IRC-Galleria

Kompassi-info

Kompassi-info

Nuorisotiedotuskeskus Kompassi

Selaa blogimerkintöjä

Yhteishaun aikataulu

Syksyllä 2012 alkavaan ammatilliseen - ja lukiokoulutukseen haetaan kevään 2012 yhteishaussa. Yhteishakuaika on 27.2.-16.3.2012.

Koulutusnetistä löytyy yhteishaun aikataulu aina hakemisesta opiskeluiden aloittamiseen asti.
http://www.koulutusnetti.fi/?path=ammatillisen_koulutuksen_ja_lukioko
ulutuksen_shkinen_hakujrjestelm
Hakeminen tapahtuu netissä. Mikäli netti hakeminen ei ole mahdollista, niin voit hakea myös täyttämällä hakemuslomakkeen. Koulutusnetin sivulla on tarkemmat ohjeet hakemisesta.

Hakeminen netissä
http://www.koulutusnetti.fi/?path=ammatilliseen_ja_lukiokoulutukseen
Hakeminen paperilomakkeella
http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=644

Mistä saa pisteitä

Pisteitä saa todistuksen lisäksi myös mm. hakujärjestyksestä, työkokemuksesta, sukupuolesta yms. Lisäksi joillekin koulutusaloille on pääsykoe. Oheisen koulutusnetin linkin kautta pääset tutustumaan siihen, mistä sinulla on mahdollista saada pisteitä ja kuinka paljon.
http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=210
Joustava valinta

Koulutuksen järjestäjän on mahdollista valita erityisen syyn perusteella enintään 30 % kuhunkin ammatillisen peruskoulutuksen valintayksikköön otettavista opiskelijoista valintapistemääristä riippumatta. Joustavan valinnan kriteereihin ja siihen, miten sinun tulee toimia, jos haet joustavalla valinnalla, pääset tutustumaan koulutusnetin sivulta oheisen linkin kautta
http://www.koulutusnetti.fi/index.php?file=212

Tietoa ja ohjausta valintasi tueksi

Opintolinjoja ja oppilaitoksia on useita, joten valitseminen voi tuntua hankalalta. Onneksi valintojen tueksi on olemassa paljon hyviä tietolähteitä.

Jos olet koulussa, niin voit kääntyä koulusi opinto-ohjaajan puoleen ja keskustella hänen kanssaan eri opiskeluvaihtoehdoista. Häneltä saat tietoa opiskeluun liittyvistä asioista.

Jos et ole enää koulussa, niin helsinkiläisen 15-17-vuotiaan nuoren on myös mahdollista käyttää tulevaisuustiskin neuvontapalveluita. Lue lisää heidän nettisivuiltaan.
http://www.hel.fi/hki/heke/fi/Ty_llisyyden+edist_minen/Tulevaisuustiski

Netissä on useita hyviä opiskeluun liittyviä sivustoja, joihin perehtymällä saat kattavan kuvan tarjolla olevista opiskelumahdollisuuksista:

Helsingin kaupungin opetusvirastolla on kattavat nettisivut helsinkiläisille ysiluokkalaisille. Sivuilla kerrotaan yhteishausta, opiskelumahdollisuuksista, niiltä voi lukea opiskelijoiden haastatteluja sekä tutustua eri ammattien kuvauksiin. Nettisivuille pääset klikkaamalla alla olevaa linkkiä.
http://www.ysinjalkeen.fi/fi/


Opiskelijaksi. net nettisivuilla löydät kattavasti tietoa uudenmaan opiskelupaikoista ja opintotarjonnasta. Lisäksi sivujen kautta voit kysyä opiskelusta esim. virtuaaliopolta.
http://www.opiskelijaksi.net/

Opintoluotsi. fi nettisivusto on erittäin kattava sivusto opiskelusta. Saat tietoa opiskelupaikoista ja opintotarjonnasta koko maassa, lisäksi sivustolla on paljon muuta hyödyllistä tietoa valintasi tueksi.
http://www.opintoluotsi.fi/Opiskelu/

Koulutusnetistä löydät pdf-muodossa ammatillisen - ja lukiokoulutuksen koulutusoppaan, johon on koottu tietoa mm yhteishausta, opiskelusta, oppilaitoksista yms.
http://www.koulutusnetti.fi/?path=koulutusoppaat

Samoilta sivuilta löydät yhteishaun hakuneuvonnan puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen. Hakuneuvonta palvelee hakuaikana ja sieltä voit kysyä mm. hakemuksen täyttöön liittyvistä asioista.
http://www.koulutusnetti.fi/?path=hakuneuvonta

Etkö vielä ole jäsen?

Liity ilmaiseksi

Rekisteröityneenä käyttäjänä voisit

Lukea ja kirjoittaa kommentteja, kirjoittaa blogia ja keskustella muiden käyttäjien kanssa lukuisissa yhteisöissä.