IRC-Galleria

sonrisapequena

sonrisapequena

Kylläpä on erikeljua olla tuottamaton yksikkö!

Selaa blogimerkintöjä

HYVÄ ME!Maanantai 11.03.2013 01:07

"VUODEN HARRASTAJATEATTERI


Palkinnon jakavat Suomen Harrastajateatteriliitto ja Työväen Näyttämöiden Liitto. Tavoitteena on nostaa esiin suomalainen harrastajateatteri. Palkinto voidaan myöntää mille tahansa suomalaiselle harrastajateatterille, joka on osoittanut gaalaa edeltävänä toimintavuotena taiteellista kunnianhimoa sekä ollut paikkakuntansa henkinen vaikuttaja yleisön ja muun yhteistyön kautta.

Palkinnon saaja: Salon Teatteri

Perustelut: Teatterin alkujuuret ja teatterin tulevaisuus ovat yhteisöllisyydessä. Vuoden harrastajateatterin valinnassa on huomioitu teatterin toiminnan laajuus ja sen kehittäminen sekä alueellinen merkitys ja vaikuttavuus. Teatteri on parhaimmillaan paikallinen kulttuuridynamo, taide- ja talkootyön sydän.

Salon Teatteri tajuaa oman arvonsa ja osaa verkostoitua ja tuotteistaa teatteriharrastustaan myös laajemmin. Kun kaikki mukana olijat nauttivat yhteisestä tekemisestä, syntyy omaleimainen ja omalakinen tekemisen taso, joka näkyy myös taiteellisessa jäljessä. Salon Teatterin tulkinta Lars von Trierin Dogvillestä oli väkevää ja keskittynyttä tekemistä, jossa ei kaihdettu vaativan teeman ja aiheiden käsittelyä.

Ensi-iltojen lisäksi Salon Teatteri järjestää iltamaklubeja ja teatterityöpajan maahanmuuttajille, toimii teatterin ja tanssin vierailunäyttämönä sekä vastaa alueen teatteritaiteen perusopetuksesta. 130-paikkaisen päänäyttämön ohella teatteri pyörittää 400-paikkaista kesäteatteria Vuohensaaressa.

Salon Teatteri on vuonna 1961 perustettu ammattilaisjohtoinen, tuottajavetoinen ja harrastajapohjainen taidelaitos, jolla on noin 100 jäsentä. Se on Työväen Näyttämöiden Liiton ja Suomen Harrastajateatteriliiton jäsen.

"http://www.tinfo.fi/site/?lan=1&mode=tiedotteet&laji=1&tiedote_id=256#harrastaja

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.