IRC-Galleria

Kaikenlaisista ihmisluonteeseen liittyvistä asioista kiinnostuneena mietin tuossa nukkumaan mennessä yhtenä iltana ihmisen aisteja ja niiden hallitsevuutta. Nukkuminen kun on aina ollut sellainen taitolaji mitä en itse meinaa osata, vaan nukkumaan mennessä kroppa on aktiivinen ja pää ihan seis, ja mikäli yleensäkään olen nukkunut, niin herätessä kroppa on vetelä kuin keitetty spagetti, ja pää ihan seis. Yö olisi paljon mukavampaa nukkua toisin päin, eli niin että nukkumaan mennessä olisi väsynyt, ja herätessä virkeä, eikä päinvastoin. Niinpä olen alkanut kiinnittää huomiota kaikkiin yöllä esiintyviin ärsyttäviin ääniin, valoihin ja tuntemuksiin, ja pyrin poistamaan kaikki tiedossa olevat häiritsevät tekijät yön ajaksi, ettei unen laatu ainakaan niistä kärsisi.

Sängyssä taas kerran - kuten useina aikaisempinakin iltoina - huomasin, että ikkunaverhot eivät ole ihan kokonaan kiinni, ja makuuhuoneen ovi sitten taas on liian paljon kiinni, jolloinka huoneesta tulee jossain vaiheessa liian kuuma, jne... Aloin siinä sitten miettiä, että mikäköhän aisti se on se kaikkein hallitsevin ja täytyi taas aloittaa iltajuttelut.
(Mies sitä oli työkavereidensa kanssa kironnut, kun naisilla on aina ne aamujuttelut, päiväjuttelut, iltajuttelut ja... ...juttelut...)


M: "Mitä sää luulet... oonkohan mää kinesteettinen, visuaalinen vai auditiivinen?"

K: "Mitäs ne ny si taas tarkottika?"

M: "No et mikä aisti on niinku hallitsevin, et onkse tuntoaisti, näköaisti vai kuuloaisti?"

K: "Kyl se sulla on toi LUULOaisti. Sää LUULET et toi verhojen välisä oleva rako häirittee sun untas. Ja ettei vaan muuten olis toi ovi ny viis senttiä enemmän kiinni ku eilen... taitaa muuten olla... millais sää ny ollenka saat nukuttua? Pitäskös sitä ny mennä avvaamaan ainaki kolme senttiä lissää..."

M: " . . . mun luuloaistini sannoo ny, et täälä piruillaan mulle . . . "

* * * * * * * * * *

Nykyään nukkumaan mennessä jonkun aikaa hihittelen mielessäni tuota juuri valjennutta asiaa. Minulla on luonnonlahja omistaa kuudes aisti: LUULOAISTI. Ja sepäs se vasta unta häiritseekin!

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.