IRC-Galleria

-Luru-

-Luru-

君がいれば ♥ HAPPY!☆JUMP

Transformers (elokuva)Perjantai 07.08.2009 19:18

Transformers (elokuva)

Transformers on vuonna 2007 ensi-iltansa saanut elokuva, joka on järjestykseltään toinen Transformers-elokuva. Elokuva oli ensimmäinen näytelmäelokuva, sillä ensimmäinen elokuva vuodelta 1986 The Transformers: The Movie oli animaatio. Elokuvan on ohjannut Michael Bay ja vastaavana tuottajan toimi Steven Spielberg. Pääosissa ovat Shia LaBeouf, Megan Fox ja Josh Duhamel. Alkuperäisistä ääninäyttelijöistä rooleihin palasivat The Transformers -sarjassa Optimus Primea ääninäytellyt Peter Cullen, sekä sivuääniä tehnyt Charlie Adler.

Elokuvan budjetti oli noin 150 miljoonaa dollaria ja se tuotti maailmanlaajuisesti 708 272 592 dollaria, josta Yhdysvaltain ulkopuolella saatu osuus oli 389 miljoonaa dollaria.[1]

Ennen elokuvan ensi-iltaa se sai sarjan faneilta paljon kritiikkiä, muun muassa Megatronin pään ja erityisesti kasvojen ulkonäöstä. Tämä sai tekijät suunnittelemaan pään kokonaan uudestaan. Myös Optimus Primen kulkuneuvomuoto, sekä osittainen kasvomaskin puuttuminen sai valtavat negatiiviset reaktiot vanhojen fanien keskuudessa. Tästä huolimatta Optimus Primen ulkonäölle ei tehty mitään.

Elokuvan tähdet Shia LaBeouf, Peter Cullen ja Megan Fox allekirjoittivat ennen ensi-iltaa sopimukset kahdesta jatko-osasta.

Tarina

Kauan sitten Cybertron koki suuren tuhon, kun Megatron havitteli Allsparkia itselleen. Myöhemmin hän havaitsee sen olevan Maapallolla ja matkaa kohti tuntematonta planeettaa, mutta törmää jäätikölle laskeutuessaan maapallolle ja jäätyy jäätikön alle. Vuosia myöhemmin kapteeni Archibald Witwicky ja hänen miehistönsä tutkivat Antarktista ja sattuman kautta kapteeni Witwicky löytää jäätyneen Megatronin vuonna 1897. Hän aktivoi vahingossa Megatronin navigointilaitteen, joka tulostaa Witwickyn silmälaseihin Allsparkin koordinaatit. Myöhemmin Yhdysvaltojen hallituksen salainen organisaatio sektori seitsemän löytää Allsparkin ja Megatronin ja rakentaa salaisen kammion Hooverin padon taakse piillottaakseen kuution tuottaman energiasäteilyn.

Decepticonit aloittavat Megatronin etsinnän ja ryhmä Blackout, Scorponok, Frenzy, Barricade, Starscream, Devastator ja Bonecrusher saapuvat maahan naamioituneena Maapallon ajoneuvoiksi. Blackout ja Scorponok aloittavat tiedon etsinnän hyökkäämällä Yhdysvaltojen sotilastukikohtaan Qatarissa ja hakkeroivat heidän tietokantaansa löytääkseen missä ovat Megatron ja Allspark. He kuitenkin epäonnistuvat, kun tietoverkosto suljetaan kirveen avulla. Blackout kuitenkin tuhoaa loput tukikohdan rakennuksista ja Scorponok jahtaa pientä sotilasryhmää, jotka ilmavoimien avustuksella onnistuvat haavoittamaan Scorponokia, joka perääntyy. Epäonnistumisen jälkeen lentokone Air Force One saa yllätyksen, kun stereoksi naamioitunut Frenzy hakkeroi sotilastietoverkostoon, jonne hän asentaa viruksen. Frenzy löytää kartan, joka on merkitty kapteeni Witwickyn silmälaseihin. Samalla käy ilmi, että Sam Witwicky on myymässä niitä eBayssä. Frenzy ja Barricade aloittavat Sam Witwickyn etsinnän.

Autoboteista vain Bumblebee on aluksi ainoa maapallolla oleva Autobot, jonka Sam ostaa isänsä kanssa luullen sen olevan vain tavallinen 1976 vuoden Chevrolet Camaro. Ostettuaan ensimmäisen autonsa, se alkaa käyttäytyä oudosti ja samana yönä matkaa eräälle rakennus alueelle lähettääkseen viestin muille Autoboteille, jolloin Sam huomaa sen robotti muodon. Barricade saapuu myöhemmin paikalle yhdessä Frenzyn kanssa vaatimaan silmälaseja Samilta, mutta Bumblebee pelastaa Samin ja hänen juuri tapaa tyttö Mikaelan Barricadelta. Taistelupaikalta poistuttua he matkaavat tapaamaan muut Autobotit, jotka laskeutuivat maapallolle hetkeä aikaisemmin. Optimus Prime, Jazz, Ironhide ja Ratchet esittäytyvät Samille ja Mikaelalle. Samalla he kertovat tehtävänsä etsiä Allspark ennen Decepticoneja. Ryhmä matkaa kohti Samin kotia etsimään isoisoisoisänsä silmälaseja, jotka sisältävät kartan. Pian kuitenkin salaiset agentit Sektori seitsemästä saapuvat Witwicky perheen kotiin ja vievät heidät tukikohtaansa myös Bumblebee mukanaan.

Frenzyn naamioituessa matkapuhelimeksi hän onnistuu matkustamaan Sam Witwickyn mukana Sektori seitsemän tukikohtaan vapauttamaan Megatronin. Kaikkien tietäessä Allsparkin sijainnin ja Megatronin vapautuneen jäädytyksestä Sam onnistuu vakuuttamaan Sektori seitsemän agentit vapauttamaan Bumblebee, jotta he voivat viedä Allsparkin Optimus Primen luokse. Pian alkaa Autobottien ja Decepticonien taistelu Allsparkista, jonka aikana Devastator, Blackout, Bonecrusher ja Jazz tuhoutuvat. Lopputaistelu Megatronin ja Optimus Primen välillä kehkeytyy tuhoisaksi, jonka seurauksena Sam Witwicky onnistuu tuhoamaan Megatronin Allsparkin avulla. Optimus Prime on helpottunut sodan olevan ohi, mutta huomaa Allsparkin tuhoutumisen aiheuttavan heidän planeetalleen Cybertronille huonot mahdollisuudet korjata tuhon jäljet. Optimus Prime lähettää lopuksi viestin muille autoboteille ja kehottaa heitä matkaamaan kohti uuteen kotiin maapallolle, kun Sektori seitsemän on suljettu ja kuolleet Decepticonit on haudattu Laurentian Abyss-vajomaan mereen, jossa heidän ei pitäisi enää herätä henkiin. Ainoastaan Starscream onnistuu pakenemaan pois maapallolta avaruuteen, mutta Barricaden kohtalo ei selviä.

Rooleissa

Shia LaBeouf ... Sam Witwicky
Megan Fox ... Mikaela Banes
Josh Duhamel ... kapteeni Lennox
Tyrese Gibson ... kersantti Epps
Rachel Taylor ... Maggie Madsen
Anthony Anderson ... Glen Whitmann
Jon Voight ... puolustusministeri John Keller
John Turturro ... agentti Simmons
Michael O'Neill ... Tom Banacheck
Kevin Dunn ... Ron Witwicky
Julie White ... Judy Witwicky
Amaury Nolasco ... Jorge Fig Figueroa
Zack Ward ... kersantti Donnelly
William Morgan Sheppard ... kapteeni Witwicky
Bernie Mac ... Bobby Bolivia
Brian Stepanek ... Sektori-7 agentti

Ääni rooleissa

Peter Cullen ... Optimus Prime
Mark Ryan ... Bumblebee
Darius McCrary ... Jazz
Robert Foxworth ... Ratchet
Jess Harnell ... Ironhide, Barricade
Hugo Weaving ... Megatron
Jimmie Wood ... Bonecrusher
Reno Wilson ... Frenzy
Charlie Adler ... Starscream

Autobotit

Kaikki elokuva Autobotit perustuvat ainoastaan alkuperäisen Generation 1-sarjan robotteihin hahmoiltaan ja osittain myös ulkonäöltään. Ainoastaan kulkuneuvomuodot on uudistettu.

Optimus Prime, Autobottien johtaja. Muuntautuu Peterbilt-rekka-autoksi. Äänessä Peter Cullen.
Bumblebee, Muuntautuu Chevrolet Camaroksi.
Ironhide, Muuntautuu hinausautoksi.
Jazz, Muuntautuu Pontiac Solstice-urheiluautoksi.
Ratchet, Lääkintämies. Muuntautuu ambulanssihummeriksi.

Decepticonit

Toisin kuin Autobotit, Decepticonit ovat sekoitus laajempaa hahmokaartia. Jotkut hahmot ovat sekoitus eri sarjojen hahmomallejaan.

Megatron, Decepticonien johtaja. Megatron muuntautuu Cybertron-muodossaan avaruushävittäjäksi. Äänessä Hugo Weaving.
Starscream, Megatronin oikea käsi. Muuntautuu F-22 Raptor-suihkuhävittäjäksi.
Blackout, Muuntautuu MH-53 taisteluhelikopteriksi.
Devastator, Muuntautuu panssarivaunuksi.
Barricade, Muuntautuu poliisiautoksi. Äänessä Jess Harnell.
Frenzy, Muuntautuu CD-soittimeksi ja kännykäksi.
Bonecrusher, Muuntautuu miinanetsijäkulkuneuvoksi.
Scorponok, Muuntautuu mekaaniseksi skorpioniksi.

Ihmiset

Elokuvan ihmishahmoista ainoastaan Sam Witwicky ja tämän isä ovat alkuperäisestä sarjakuvasta ja televisiosarjasta tuttuja.

Samuel 'Sam' Witwicky, Autobottien ensimmäinen ihmisliittolainen elokuvan keskeinen henkilö. Roolissa Shia LaBeouf.
Mikaela, Samin tuleva tyttöystävä. Roolissa Megan Fox.
Kapteeni Lennox, Erikoisjoukkojen komentaja. Metsästää Decepticoneja. Roolissa Josh Duhamel.
Keller, Ulkoministeriön johtaja. Roolissa Jon Voight.
Maggie, Hakkerityttö. Roolissa Rachel Taylor.

Traileri--->http://www.youtube.com/watch?v=h8EKXLwmV7o

(Satuin kattoo marilla tässä vasta ku ne katto sitä. Musta oli ihan hyvä siis tykkäsin kuten aina elokuvista xD Mutta toiminta elokuvat on mun juttu. Haluun nähä kakkosenki : D)

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.