IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

Verhomuurausta syntyyTorstai 14.05.2009 02:41

Vaihteeksi broidi oli kylässä. Ihmeteltiin Siporex-väliseinälaattoja ja menetelmää miten niillä pygätään seinää. Ihan helpolla homma ei lähtenyt käyntiin, sillä lattialaatassa olevat kaadot (viettää lattiakaivoon päin) olivat sen verran suuret ettei seinälaattoja voinut alkaa vain latoa paikalleen. Täytyi ensin tehdä tollanen sentin paksunen kakku pohjalle. Linjalaseri ja vatupassi auttoivat.

Samoista väliseinälaatoista syntyy myöhemmin myös väliseinät, mutta ensin tehdään verhomuuraus. Kantavan betonimuurin sisäpuolelle tulee reilun kolmen sentin ilmarako ja sitten noita laattoja. Ideana on ensisijaisesti toteuttaa lämmöneristys ja toissijaisesti kapillaarikatko niin ettei kosteus siirry betonista enempää sisäänpäin.

Lämpöeristyksiä voi tehdä monenlaisia. Valitettavan yleinen tapa on iskeä betonimuuriin puukoolaukset, niiden väliin vähän villaa ja päälle vielä joku levytys. Maanvastaisissa seinissä rakenne yleensä homehtuu ja lahoaa. Kokonaan kivestä tehty saunaosasto on turvallisempi ratkaisu. Puutakin voi käyttää (saunan paneloinnit esim) kunhan tuuletus on järjestetty riittävän hyvin.

Btw, kuvassa on tuleva suihkunurkkaus.

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.