IRC-Galleria

Selaa blogimerkintöjä

PukuhuoneTiistai 21.07.2009 00:05

Ajattelin aluksi että tekisi kylpyhuoneen suihkukuntoon mahdollisimman nopeasti, mutta sitten tajusin että pukuhuoneprojekti tuottaa uskomattoman määrän kivimurskaa, pölyä, lattialle tippuneita laastipökäleitä jne. Pukuhuoneen, pesuhuoneen ja löylyhuoneen lattia on yhtenäistä pintaa ilman kynnyksiä. Suihkuttelukuntoon teko olisi siis vaatinut myös pukuhuoneeseen lattialaatat. Ei oikein innostanut ajatus niiden sotkemisesta, joten siirryin väsäämään pukuhuonetta.

Tänään oli taas nysväyspäivä. Sain pukuhuoneen kattoon koolaukset, eikä nekään ole vielä ihan valmiit. Putket ja piuhat vaativat roiman satsin erilaisia koloja.

Pari päivää sitten tasotin siporex-seinät (esim kuvassa näkyvä päätyseinä) kuitulaastilla. Meni vähän harjotteluksi, sillä huokoinen siporex imi laastista kosteudet hetkessä ja laasti ei seinään laiton jälkeen pysynyt työstettävässä muodossa kuin muutaman minuutin. Vaatii vielä toisen kerroksen. Näillä näkymin lopulliseksi pinnaksi tulee valkoinen antiikkilaasti hierrettynä.

Kuvassa vasemmalla näkyvään tiiliseinään meni melkein yksi päivä. Päädyin nyt lopulta jättämään sen näkyviin. Muurauslaasti oli tursunnut ympäriinsä ja sotkenut useimmat tiilet rumasti. Puhdistusproseduuri oli jokseenkin seuraavanlainen:
1. Jyystin purkuraudalla kaikista saumoista ylimääräiset laastit pois
2. Harjasin teräsharjalla laastin sotkemat tiilet kevyesti. Kovaa ei voinut painaa, sillä teräs sotkee tiilet likaisen harmaaksi.
3. Hioin koko seinän nelikymppisellä paperilla tasohiomakonetta käyttäen
4. Koska punainen hiomapöly sotki saumat melkein tiilen väriseksi, tuli seinästä ihan munattoman näkönen.
5. Jyystin siis lopuksi vielä kaikki saumat puhtaaksi teräsharjalla
6. Seuraavaksi koko seinä täytyisi imuroida perusteellisesti
7. Ja lopuksi seinä pitäisi suihkuttaa jollain sopivalla primerillä (lakkaa/liimaa), jotta pinnasta tulisi pölyämätön ja lähmimistä paremmin kestävä.

Kunhan saan seinät tasotettua vielä toistamiseen, on aika siirtyä lattian tasottamiseen, vesieristämiseen ja laatoittamiseen!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.