyhällistölle suuremman osuuden luonnonvaroista saatavista tuloista ja rajoittaisi rikkaiden maanomistusta.

Che Guevaran henki elää edelleen!

***

Loppuun vielä kotimainen bonus: Laura Lepistö voitti eilisiltana taitoluistelun EM-kultaa! Helsingissä järjestettyjen kisojen yllätysvoittaja sai kotihallinsa raikaamaan ja ilon suomalaisten sydämiin. Perfektionistina tunnettu Lepistö onkin juuri nöyrä ja tinkimätön uutteran työntekijä, joka todella ansaitsee voittonsa. Loisteliaan suomalaismenestyksen täydensi vielä oululaisen Susanna Pöykiön pronssiseen mitalliin oikeuttanut kolmassija. Maamme ainoa hyvä uutinen ansaitsee todelliset jättiaploodit ja hurraa huudot. Onneksi olkoon tytöt!

***

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.