IRC-Galleria

Armand

Armand

uusi vuosi on tuloillaan.

Selaa blogimerkintöjä

Maniac Mansion: Day of the TentaclePerjantai 22.10.2010 02:51

Peli: Maniac Mansion: Day of the Tentacle

Alusta: PC

Laitevaatimus: Hiiri ja kovat hermot.

Testikone: Uusi tehokas ohjain ja mies vain retroilee.

Ostin taannoin 35 eurolla sellaisen Lugasin (tarkoitan aina Lucasia vaikka kirjoitankin sen g:eellä) retropaketin, ja jällen kerran pelailin yhden näistä peleistä.

Lonkero-olennot valtaavat tulevaisuuden maailman ja kolmen sankarin on pelastettava maailma tulevalta terrorilta. Kätevänä ideana pelissä liikutaan kolmessa ajassa ja kolmessa juonessa jotka yhdistyvät yhdeksi kokonnaisuudeksi.

MM2 on edeltäjäänsä huomattavasti kehittyneempi peli. grafiikat ovat karkkia vanhaksi seikkailupeliksi ja maailman eriskummallisuudet tuodaan taiteellisesti esille.

Seikkailun juoni on hyvä ja ääninäytteliät hoilaavat parasta antia, kuten tosin jokaisessa the seikkailupelissä Lugasilta. Äänimaalma on hyvä, mutta musiikit jokseenkin ärsyttävät pitemmän päälle. Ne suoraan sanottuna piipittivät tärykalvoni pilalle

Pelin ongelmat olivat aika tuulesta temmatun oloisia ja minä jouduin pelaamaan läpipeluuohjeet käsillä muutaman solmukohdan. En viitsi jäädä näissä retroissa miettiin jotain juttua liian pitkäksi aikaa. Haluan vain pitää lyhyen oppimäärän historiasta ja joissakin tapauksissa palauttaa mieleen vanhat poikavuosien klassikot.

Hyvä peli ja vaatisi pitemmänkin selonteon, mutta huomenna on pakko mennä töihin joten sänky kutsuu ja päätän peli-iltani tähän. Samalla päätän myös Lucaspelien pelailun toistaiseksi, sitten kun inspiraatio iskee on tarkoituksena pelata apinasaaret kakkosesta eteenpäin. Ykkösen olen vasta pelaillut ja ainoa tekosyy sen pariin palaamisessa on se uudelleen tehty versio.

Hyvää:
Ääninäyttelijät jälleen taas.
kieroumat.
Ohjattavuus.
huumori paikoin onnistunutta

Huonoa:
tehtävien vaikeus
koko ajan piipittävä musiikki.

Yleisarvosana: 8 (asteikolla 1-10)

Kirjoittamani arvostelu perustuu omaan mielipiteeseeni, ja kahdenkymmenen vuoden pelikokemukseen.

Armand

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.