IRC-Galleria

Uusimmat blogimerkinnät

Selaa blogimerkintöjä

FORMULA 1Sunnuntai 28.09.2008 23:26

Formuloiden historian ensimmäinen iltakisa upouudella Singaporen katuradalla täytti kaikki odotukset. Kisan alussa lopputoloksista oli muodostumassa katastrofi kun Massa veti kärjessä karkuun ja Räkä lähestyi Hamiltonia. Todellinen lopputulos oli kuitenkin varsinainen unelmien täyttymys! Harjoituksia hallinnut Alonso joutui aika-ajon toisella ajojaksolla polttoaineensyöttövian uhriksi ja lähtöruuduksi jäi vasta 15. Kisassa Alonso jäi Trullijunaan ja menetti paljon aikaa monen muun kuskin tavoin. Kierroksella 12 oli vuorossa Alonson varikkokäynti ja ennen kuin kukaan kuin kaksi muuta ehtivät sinne, alkoi tapahtua. Nelsinho menetti autonsa hallinnan ja törmäsi seinään sillä seurauksella, että turva-auto saatiin radalle. Barrichellon auto hyytyi juuri varikkokäynnin jälkeen radalle. Rosberg ja Kubica joutuivat tekemään stoppinsa varikon ollessa suljettu. Kun sitten varikko aukesi, rynnivät sinne lähes kaikki. Massa pilasi kisansa ja osin myös tallikaverinsa hätäilemällä ja viemällä bensaletkun mukanaan. Oli vielä lähellä, ettei Massa törmännyt Sutilin. Räkä menetti aikaa varikkohenkilöstön ollessa vähän sekaisin Massan tapauksesta. Kun bensaletku viimein saatin Massan autosta irti, oli sijoitus viimeinen. Tämän jälkeen radalla oli uusi veturi: Fisichella. Rosberg painoi kärjessä ja perässä Trulli. Massan synkää päivää synkensi drive through penalty vaaran aiheuttamisesta varikolla. Rosberg ja Kubica joutuivat kärsimään 10 sekunnin stop and go:n. Yhtäkkiä voiton avaimet olivat Fernandon käsissä, joka oli radan nopein. Heikki oli jumissa Buttonin takana ja heti perässä oli Kimi. Hamilton jumittui DC:n taakse. Kun 10 kierrosta oli ajamatta, Massa spinnasi ja pääsi juuri alta pois ennen kuin Sutil rysäytti keulansa samaan paikkaan. Alonson 23 sekunnin etumatka oli historiaa kun taas jouduttiin turvautumaan turva-autoon. Kun taas mentiin, Lewis ahdisteli Nicoa ja Kimi Timoa, mutta tuloksetta. Alonso katosi saman tien horisonttiin. Neljänneksi viimeisellä kierroksella Räikkönen osui huonosti kanttariin ja pomppasi päin seinää sijalta viisi. Oi voi. Formula ykkösten 800. GP toi Fernando Alonsolle kahdennenkymmenennen voiton ja viidennenkymmenennen palkintopallisijoituksen! :D Jeeeessssss!! On tätä odotettu! Loistavaa! Kerrankin oli tuuria. Rosberg otti uransa parhaan sijoituksen ollen toinen ja Hamilton kasvatti MM-johtoaan kolmannella sijallaan. 4. Glock 5. Vettel 6. Heidfeld 7. Coulthard 8. Nakajima. Kovalaisen kisa päättyi sijalle 10 ja Massa oli 13. Mestaruustaistelu käydään hyvin todennäköisesti Hamiltonin ja Massan välillä. Herrojen välinen ero on seitsemän pistettä. Räkän ero kärkeen on 27 kun kolme kisaa on jäljellä. Kubicakin on jo 20 pistettä Lewisistä. Seuraava etappi on Japani ja kaikki varmaan muistaa mitä siellä viime vuonna tapahtui...