IRC-Galleria

KIROHÄIRIÖ

KIROHÄIRIÖ

Tunkekaa se chat perseeseenne, en edelleenkään vastaa siellä ikinä koskaan kellekään, kiitos!

SukupuoliroolitLauantai 27.04.2013 21:01

Otsikko kertooki aiheen. Oon miettinu sukupuoli roolien ennakko-oletuksia nyky-yhteiskunnassa, outo kun oon.

Otetaan eka esimerkki; Jos mies/poika pitää seksistä ja tuo sen esille, hän on normaali. Jos nainen/tyttö tekee saman, on moni ihminen hyssyttelemässä ja päivittelemässä. Mitä helvettiä? Tän esimerkin yhteydessä yks (ilmeisesti monille uus) sana: inhimillisyys.
Toinen esimerkki; Nainen kehuu toisen tissejä, se on kohteliaisuus. Jos mies tekee näin, se on ahdistelua. Taas se nähdään, sana tähän yhteyteen: tasa-arvo.

Nää elävän elämän esimerkit kertooki siis kaiken. Miks toiselta sukupuolelta odotetaan muuta kuin toiselta, miks toista sukupuolta moititaan toiselle hyväksyttävistä teoista ja miks kumpaakin sukupuoleen kohdistuu mielettömät ennakkovaatimukset?

Jos olet nainen sinun tulisi olla kurvikas, muttei lihava. Pitkä muttei miestä pitempi. Pitkät hiukset ja ripset, sopusuhtaiset kasvot ja hillityn kohtelias käytös.
Jos olet mies sinun kuuluisi olla miehekäs, muttei liian karski. Hellä ja herkkä, muttei naisellinen. Lihaksikas, tietyissä mitoissa ja olla kohtelias jokaiselle naiselle.
Miksi näin?

Well, samasta syytä miksi kaikkien tulisi olla heteroita ja tietyn värisiä (varokaa, taas uusi sana tulossa!); ahdasmielisyys.
Ite sanon ahdasmielisyyttä ja rasismia uudeks rutoksi, koska sitä se mulle edeustaa. Se ei ehkä tapa ihmisiä, mut tappaa sanavapautta ja persoonallisuuksia hitaasti mutta varmasti.

Enpä voi muuta sanoa ku että ihmiset, HERÄTKÄÄ.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.