IRC-Galleria

Kotona jälleenPerjantai 13.07.2007 20:12

Noniin. Kesäloma reisusta kotiuduttiin tänään, itseasiassa juuri tuossa noin tunti- puolitoista sitten. Matka meni pääosin hyvin, paitsi että kaikki matkatavarat katosivat jossain tampere- helsinki- riika kenttien välillä, eli elettiin sitten ilman romppeita ekat paripäivää. Onneks Finnairilla oli niin hyvä palvelu, että kun riikassa tehtiin ilmotus kadonneista pakaaseista, ne anto meille selviytymispakkaukset mukaan jotka sisälsivät mukavasti kaiken tarpeelliset perus hygieniaan+ miehille sukat ja t-paita, naisille sukkahousut ( huom. kokoa "kaikille sopiva" 42-44) ja t-paidan (myöskin kokoa "kaikille sopiva" xxl ) eli joo.... no ei se mitn, kaupoille vaan ja ostaan uusia tavaroita. Onneks selvis sitten kun Jukka soitti Fennialle, että meillä on onneks kotivakuutus, mikä sisältää matkatavara vakuutuksen, joka korvaa 55 e / hlö / ilmantavaroita vietetty päivä, eli oli taas vakuutuksista hyötyä. Tavarat saapui sitten jukalle tiistaina ja mulle keskiviikkona, ja tuli kyllä ihan huoneeseen kannettuina.
Muuten Riika oli miellyttävä paikka, ja mikä positiivisinta, ei tavattu suomalaisia ( eikä juuri muunkaan maalaisia) känniääliöitä oikeastaan koko reisun aikana, ja muutenkin suomalaiset tuntuivat käyttäytyvän siivosti. Ei kuulunut terassilla kertaakaan kenenkään mölyävän suomeksi ja haukkuvan kaikkia paikallisia tapoja, ruokia yms. , kuten monesti esim. tallinnan matkoilla on valitettavasti saanut huomata käyvän..
Lisäksi käytiin Jurmalassa valtavassa vesipuistossa. Oli todella mukava paikka, ja voi kyllä lämpimästi suositella muillekin. Kelit jos ois olleet paremmat, niin olisi varmaan tullut pistäydyttyä rannallakin, mutta nyt meni ihan kaupunkia kierrellessä, ja komeita rakennuksia, ruokapaikkoja ja muita ihmetellessä, sekä tietenkin shoppaillessa.
Hyvää ruokaa, ystävällisisä ihmisiä, ja englannin kielellä pärjäsi oikein kivasti. Hotellikin ( Hotel Riga) oli ihan kiva, mutta en kyllä niitten normaalia hintaa maksaisi yöltä (nyt satuttiin saamaan halpa paketti) eli ehkä ensi kerralla jotain toistakin paikkaa voisi kokeilla.
Kotia tullessa oli erittäin onnellinen koira ja yksi kissa ( Manu) vastassa, ilmeisesti kaivanneet omieen seuraan, vaikkakin hyvässä hoidossa ovatkin olleet. Näyttää ihan että koira olisi jopa saanut pari lisä kiloa ;) Kissoilla oli kanssa hyvä hoitaja, että kyllä kaikki ovat huomiota saaneet täällä, mutta kissalla oli ainakin paljon juttuja kun tultiin, ei meinannut tulla huutamisesta ja kyhnäämisestä loppua =)
Mutta eipäs tässä muuta. Vielä on viikko lomaa jäljellä, että tarvinnee keksiä jotain kivaa tekemistä.
Jukka tuossa tekee lähtöä keikalle, ja mulla tiedossa vapaa ilta. Taidan läkseä tästä kauppaan ja hankkia pullon viiniä ja jotain hömppä katottavaa jostain.

Illanjatkoja

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.