IRC-Galleria

-Luru-

-Luru-

君がいれば ♥ HAPPY!☆JUMP

Twilight-HoukutusTiistai 24.02.2009 19:47

Ohjaaja: Catherine Hardwicke

Käsikirjoittaja: Stephenie Meyer (kirja)
Melissa Rosenberg (elokuva)

Tuottaja: Mark Morgan
Greg Mooradian

Säveltäjä: Carter Burwell

Pääosat: Kristen Stewart
Robert Pattinson
Ashley Greene
Jackson Rathbone
Nikki Reed

(Valmistustiedot)

Valmistusmaa: Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö: Summit Entertainment
Ensi-ilta: 2. tammikuuta 2009
Kesto: 122 min
Kieli: englanti
Ikäraja Suomessa K-13
Seuraaja: New Moon - Uusikuu


Twilight – houkutus on Stephenie Meyerin kirjoittamaan teokseen Houkutus perustuva elokuva, joka sai ensi-iltansa Yhdysvalloissa 21. marraskuuta 2008. Suomessa elokuva ilmestyi 2. tammikuuta 2009. Alun perin Twilightin oli tarkoitus saada ensi-iltansa 12. joulukuuta vuonna 2008, mutta kuudennen Harry Potter -elokuvan Puoliverisen prinssin ensi-illan siirryttyä vuoden 2009 heinäkuuhun siirrettiin Twilight sen alkuperäiselle paikalle vuoden 2008 marraskuulle. Musiikista elokuvaan vastaa pääosin Paramore.

Tarina

Isabella (lempinimeltään Bella) muuttaa isänsä luo tihkunharmaaseen pikkukaupunkiin nimeltään Forks. Hän on valmistautunut elämänsä tylsimpään käänteeseen, mutta tapaa uudessa lukiossa kiehtovan Edwardin - yliluonnollisen komean, älykkään ja arvoituksellisen pojan. Edward käyttäytyy Bellaa kohtaan ynseästi ja vältellen, kunnes vastahakoisesti alkavan ystävyyden kautta salaisuus selviää: Edward on vampyyri. Hän kuuluu perheeseen, joka on valinnut elämän ihmisyhteisössä ihmisverestä kieltäytyen.

Vaaroja uhmaten Bella ja Edward rakastuvat tulisesti. Perinteisessä mielessä he eivät toisiaan voi saada, mutta kohtaavat ajatuksin ja kielessä, joka on rikasta, aistillista ja kaihoisaa. Edwardista tulee Bellan suojelusenkeli, mutta kukaan ei ole kauan turvassa, kun vaara hiipii heidän kintereillään suhteen ulkopuolelta.

Rooleissa

Kristen Stewart ... Bella Swan
Robert Pattinson ... Edward Cullen
Ashley Greene ... Alice Cullen
Peter Facinelli ... Carlisle Cullen
Elizabeth Reaser ... Esme Cullen
Jackson Rathbone ... Jasper Hale
Nikki Reed ... Rosalie Hale
Kellan Lutz ... Emmett Cullen
Taylor Lautner ... Jacob Black
Billy Burke ... Charlie Swan
Cam Gigandet ... James
Rachelle Lefevre ... Victoria
Edi Gathegi ... Laurent
Michael Welch ... Mike Newton
Christian Serratos ... Angela Weber
Justin Chon ... Eric Yorkie
Sarah Clarke ... Renee
Anna Kendrick ... Jessica Stanley

Tuotanto

Houkutus (engl. Twilight) on yhdysvaltalaisen kirjailijan Stephenie Meyerin esikoisteos ja suositun samannimisen kirjasarjan ensimmäinen osa, joka julkaistiin vuonna 2005. Sarjan kirjoja on myyty maailmanlaajuisesti yli 50 miljoonaa kappaletta, ja yksin Yhdysvalloissa kirjoja on myyty yli seitsemän miljoonaa. Sarjaa on käännetty yli 20 kielelle.

Vuonna 2007 Summit Entertainment -elokuvayhtiö alkoi suunnitella elokuvasarjaa Meyerin kirjasarjan pohjalta ja alkoi kehittää elokuvaa sarjan ensimmäisestä osasta Houkutuksesta. Vuoden 2007 lokakuussa yhtiö palkkasi ohjaaja Catherine Hardwicken vastaamaan tulevan elokuvan ohjauksesta. Yhdessä käsikirjoittaja Melissa Rosenbergin kanssa Hardwicke kirjoitti elokuvan käsikirjoituksen valmiiksi kuuden viikon aikana. Elokuvan pääosan Bella Swanin roolin sai yhdysvaltalainen Kristen Stewart, ja Edward Cullenin rooliin valittiin puolestaan englantilainen Robert Pattinson.

Elokuvan tuotanto alkoi vuoden 2008 helmikuussa, ja sen kuvaukset päättyivät saman vuoden toukokuussa. Elokuva kuvattiin pääasiassa Oregonin osavaltion Portlandissa ja sen lähiympäristössä. Summit Entertainment on ilmaissut halunsa jatkaa Meyerin kirjasarjan kirjojen filmatisointia ja tehdä ainakin kolme elokuvaa niiden pohjalta.

Kirjasarja
Houkutus (engl. Twilight, 2005)
New Moon (suom. uusikuu, 2006, suom. 2007)
Eclipse (kirja) (suom. Epäilys, 2007, suom. 2008)
Breaking Dawn (2008, suom. lokakuussa 2009)

http://www.youtube.com/watch?v=d6XHWw6V6hE <-Traileri

(Pakko sanoa RAKASTIN elokuvaa)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.