IRC-Galleria

nekkumato

nekkumato

Netari-ohjaaja Pelastakaa Lapset ry:stä.
”Saan oppia uutta!” ”Saan kertoa mielipiteeni!” ”Saan olla oma itseni!”

Tiesitkö, että sinulla on oikeuksia? 20.11. Vietetään Lasten oikeuksien päivää. Sen kunniaksi Pelastakaa Lapset järjestää Mantelichatin 19.11. klo 18-20 osoitteessa: www.mantelichat.fi

Tule mukaan keskustelemaan lasten oikeuksista. Mikä niissä on hyvää? Mitä asioita niissä voisi parantaa? Mikä niissä on vanhempien vastuu tai sinun oma vastuusi? Tule mukaan porisemaan ja jakamaan omia ajatuksia. :)

Ihmisoikeudet kuuluvat jokaiselle iästä riippumatta. YK:n lapsenoikeuksien sopimus on tehty turvaamaan alle 18-vuotiaiden lasten ja nuorten erityisiä tarpeita ja etuja. Oikeudet varmistavat, että sinä ja muut lapset saatte elää turvallista ja hyvää elämää. Kaikki lapset ja nuoret maailmassa ovat yhtä tärkeitä ja tasa-arvoisia. Jokaisella on oikeus olla oma ainutlaatuinen itsensä sekä kasvaa ja kehittyä rauhassa omaan tahtiinsa.

Lapsilla on oikeus turvalliseen ja terveelliseen elämään, koulutukseen ja osallistumiseen. Aikuisten eli vanhempien, muiden aikuisten, valtion ja oman kunnan tehtävä on huolehtia lasten oikeuksista. Sinulla on oikeus tietää omat oikeutesi ja myös kaikkien aikuisten on tunnettava nämä oikeudet.

Mitä YK:n lapsenoikeuksien sopimus tarkoittaa?
- Lapsen oikeuksien yleissopimus hyväksyttiin vuonna 1989 Yhdistyneiden Kansakuntien yleiskokouksessa.
- Kaikki maat kahta lukuun ottamatta ovat mukana sopimuksessa.
- Suomi liittyi sopimukseen vuonna 1991.
- Lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa valvoo lapsiasiainvaltuutettu.


Lasten oikeuksiin voit tutustua osoitteessa: http://www.pelastakaalapset.fi/jarjesto/lapsen-oikeudet/yk-n-lapsen-oikeuksien-yleissopi/


Lähteet: Pelastakaa Lapset ry, Unicef, Lastensivut

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.