IRC-Galleria

xnode

xnode

friday of the end of the times

Takaisin maisemissaSunnuntai 14.09.2008 13:48

Nyt on reissu tehty ja vihdoin takaisin maisemissa (hetkeksi). Myös kurkkua särkee, mitä on vissiin aika pari ihmistä valitellu, ilmeisesti nopeasti tarttuva tauti tai jotain.

Matka sujui pääosin ilman isompia kommelluksia, kulkuneuvot olivat ajallaan (no Scotrail käytti 3 tunnin matkaan 4 tuntia, mutta sehän on perusoletus Brittiläisistä junista). Säät tosin olivat merisiä, vain vikana päivänä oikeasti oli aurinkoinen ja hyvä sää.

'Isompina' paikkoina (tai oikeastaan paikkoina joissa tuli pysähdyttyä) olivat Edinbugrh, Islay (Port Ellen) ja Oban. Lisäksi tuli reissattua mm. Obanin viereisellä Kerrera saarella.

Edinburgh oli mukava kaupunki jossa oli tiettyä pikkukaupunki fiilistä (mikä luontaisesti paljastui myös modernisti toimivaan yhteiskuntaan tottuneelle silloin täillöin ihmeinä) vaikka se ei hirveästi Helsinkiä pienempi olekaan. Kaunis kaupunki kylläkin, josta löytyy kohtalaisesti tekemistäkin. Julkinen liikkenne muuten toimii kaupungissa hyvin.

Islayllä tuli vierailtua luontaisesti panimoilla, ihmetelty Port Ellenin pienuutta (kaksi baaria, ruokaa ei välttämättä saa 9:sän jälkeen) jne. Saari oli kyllä mukava mutta paria päivää pitempään en välttämättä viettäisi siellä ilman autoa (julkisesta liikenteestä mm. sen verran että sitä ei ole aikataulutettu lauttojen kanssa järkeväksi eli taksia kannattaa varailla tarvittaessa ja ajoissa).

Oban on hieno esimerkki Brittiläisestä omille kansalaisille suunnatusta lomakaupungista (on siellä muitakin). Kohtalaisen kaunis ja kiertelemällä lähiseutuja löytyy tekemistäkin. Tosin hommat on siellä suunniteltu selkeästi autoileville eli julkisen liikenteen kanssa voi olla ongelmia.

Ohessa oleva kuva on Kerreralta, tarkemmin sanottuna Gylen-linnalta. Linnahan itsessään on oikeasti vain linnoitettu torni. Tuolta kukkulalta tosin päätin mennä vähän vauhdikkaammin alas, eri puolelta kuin kuva on otettu tosin. Ja selvisin siitä oikeataan pelkästään muutamalla ruhjeella ja likaisilla vaatteilla.

Muuten saari on lähinnä iso lammasfarmi (eli jos Black Sheep elokuva oli pelottava en suosittele) eli pääsee kävelemään lampaiden sekaan. Lisäksi siellä on myös kahvila joka oli varsin mukava.

Tulihan matkalta tietty tuotua myös viskiä, ei tosin mitään poskettomia määriä. Rinkalle kun nyttenkin sai painoa 22 kiloa, minkä kantaminen on silkkaa tuskaa kun sattuu olemaan ylipainoinen ja paska kuntoinen :D

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.