IRC-Galleria

Iron Maiden
Somewhere Back In Time World Tour 2008
Olympiastadion, Helsinki, Finland 18.7.2008

Lämppäreinä soittavia esiintyjiä Avenged Sevenfoldia sekä Lauren Harrisia (Steven tytär) en nähnyt.


"Huutakaa minulle, Helsinki!" totesi Maidenin vokalisti Bruce Dickinson useaan otteeseen Olympiastadionilla. (Todella hauska ja energinen kaveri lavalla ja sen ulkopuolellakin!)

Maidenin viime visiitistä olikin aikaa noin pari vuotta. Viimeksi Suomessa ollessaan he soittivat uuden albumin "A Matter Of Life And Death" kokonaisuudessaan ja pari hittiä. Tällä kertaa oli aivan erilainen show. Tämän kiertueen tarkoitus on siis nimensä mukaisesti palata takaisin Maidenin kulta-aikaan eli siihen niinkin ihanaan 80-lukuun. Settilistaan on napattu biisejä "The Number Of The Beast" -, "Piece Of Mind" -, "Powerslave" -, "Somewhere In Time" - ja "Seventh Son Of A Seventh Son" -levyiltä. Lisäksi kiertueella kuullaan myös Maidenin kova nimikkobiisi ja yllättäen "Fear Of The Dark". Maidenin lavarekvisiitta oli helvetin hieno suoraansanottuna viitaten 80-luvun "Powerslave" -teemaan. Tuttu maskottihahmo Eddie nähtiin taas ja liekkejä, kipinöitä ja pamauksia nähtiin myös keikan loppupuolella.

Keikka oli loistava ja yleisökin oli niin hyvin mukana ja luomassa tunnelmaa, että Bruce ihmettelikin, että voihan vittu kyllä sitä ehdottomasti Suomeen pitää jatkossakin tulla ja kiitteli suunnattomasti. Sehän on sanomatta selvää, että Iron Maiden on yksi tyylinsä suunnannäyttäjiä ja sen jäsenet erinomaisia soittajia. Iron Maidenhan on... no Iron Maiden.

Itselläni nyt ei taas ollut mitään ihmeellisempiä odotuksia keikan suhteen kun ensimmäinen kerta oli kyseessä. Settilistan nyt tiesin jo etukäteen ja se sisältää juuri kappaleita Maidenin lempilevyiltäni. Kyllä se jo jonkin aikaa on takaraivossa ollut sellainen tunne, että Iron Maiden on kova bändi. Itselleni on aina vähän käynyt sillä tavalla, että bändin livenä näkemisen jälkeen alkaa arvostaa oikein kunnolla sitä bändiä ja sitten jos ei ole kovin tutustunut ollut siihen bändiin, niin sitten se mielenkiinto siihen alkaa nousta. Niinhän se yleensä menee. Näin siis kävi tälläkin kertaa Maidenin kohdalla.

Jäsenet:

Bruce Dickinson; laulu
Nicko McBrain; rummut
Steve Harris; basso
Dave Murray; kitara
Adrian Smith; kitara
Janick Gers; kitara

Settilista:

01. Intro (Transylvania): Churchill's Speech
02. Aces High
03. 2 Minutes to Midnight
04. Revelations
05. The Trooper
06. Wasted Years
07. The Number of the Beast
08. Run to the Hills
09. Rime of the Ancient Mariner
10. Powerslave
11. Heaven Can Wait
12. Can I Play With Madness?
13. Fear of the Dark
14. Iron Maiden
ENCORE:
15. Moonchild
16. The Clairvoyant
17. Hallowed Be Thy Name

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.